|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৪৬ ওইখি; হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী অনৌবা কেসতগী নোংমগী ফগৎলকপনা হেনখি
ভারতকী অপুনবা বেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১.২১ লান্থোকখ্রে
24 FEB 2021 11:13AM by PIB Imphal
ভারতনা লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৫০গী মখাদা লৈরি। ঙসি এক্তিব কেস ১,৪৬,৯০৭ ওইখি। হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১.৩৩ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা দেলী কেস ১৩,৭৪২ রেকোর্দ তৌখি অদুম ওইনমক হৌখিবা পুং ২৪দা নাবা ফরক্লবা ১৪,০৩৭ রেজিস্তার তৌখি। মসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতা কেস ৩৯৯গী নেত দিক্লাইন অমা ওইরে।
মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব কেসতা অহোংবা অদু উৎলি। মহারাস্ত্রনা কেস ২৯৮ হাপচিনবগা লোয়ননা খ্বাইদগী য়াম্বা পোজিতিব চেঞ্জ রিপোর্ত তৌরক্লি অদুগা কেরলানা কেস ৮০৩ খায়দোকপগা লোয়ননা খ্বাইদগী য়াম্বা নেগতিব চেঞ্জ রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা চয়োল অমদা রাজ্য ১২না এভরেজ দেলী ন্যু কেস ১০০ হেন্না রিপোর্ত তৌরকখি। মখোয় অদুদি মহারাস্ত্রা, কেরলা, তমিল নাদু, কর্নাতকা, পঞ্জাব, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, ছতিসগর, ৱেস্ত বেঙ্গল, তেলঙ্গনা, দিল্লী অমসুং হরিয়ানানি। হৌখিবা হপ্তা অমদা রাজ্য অনি, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রা অনিমক্তা এভরেজ দেলী ন্যু কেস ৪,০০০ হেন্না রিপোর্ত তৌরকখি।
২০২১গী ফেব্রুৱারী ২৪দা অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপের্তকী মতুং ইন্না সেসন ২,৫৪,৩৫৬কী থোংদা বেক্সিনেসন কভরেজ ১,২১,৬৫,৫৯৮ ওইখি। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৪,৯৮,৩০০ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ১৩,৯৮,৪০০ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ৪২,৬৮,৮৯৮ (অহানবা দোজ) য়াওরি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৫,৫৬৫
২,০১৮
৭,৫৮৩
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,৪৫,৩২৭
১,১১,৪৮৩
৫,৫৬,৮১০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২২,৪১৯
৫,৪৯৭
২৭,৯১৬
৪
অসাম
১,৭৫,১৮৫
১৫,১৮৯
১,৯০,৩৭৪
৫
বিহার
৫,৩২,৯৩৬
৫৯,৫২১
৫,৯২,৪৫৭
৬
চান্দিগর
১৫,৭৬৬
১,২৩৭
১৭,০০৩
৭
ছত্তিসগর
৩,৫৮,০৮০
৩০,৯৪৬
৩,৮৯,০২৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,০২৮
২৬১
৫,২৮৯
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৮০৮
২৫৪
২,০৬২
১০
দিল্লী
৩,৩৪,৩৩৩
২৪,৭৬২
৩,৫৯,০৯৫
১১
গোৱা
১৫,৮০৪
১,২৮০
১৭,০৮৪
১২
গুজরাত
৮,২৬,৫৮৩
৭৮,৪৭১
৯,০৫,০৫৪
১৩
হরিয়ানা
২,১৫,৭৪৩
৫৩,১১০
২,৬৮,৮৫৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯৭,৬০৭
১২,৬৭২
১,১০,২৭৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,১৭,৯১০
১০,২৮৫
২,২৮,১৯৫
১৬
ঝার্খন্দ
২,৬৭,৫৫৬
১৪,৫৭৮
২,৮২,১৩৪
১৭
কর্নাতকা
৫,৬৯,৪১৬
১,৫৭,৯৪৪
৭,২৭,৩৬০
১৮
কেরেলা
৪,১৪,৫০৯
৬২,২৯৯
৪,৭৬,৮০৮
১৯
লদাখ
৭,৩৬৮
৬১১
৭,৯৭৯
২০
লক্ষদীপ
২,৩৪৩
৬২১
২,৯৬৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৪,৪৩১
৩২,৫২৯
৬,৭৬,৯৬০
২২
মহারাস্ত্র
৯,৪৮,৫৩৯
৮০,৮২৪
১০,২৯,৩৬৩
২৩
মনিপুর
৪৩,৫০৭
১,৮৯৪
৪৫,৪০১
২৪
মেঘালয়
২৮,১৯০
১,২০০
২৯,৩৯০
২৫
মিজোরাম
১৭,৩১৫
৩,৪৯০
২০,৮০৫
২৬
নাগালেন্দ
২৪,৯৮৫
৪,৮১৯
২৯,৮০৪
২৭
ওরিশা
৪,৪৭,১৭৬
১,৩০,৪৭০
৫,৭৭,৬৪৬
২৮
পুদুচেরী
৯,৪৩১
১,০১৯
১০,৪৫০
২৯
পঞ্জাব
১,৩৩,৭১৮
২৩,৮৬৭
১,৫৭,৫৮৫
৩০
রাজস্থান
৭,৮৩,২০৫
৯৪,৮৩৮
৮,৭৮,০৪৩
৩১
সিক্কিম
১৪,৭২১
৯৭৩
১৫,৬৯৪
৩২
তামিল নাদু
৩,৫৯,০৬৩
৪১,৩৩৭
৪,০০,৪০০
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮১,৩৮২
১,০৬,১৬৭
৩,৮৭,৫৪৯
৩৪
ত্রিপুরা
৮৫,৭৮৯
১৬,৩৪৯
১,০২,১৩৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৪০,৭৫৪
৮৬,০২১
১২,২৬,৭৭৫
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৩৬,০৫৮
