স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমিত হ’ল ১.৫লাখৰ তললৈ, আজিৰ তাৰিখত এই সংখ্যা ১.৪৭ লাখ
ভাৰতৰ টীকাকৰণৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যাই অতিক্ৰমিলে ১.১৭কোটিৰ ঘৰ
দৈনিক মৃত্যুৰ সংখ্যা ১০০ৰ তলত, ২৪ঘণ্টাত দেশৰ ২১খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ পৰা অহা নাই কোনো মৃত্যুৰ খবৰ
23 FEB 2021 11:38AM by PIB Guwahati
দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ১.৫০লাখৰ তললৈ অৱনমিত হৈছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা হৈছে ১.৪৭,৩০৬গৰাকী।
দেশৰ মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ শতাংশ হাৰ এতিয়া হৈছেহি ১.৩৪%।
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ১০,৫৮৪গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে ১৩,২৫৫গৰাকী লোক আৰোগ্য হোৱা বুলি তথ্য উপলব্ধ হৈছে। ইয়াৰ ফলত মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ২,৭৪৯গৰাকীৰে অৱনমিত হৈছে।
ভাৰতত দিনৌ আক্ৰান্ত ৰোগীৰ মৃত্যুৰ হাৰো নিৰন্তৰ ভাবে অৱনমিত হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৭৮গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হোৱাৰ তথ্য নিশ্চিত কৰা হৈছে।
আনহাতে, দেশৰ ২১খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ পৰা যোৱা ২৪ঘণ্টাত এটাও মৃত্যুৰ তথ্য পোৱা হোৱা নাই। সেয়া হৈছে, মধ্য প্ৰদেশ, অসম, ৰাজস্থান, হাৰিয়াণা, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, ওড়িশা, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ. গোৱা, হিমাচল প্ৰদেশ, পুডুচেৰী, লক্ষাদ্বীপ, মণিপুৰ, ছিক্কিম, ত্ৰিপুৰা, লাডাখ, মেঘালয়, মিজোৰাম, নাগালেণ্ড, অৰুণাচল প্ৰদেশ, আন্দামান-নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, দমন আৰু দিউ আৰু দদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী।
ইফালে, ২২ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২১(টীকাকৰণৰ ৩৮সংখ্যক দিন)ৰ পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত দেশত অনুষ্ঠিত ২,৪৪,৮৭৭টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ১,১৭,৪৫,৫৫২গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীক ক’ভিড-১৯ বিৰোধী টীকা প্ৰদান কৰা হৈছে। উল্লেখ্য, যোৱা ১৬ জানুৱাৰী, ২০২১ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশ জুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰিছিল।
এইসকলৰ মাজত ৬৪,৫১,২৫১গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী(প্ৰথম পালি), ১২,৫৮,১৭৭গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি) আৰু ৪০,৩৬,১২৪(প্ৰথম পালি)আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী আছিল।
প্ৰথম পালি টীকা লোৱাৰ পৰা ২৮টা দিন সম্পূৰ্ণ কৰা সকলক যোৱা ১৩ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা দ্বিতীয় পালি টীকা প্ৰদানৰ ব্যৱস্থা কৰা হয়। আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীসকলক যোৱা ২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হৈছিল।
ক্ৰমিক নং
No.
