Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload stands at 1.46 lakh today; Daily recoveries more than the daily new cases in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.21 crore
24 FEB 2021 11:13AM by PIB Delhi
India has been containing the country’s Active Caseload under 1.50 lakh. The active cases are 1,46,907 today. The present active caseload now consists of 1.33% of India’s total Positive Cases.
13,742 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 14,037 recoveries registered in the last 24 hours. It has led to a net decline of 399 cases in the total active caseload.
The table below shows the change in active cases in the last 24 hours. Maharashtra reported maximum positive changes with an addition of 298 cases whereas Kerala has recorded maximum negative change with subtraction of 803 cases.
In last one week, 12 states have reported more than 100 average daily new cases. These are Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, Punjab, Gujarat, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, West Bengal, Telangana, Delhi and Haryana. Two States, Kerala and Maharashtra both report more than 4,000 average daily new cases in past one week.
As on 24thFebruary, 2021, the vaccination coverage was 1,21,65,598 through 2,54,356 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 64,98,300 HCWs (1st dose), 13,98,400 HCWs (2nd dose) and 42,68,898 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1stDose
2ndDose
Total Doses
1
A&NIslands
5,565
2,018
7,583
2
AndhraPradesh
4,45,327
1,11,483
5,56,810
3
ArunachalPradesh
22,419
5,497
27,916
4
Assam
1,75,185
15,189
1,90,374
5
Bihar
5,32,936
59,521
5,92,457
6
Chandigarh
15,766
1,237
17,003
7
Chhattisgarh
3,58,080
30,946
3,89,026
8
Dadra&NagarHaveli
5,028
261
5,289
9
Daman&Diu
1,808
254
2,062
10
Delhi
3,34,333
24,762
3,59,095
11
Goa
15,804
1,280
17,084
12
Gujarat
8,26,583
78,471
9,05,054
13
Haryana
2,15,743
53,110
2,68,853
14
HimachalPradesh
97,607
12,672
1,10,279
15
Jammu&Kashmir
2,17,910
10,285
2,28,195
16
Jharkhand
2,67,556
14,578
2,82,134
17
Karnataka
5,69,416
1,57,944
7,27,360
18
Kerala
4,14,509
62,299
4,76,808
19
Ladakh
7,368
611
7,979
20
Lakshadweep
2,343
621
2,964
21
MadhyaPradesh
6,44,431
32,529
6,76,960
22
Maharashtra
9,48,539
80,824
10,29,363
23
Manipur
43,507
1,894
45,401
24
Meghalaya
28,190
1,200
29,390
25
Mizoram
17,315
3,490
20,805
26
Nagaland
24,985
4,819
29,804
27
Odisha
4,47,176
1,30,470
5,77,646
28
Puducherry
9,431
1,019
10,450
29
Punjab
1,33,718
23,867
1,57,585
30
Rajasthan
7,83,205
94,838
8,78,043
31
Sikkim
14,721
973
15,694
32
TamilNadu
3,59,063
41,337
4,00,400
33
Telangana
2,81,382
1,06,167
3,87,549
34
Tripura
85,789
16,349
1,02,138
35
UttarPradesh
11,40,754
86,021
12,26,775
36
Uttarakhand
1,36,058
11,242
1,47,300
37
WestBengal
7,20,569
81,108
8,01,677
38
Miscellaneous
4,17,079
37,214
4,54,293
Total
1,07,67,198
13,98,400
1,21,65,598
On Day-39 of the vaccination drive (23rdFebruary, 2021), 4,20,046 vaccine doses were given. Out of which, 2,79,823 beneficiaries were vaccinated across 9,479 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 1,40,223 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,21,65,598 vaccine doses, 1,07,67,198 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 13,98,400 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
12 States/UTs have administered more than 75% of the registered HCWs. These are Bihar, Tripura, Odisha, Gujarat, Chhattisgarh, Lakshadweep, Madhya Pradesh, Uttarakhand, Jharkhand, Himachal Pradesh, UP and Rajasthan.
10 States/UTs have vaccinated more than 60% of registered FLWs. These are D&N, Rajasthan, Lakshadweep, Gujarat, Madhya Pradesh, Tripura, Odisha, Himachal Pradesh, Uttarakhand and Chhattisgarh.
India’s cumulative recoveries stand at 1,07,26,702 today. The Recovery Rate is 97.25% today. The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,579,795 today.
86.26% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,869 newly recovered cases.4,823 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 453 in Tamil Nadu.
86.15% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 6,218. It is followed by Kerala with4,034 while Tamil Nadu reported 442 new cases.
104 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 81.73%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). Kerala reported 14 deaths and Punjab reported 10 deaths.
