প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মার্চ ৭, ২০২১দা পাংথোক্কদবা ‘জনঔশাধি দিৱস’ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা শিল্লোংগী নৈগ্রিমসতা ৭৫০০শুবা জনঔশাধি কেন্দ্র মীয়ামদা কৎথোক্কনি
05 MAR 2021 8:36PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মার্চ ৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা ‘জনঔশাধি দিৱস’ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা শিল্লোংগী নৈগ্রিমসতা ৭৫০০শুবা জনঔশাধি কেন্দ্র মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনঔশাধি পরিয়োজনাগী কান্নবা ফংলবা মীওইশিংগা ৱারি শানগনি অমসুং মখোয়গী শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং শকখঙবা ওইনা মরী লৈনবশিংদা মনাশিং য়েন্থোক্কনি। থৌরম অদুদা কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জনঔশাধি পরিয়োজনাগী মরমদা
মসি অহোঙবা মমলদা অফবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহন্নবা থবক অমনি। লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক কোনশীন্দুনা স্কিম অসিগী মখাদা হাংদোকপা দুকান মশিং ৭৪৯৯ য়ৌরে। হায়রিবা হিদাকশিং অসি কৈথেলগী মমলদগী চাদা ৫০দগী চাদা ৯০ ফাওবা হোঙবা মরম্না শেনবা চহি ২০২০-২১(মার্চ ৪. ২০২১ ফাওবদা)দা মীচম মীয়াম্না চাউরাক্না লুপা কোতি ৩৬০০ কনবা ঙম্লে।
জনঔশাধি দিৱসকী মরমদা
জনঔশাধিগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবা চয়োল অমা চুপ্না মার্চ ১দগী মার্চ ৭ ফাওবা “জনঔশাধি-সেবা ভি, রোজগার ভি” হায়বা পান্দমদা লৈবাক শীনবা থুংনা ‘জনঔশাধি চয়োল’ পাংথোক্কনি। চয়োল থৌরম অসিগী অরোইবা নুমিৎ হায়বদি মার্চ ৭তা ‘জনঔশাধি দিৱস’ থৌরম পাংথোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to address ‘Janaushadhi Diwas’ celebrations on 7th March
PM to dedicate to the nation the 7500th Janaushadhi Kendra at NEIGRIHMS, Shillong
05 MAR 2021 8:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the ‘Janaushadhi Diwas’ celebrations on 7th March, 2021 at 10 AM via video conferencing. Prime Minister will dedicate to the nation the 7500th Janaushadhi Kendra at NEIGRIHMS, Shillong during the event. He will interact with beneficiaries of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana and also give awards to stakeholders by recognizing their excellent work. Union Minister for Chemicals & Fertilizers will also be present on the occasion.
Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana
The initiative endeavours to provide quality medicines at an affordable price. The number of stores under the scheme has grown to 7499, with all districts of the country covered. Sales in the financial year 2020-21 (up to 4th March 2021) led to total savings of approximately Rs. 3600 Crore for common citizens, as these medicines are cheaper by 50% to 90% than the corresponding market rates.
About Janaushadhi Diwas
In order to create more awareness about Janaushadhi, an entire week from 1st March to 7th March is being celebrated as ‘Janaushadhi Week’ across the nation, with the theme of “Jan Aushadhi - Seva bhi, Rozgar bhi”. The last day of the week i.e. 7th March will be celebrated as ‘Janaushadhi Diwas’.