১১,২৪২
১,৪৭,৩০০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭,২০,৫৬৯
৮১,১০৮
৮,০১,৬৭৭
৩৮
অতোপ্পশিং
৪,১৭,০৭৯
৩৭,২১৪
৪,৫৪,২৯৩
অপুনবা
১,০৭,৬৭,১৯৮
১৩,৯৮,৪০০
১,২১,৬৫,৫৯৮
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৯নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ২৩, ২০২১) অসিদা বেক্সিন দোজ ৪,২০,০৪৬ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ৯,৪৭৯গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ২,৭৯,৮২৩দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৪০,২২৩দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
অপুনবা বেক্সিন দোজ ১,২১,৬৫,৫৯৮গী মনুংদা বেনিফিসরী ১,০৭,৬৭,১৯৮দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. পুন্না ১৩,৯৮,৪০০দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১২না রেজিস্তার তৌরবা ঐচ.সি.দবল্যু.গী চাদা ৭৫ হেন্না তিকা থাখ্রে। মখোয় অদুদি বিহার, ত্রিপুরা, ওরিশা, গুজরাত, ছতিসগর, লক্ষদীপ, মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, ঝার্খন্দ, হিমাচল প্রদেশ, য়ু.পি. অমসুং রাজস্থাননি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা রেজিস্তার তৌরবা এফ.এল.দবল্যু. চাদা ৬০ হেন্না তিকা থাখ্রে। মখোয় অদুদি দি&এন, রাজস্থান, লক্ষদীপ, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, ত্রিপুরা, ওরিশা, হিমাচল প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং ছতিসগরনি।
ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা ঙসি ১,০৭,২৬,৭০২ ওইখি। ঙসি ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৭.২৫ ওইখি। অপুনবা ফগৎলকপা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈরিবা গেপ চাং নায়না হেনগৎলক্লি অমদি ঙসি ১০,৫৭০,৭৯৫ ওইখি।
অনাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী চাদা ৮৬.২৬তি রাজ্য ৬তা উবা ফংখি।
অনৌবা ফগৎলকপা কেস ৫,৮৬৯গা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা মীওই ৪,৮২৩ নাবা ফখি তমিল নাদুনা ৪৫৩দা তুংইন্নখি।
অনৌবা কেসকী চাদা ৮৬.১৫দি রাজ্য ৬তগীনি।
মহারাস্ত্রনা মখা তানা ৬,২১৮দা খ্বাইদগী ৱাংবা দেলী ন্যু কেস রিপোর্ত তৌরক্লি। মসিবু কেরলানা ৪,০৩৪দা তুংইন্নরি অমদি তমিল নাদুনা অনৌবা কেস ৪৪২ রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ১০৪ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
রাজ্য মঙানা অনৌবা শিখিবগী চাদা ৮১.৭৩ ওইরি। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা উবা ফংলি (৫১)। কেরলাদা ১৪ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি অমসুং পঞ্জাবনা ১০শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৯না কোবিদ ১৯না শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকপা লৈতে। মখোয় অদুদি গুজরাত, হরিয়ানা, রাজস্থান, ওরিশা, ঝার্খন্দ, চান্দিগর, অসম, লক্ষদীপ, হিমাচল প্রদেশ, লদাখ, মনিপুর, ত্রিপুরা, মিজোরাম, মেঘলায়া, এ&এন ইথৎশিং, সিক্কিম, নগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, দি&দি, দি&এন.নি।
রাজ্য তরাহুমদোইনা ১দগী ৫ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য ২না ৬তগী ১০ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য অমনা ১দগী ৫ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য অমনা ১০দগী ২০ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি অমসুং রাজ্য অমনা ২০ হেন্না শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload stands at 1.46 lakh today; Daily recoveries more than the daily new cases in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.21 crore
24 FEB 2021 11:13AM by PIB Delhi
India has been containing the country’s Active Caseload under 1.50 lakh. The active cases are 1,46,907 today. The present active caseload now consists of 1.33% of India’s total Positive Cases.