19 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in last 24 hours. These are Gujarat, Haryana, Rajasthan, Odisha, Jharkhand, Chandigarh, Assam, Lakshadweep, Himachal Pradesh, Ladakh, Manipur, Mizoram, Tripura, Meghalaya, A&N Islands, Sikkim, Nagaland, Arunachal Pradesh, D&D and D&N.
Thirteen states have reported 1 to 5 deaths; 2 states have reported 6 to 10 deaths; 1 state has reported 10 to 20 deaths and 1 state has reported more than 20 deaths.

|
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত কোভিডৰ সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা আজি ১.৪৬ লাখ; যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দৈনিক নতুন ঘটনাৰ তুলনাত দৈনিক আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্যা অধিক
ভাৰতত টীকাকৰণৰ বৰ্ধিত কভাৰেজ ১.২১ কোটি অতিক্ৰম
24 FEB 2021 11:13AM by PIB Guwahati
ভাৰতে দেশত সক্ৰিয় ঘটনাক ১.৫০ লাখৰ অন্তৰ্গত কৰি কোভিডৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ সাব্যস্ত কৰিছে। আজি সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ১,৪৬,৯০৭ বৰ্তমান সক্ৰিয় ঘটনা ভাৰতৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ১.৩৩%।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দৈনিক ১৩,৭৪২টা ঘটনা পঞ্জীভুক্ত কৰা হৈছে, ইয়াৰ বিপৰীতে যোৱা ২৪ ঘণ্টাত আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ সংখ্যা ১৪,০৩৭। ইয়াৰ সৈতে মুঠ সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ৩৯৯ কম হৈছে।
তলত দিয়া তালিকাত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত সক্ৰিয় ঘটনাত হোৱা পৰিৱৰ্তন দেখা গৈছে। মহাৰাষ্ট্ৰত ২৯৮টা ঘটনা যোগ হোৱাত সৰ্বাধিক পজিটিভ ঘটনা পঞ্জীভুক্ত কৰা হৈছে, ইয়াৰ বিপৰীতে কেৰালাত ৮০৩টা ঘটনা কম হোৱাত সৰ্বাধিক নেতিবাচক পৰিৱৰ্তন পঞ্জীভুক্ত কৰা হৈছে।
যোৱা এটা সপ্তাহত ১২খন ৰাজ্যত দৈনিক গড়ে ১০০টা নতুন ঘটনা পঞ্জীভুক্ত কৰা হৈছে। এই ৰাজ্যকেইখন হৈছে মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, তামিলনাডু, কৰ্ণাটক, পঞ্জাৱ, গুজৰাট, মধ্যপ্ৰদেশ, ছত্তিশগড়, পশ্চিমবংগ, তেলেংগানা, দিল্লী আৰু হাৰিয়ানা। দুখন ৰাজ্য কেৰালা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰত যোৱা এসপ্তাহত গড়ে দৈনিক ৪,০০০তকৈ অধিক নতুন ঘটনা পঞ্জীভুক্ত হৈছে।
২৪ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ত ২,৫৪,৩৫৬টা সত্ৰত টীকাকৰণৰ কভাৰেজ আজি পুৱা ৭ বজালৈকে প্ৰাপ্ত অস্থায়ী ৰিপ'ৰ্ট অনুসৰি ১,২১,৬৫,৫৯৮ আছিল য'ত ৬৪,৯৮,৩০০ এইচচিডব্লিউ (প্ৰথম টীকা), ১৩,৯৮,৪০০ এইচচিডব্লিউ (দ্বিতীয় টীকা) আৰু ৪২,৬৮,৮৯৮ এফএলডব্লিউ (প্ৰথম টীকা) অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