13,742 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 14,037 recoveries registered in the last 24 hours. It has led to a net decline of 399 cases in the total active caseload.
The table below shows the change in active cases in the last 24 hours. Maharashtra reported maximum positive changes with an addition of 298 cases whereas Kerala has recorded maximum negative change with subtraction of 803 cases.
In last one week, 12 states have reported more than 100 average daily new cases. These are Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, Punjab, Gujarat, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, West Bengal, Telangana, Delhi and Haryana. Two States, Kerala and Maharashtra both report more than 4,000 average daily new cases in past one week.
As on 24thFebruary, 2021, the vaccination coverage was 1,21,65,598 through 2,54,356 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 64,98,300 HCWs (1st dose), 13,98,400 HCWs (2nd dose) and 42,68,898 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1stDose
2ndDose
Total Doses
1
A&NIslands
5,565
2,018
7,583
2
AndhraPradesh
4,45,327
1,11,483
5,56,810
3
ArunachalPradesh
22,419
5,497
27,916
4
Assam
1,75,185
15,189
1,90,374
5
Bihar
5,32,936
59,521
5,92,457
6
Chandigarh
15,766
1,237
17,003
7
Chhattisgarh
3,58,080
30,946
3,89,026
8
Dadra&NagarHaveli
5,028
261
5,289
9
Daman&Diu
1,808
254
2,062
10
Delhi
3,34,333
24,762
3,59,095
11
Goa
15,804
1,280
17,084
12
Gujarat
8,26,583
78,471
9,05,054
13
Haryana
2,15,743
53,110
2,68,853
14
HimachalPradesh
97,607
12,672
1,10,279
15
Jammu&Kashmir
2,17,910
10,285
2,28,195
16
Jharkhand
2,67,556
14,578
2,82,134
17
Karnataka
5,69,416
1,57,944
7,27,360
18
Kerala
4,14,509
62,299
4,76,808
19
Ladakh
7,368
611
7,979
20
Lakshadweep
2,343
621
2,964
21
MadhyaPradesh
6,44,431
32,529
6,76,960
22
Maharashtra
9,48,539
80,824
10,29,363
23
Manipur
43,507
1,894
45,401
24
Meghalaya
28,190
1,200
29,390
25
Mizoram
17,315
3,490
20,805
26
Nagaland
24,985
4,819
29,804
27
Odisha
4,47,176
1,30,470
5,77,646
28
Puducherry
9,431
1,019
10,450
29
Punjab
1,33,718
23,867
1,57,585
30
Rajasthan
7,83,205
94,838
8,78,043
31
Sikkim
14,721
973
15,694
32
TamilNadu
3,59,063
41,337
4,00,400
33
Telangana
2,81,382
1,06,167
3,87,549
34
Tripura
85,789
16,349
1,02,138
35
UttarPradesh
11,40,754
86,021
12,26,775
36
Uttarakhand
1,36,058
11,242
1,47,300
37
WestBengal
7,20,569
81,108
8,01,677
38
Miscellaneous
4,17,079
37,214
4,54,293
Total
1,07,67,198
13,98,400
1,21,65,598
On Day-39 of the vaccination drive (23rdFebruary, 2021), 4,20,046 vaccine doses were given. Out of which, 2,79,823 beneficiaries were vaccinated across 9,479 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 1,40,223 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,21,65,598 vaccine doses, 1,07,67,198 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 13,98,400 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
12 States/UTs have administered more than 75% of the registered HCWs. These are Bihar, Tripura, Odisha, Gujarat, Chhattisgarh, Lakshadweep, Madhya Pradesh, Uttarakhand, Jharkhand, Himachal Pradesh, UP and Rajasthan.
10 States/UTs have vaccinated more than 60% of registered FLWs. These are D&N, Rajasthan, Lakshadweep, Gujarat, Madhya Pradesh, Tripura, Odisha, Himachal Pradesh, Uttarakhand and Chhattisgarh.
India’s cumulative recoveries stand at 1,07,26,702 today. The Recovery Rate is 97.25% today. The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,579,795 today.
86.26% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,869 newly recovered cases.4,823 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 453 in Tamil Nadu.
86.15% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 6,218. It is followed by Kerala with4,034 while Tamil Nadu reported 442 new cases.
104 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 81.73%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). Kerala reported 14 deaths and Punjab reported 10 deaths.
19 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in last 24 hours. These are Gujarat, Haryana, Rajasthan, Odisha, Jharkhand, Chandigarh, Assam, Lakshadweep, Himachal Pradesh, Ladakh, Manipur, Mizoram, Tripura, Meghalaya, A&N Islands, Sikkim, Nagaland, Arunachal Pradesh, D&D and D&N.
Thirteen states have reported 1 to 5 deaths; 2 states have reported 6 to 10 deaths; 1 state has reported 10 to 20 deaths and 1 state has reported more than 20 deaths.