কোভিড-১৯ টীকাকৰণৰ দ্বিতীয় পালিৰ আৰম্ভণি ১৩ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ত সেইসকল সুফলভোগীৰ বাবে হয়, যিসকলে প্ৰথম পালি পোৱাৰ পিছত ২৮ দিন সম্পূৰ্ণ কৰিছে। এফএলডব্লিউৰ টীকাকৰণ ২ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১ত আৰম্ভ হৈছে।
ক্ৰঃ নং
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চল
টীকাকৰণ কৰা সুফলভোগী
প্ৰথম ডোজ
দ্বিতীয় ডোজ
মুঠ ডোজ
১
২
৩
৪
৫
৬
৭
৮
৯
১০
১১
১২
১৩
১৪
১৫
১৬
১৭
১৮
১৯
২০
২১
২২
২৩
২৪
২৫
২৬
২৭
২৮
২৯
৩০
৩১
৩২
৩৩
৩৪
৩৫
৩৬
৩৭
৩৮
এ আৰু এন আইলেণ্ডছ
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অসম
বিহাৰ
চণ্ডীগড়
ছত্তিশগড়
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি
দমন আৰু দিউ
দিল্লী
গোৱা
গুজৰাট
হাৰিয়ানা
হিমাচল প্ৰদেশ
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
ঝাৰখণ্ড
কৰ্ণাটক
কেৰালা
লাডাখ
লাক্ষাদ্বীপ
মধ্যপ্ৰদেশ
মহাৰাষ্ট্ৰ
মণিপুৰ
মেঘালয়
মিজোৰাম
নাগালেণ্ড
উৰিষ্যা
পুডুচেৰী
পঞ্জাৱ
ৰাজস্থান
ছিকিম
তামিলনাডু
তেলেংগানা
ত্ৰিপুৰা
উত্তৰ প্ৰদেশ
উত্তৰাখণ্ড
পশ্চিমবংগ
বিবিধ
৫,৫৬৫
৪,৪৫,৩২৭
২২,৪১৯
১,৭৫,১৮৫
৫,৩২,৯৩৬
১৫,৭৬৬
৩,৫৮,০৮০
৫,০২৮
১,৮০৮
৩,৩৪,৩৩৩
১৫,৮০৪
৮,২৬,৫৮৩
২,১৫,৭৪৩
৯৭,৬০৭
২,১৭,৯১০
২,৬৭,৫৫৬
৫,৬৯,৪১৬
৪,১৪,৫০৯
৭,৩৬৮
২,৩৪৩
৬,৪৪,৪৩১
৯,৪৮,৫৩৯
৪৩,৫০৭
২৮,১৯০
১৭,৩১৫
২৪,৯৮৫
৪,৪৭,১৭৬
৯,৪৩১
১,৩৩,৭১৮
৭,৮৩,২০৫
১৪,৭২১
৩,৫৯,০৬৩
২,৮১,৩৮২
৮৫,৭৮৯
১১,৪০,৭৫৪
১,৩৬,০৫৮
৭,২০,৫৬৯
৪,১৭,০৭৯
২,০১৮
১,১১,৪৮৩
৫,৪৯৭
১৫,১৮৯
৫৯,৫২১
১,২৩৭
৩০,৯৪৬
২৬১
২৫৪
২৪,৭৬২
১,২৮০
৭৮,৪৭১
৫৩,১১০
১২,৬৭২
১০,২৮৫
১৪,৫৭৮
১,৫৭,৯৪৪
৬২,২৯৯
৬১১
৬২১
৩২,৫২৯
৮০,৮২৪
১,৮৯৪
১,২০০
৩,৪৯০
৪,৮১৯
১,৩০,৪৭০
১,০১৯
২৩,৮৬৭
৯৪,৮৩৮
৯৭৩
৪১,৩৩৭
১,০৬,১৬৭
১৬,৩৪৯
৮৬,০২১
১১,২৪২
৮১,১০৮
৩৭,২১৪
৭,৫৮৩
৫,৫৬,৮১০
২৭,৯১৬
১,৯০,৩৭৪
৫,৯২,৪৫৭
১৭,০০৩
৩,৮৯,০২৬
৫,২৮৯
২,০৬২
৩,৫৯,০৯৫
১৭,০৮৪
৯,০৫,০৫৪
২,৬৮,৮৫৩
১,১০,২৭৯
২,২৮,১৯৫
২,৮২,১৩৪
৭,২৭,৩৬০
৪,৭৬,৮০৮
৭,৯৭৯
২,৯৬৪
৬,৭৬,৯৬০
১০,২৯,৩৬৩
৪৫,৪০১
২৯,৩৯০
২০,৮০৫
২৯,৮০৪
৫,৭৭,৬৪৬
১০,৪৫০
১,৫৭,৫৮৫
৮,৭৮,০৪৩
১৫,৬৯৪
৪,০০,৪০০
৩,৮৭,৫৪৯
১,০২,১৩৮
১২,২৬,৭৭৫
১,৪৭,৩০০
৮,০১,৬৭৭
৪,৫৪,২৯৩
মুঠ
১,০৭,৬৭,১৯৮
১৩,৯৮,৪০০
১,২১,৬৫,৫৯৮
দেশজুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ ৩৯তম দিনত (২৩ ফেব্রুৱাৰী, ২০২১) মুঠ ৪,২০,০৪৬জনক টীকা দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত প্ৰথম পালি (এইচচিডব্লিউ আৰু এফএলডব্লিউ)ৰ বাবে ৯,৪৭৯টা সত্ৰত ২,৭৯,৮২৩ সুফলভোগীক টীকাকৰণ কৰা হয় আৰু ১,৪০,২২৩ এইচচিডব্লিউৱে টীকাৰ দ্বিতীয় পালি লাভ কৰে।
মুঠ ১,২১,৬৫,৫৯৮ টীকাৰ ১,০৭,৬৭,১৯৮ (এইচচিডব্লিউ আৰু এফএলডব্লিউ)য়ে টীকাৰ প্ৰথম পালি লাভ কৰে আৰু মুঠ ১৩,৯৮,৪০০ এইচচিডব্লিউৱে টীকাৰ দ্বিতীয় পালি লাভ কৰে।
১২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰদেশে পঞ্জীকৃত এইচচিডব্লিউৰ ৭৫%তকৈ অধিক টীকাকৰণ কৰে। ইয়াৰ ভিতৰত বিহাৰ, ত্ৰিপুৰা, উৰিষ্যা, গুজৰাট, ছত্তিশগড়, লাক্ষাদ্বীপ, উত্তৰাখণ্ড, ঝাৰখণ্ড, হিমাচল প্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু ৰাজস্থান অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰদেশত পঞ্জীকৃত এফএলডব্লিউৰ ৬০%তকৈ অধিক টীকাকৰণ কৰা হৈছে। দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি, ৰাজস্থান, লাক্ষাদ্বীপ, গুজৰাট, মধ্যপ্ৰদেশ, ত্ৰিপুৰা, উৰিষ্যা, হিমাচল প্ৰদেশ, উত্তৰাখণ্ড আৰু ছত্তিশগড়।
ভাৰতত ৰোগীৰ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা আজি ১,০৭,২৬,৭০২। আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ হাৰ আজি ৯৭.২৫%। মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা আৰু সক্ৰিয় ঘটনাৰ মাজৰ ব্যৱধান বাঢ়ি আছে আৰু এই সংখ্যা আজি ১০,৫৭৯,৭৯৫।
সুস্থ হোৱা ৮৬.২৬% নতুন ঘটনা ৬খন ৰাজ্যত কেন্দ্ৰীভূত।
মহাৰাষ্ট্ৰই এদিনত সুস্থ হোৱা ৫,৮৬৯ নতুন ঘটনাৰ তথ্য দিছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কেৰালাত ৪,৮২৩ লোক, ইয়াৰ পিছত তামিলনাডুত ৪৫৩জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে।
নতুন ঘটনাৰ ৮৬.১৫% ৬খন ৰাজ্যৰ।
মহাৰাষ্ট্ৰত দৈনিক সৰ্বাধিক ৬,২১৮ নতুন ঘটনা সন্মুখলৈ আহিছে। ইয়াৰ পিছত কেৰালাত ৪,০৩৪ আৰু তামিলনাডুত ৪৪২টা নতুন ঘটনা নথিভুক্ত কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ১০৪টা মৃত্যু নথিভুক্ত কৰা হৈছে। এই মৃত্যুৰ ভিতৰত ৮১.৭৩% ৫খন ৰাজ্যত কেন্দ্ৰীভূত। মহাৰাষ্ট্ৰত সকলোতকৈ অধিক ৫১টা মৃত্যু হৈছে। কেৰালাত ১৪ আৰু পাঞ্জাবত ১০জন লোকৰ মৃত্যু হোৱাৰ খবৰ আহিছে।
১৯খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰদেশে যোৱা ২৪ ঘণ্টাত কোভিড-১৯ত কাৰো মৃত্যুৰ তথ্য দিয়া নাই। এইবিলাক হৈছে গুজৰাট, হাৰিয়ানা, ৰাজস্থান, উৰিষ্যা, ঝাৰখণ্ড, চণ্ডীগড়, অসম, লাক্ষাদ্বীপ, হিমাচল প্ৰদেশ, লাডাখ, মণিপুৰ, মিজোৰাম, ত্ৰিপুৰা, মেঘালয়, আন্দামান আৰু নিকোবাৰ দ্বীপপুঞ্জ, ছিক্কিম, নাগালেণ্ড, অৰুণাচল প্ৰদেশ, দমন আৰু দিউ আৰু দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি।
১৩খন ৰাজ্যত ১ৰ পৰা ৫ মৃত্যু হৈছে; ২খন ৰাজ্যত ৬ৰ পৰা ১০ মৃত্যু হৈছে; ১খন ৰাজ্যত ১০ৰ পৰা ২০ মৃত্যু হৈছে আৰু ১খন ৰাজ্যত ২০তকৈ অধিক মৃত্যু হৈছে।