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ
সংখ্যা
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয় পালি
Total Doses মুঠ
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
5,442
1,870
7,312
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
4,27,444
1,02,376
5,29,820
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
21,318
5,332
26,650
4
অসম
1,65,110
13,992
1,79,102
5
বিহাৰ
5,26,159
56,791
5,82,950
6
চণ্ডীগড়
14,198
1,089
15,287
7
চত্তিশগড়
3,50,716
28,186
3,78,902
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
5,019
252
5,271
9
দমন আৰু দিউ
1,767
254
2,021
10
দিল্লী
3,15,841
22,788
3,38,629
11
গোৱা
15,542
1,269
16,811
12
গুজৰাট
8,24,119
73,547
8,97,666
13
হাৰিয়াণা
2,13,802
41,811
2,55,613
14
হিমাচল প্ৰদেশ
96,278
12,412
1,08,690
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
2,10,544
9,315
2,19,859
16
ঝাৰখণ্ড
2,61,339
13,394
2,74,733
17
কৰ্ণাটক
5,53,888
1,40,076
6,93,964
18
কেৰালা
4,05,697
56,232
4,61,929
19
লাডাখ
6,610
610
7,220
20
লাক্ষাদ্বীপ
2,333
591
2,924
21
মধ্য প্ৰদেশ
6,43,277
32,124
6,75,401
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
9,16,977
68,978
9,85,955
23
মণিপুৰ
41,799
1,798
43,597
24
মেঘালয়
25,998
960
26,958
25
মিজোৰাম
15,749
3,052
18,801
26
নাগালেণ্ড
23,391
4,418
27,809
27
ওড়িশা
4,43,401
1,22,741
5,66,142
28
পুডুচেৰী
9,356
981
10,337
29
পাঞ্জাৱ
1,27,528
20,538
1,48,066
30
ৰাজস্থান
7,82,710
62,183
8,44,893
31
ছিক্কিম
13,384
775
14,159
32
তামিল নাডু
3,49,527
36,073
3,85,600
33
তেলেংগাণা
2,81,365
1,05,936
3,87,301
34
ত্ৰিপুৰা
84,254
15,066
99,320
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
11,40,754
86,021
12,26,775
36
উত্তৰাখণ্ড
1,33,636
9,682
1,43,318
37
পশ্চিম বংগ
6,73,939
69,651
7,43,590
38
অন্যন্য
3,57,164
35,013
3,92,177
মুঠ
1,04,87,375
12,58,177
1,17,45,552
টীকাকৰণৰ ৩৮সংখ্যক দিন(২২ ফেব্ৰুৱাৰী,২০২১)টোত মুঠ ৬,২৮,৬৯৬পালি টীকা প্ৰদান কৰা হয়। আজি সম্পন্ন হোৱা ১২,৫৬০টা অধিৱেশনত ইয়াৰে ৩,৩৮,৩৭৩গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ২,৯০,৩২৩গৰাকী স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীয়ে টীকাৰ দ্বিতীয়টো পালি গ্ৰহণ কৰিছে।
ইফালে, ১,১৭,৪৫,৫৫২পালি প্ৰতিষেধকৰ প্ৰথমটো পালি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে ১,০৪,৮৭,৩৭৫(স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰৰ সেৱা কৰ্মী)গৰাকী আৰু দ্বিতীয় পালি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে ১২,৫৮,১৭৭গৰাকীয়ে।
মুঠ প্ৰতিষেধকৰ ৫১.৬৬% পালিয়েই ব্যৱহৃত হৈছে ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত। উত্তৰ প্ৰদেশে অকলেই ব্যৱহাৰ কৰিছে ১০.৪%(১২,২৬,৭৭৫পালি)।
ইফালে, দ্বিতীয় পালি হিচাপে গ্ৰহণ কৰা মুঠ প্ৰতিষেধকৰ ৬১.১৫%ই ব্যৱহৃত হৈছে ৮খন ৰাজ্যই। ইয়াৰে কৰ্ণাটকে অকলেই ব্যৱহাৰ কৰিছে ১১.১৩%(১,৪০,০৭৬পালি)।
দেশত এই পৰ্যন্ত ১.০৭কোটিৰো অধিক (১,০৭,১২,৬৬৫)লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.২২% বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে, এই হাৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে অন্যতম সৰ্বাধিক বুলিও প্ৰতিপন্ন হৈছে। আৰোগ্য লাভ কৰোতা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান বৃদ্ধি হৈ আজি হৈছেগৈ ১,০৫,৬৫,৩৫৯ গৰাকী।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ ৮৬.৫৬%ই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এদিনত সৰ্বাধিক সংখ্যক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰা তালিকাত ৫,২১০গৰাকী আৰোগ্যৰে শীৰ্ষত আছে মহাৰাষ্ট্ৰ। আনহাতে ২,২১২ আৰু ৪৪৯গৰাকীৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু তামিল নাডু।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮৪%ই ৬খন ৰাজ্যৰ।
এইক্ষেত্ৰতো মহাৰাষ্ট্ৰই সৰ্বাধিক ৫,২১০গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ২,২১২ আৰু ৪৪৯গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু তামিল নাডু।
মৃত্যু সাৱটা ৮৪.৬২% মৃতকেই ৬খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ১৮গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৬গৰাকী আৰু পঞ্জাৱত ১৫গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload below 1.5 lakh; stands at 1.47 lakh today
India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.17 crore
Daily Fatalities below 100; No new COVID Fatality reported in 21 States/UTs in the last 24 hours
23 FEB 2021 11:38AM by PIB Delhi
The country’s Active Caseload has fallen below 1.50 lakh. It stands at 1,47,306 today. The present active caseload now consists of 1.34% of India’s total Positive Cases.
10,584 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 13,255 recoveries registered in the last 24 hours. It has led to a net decline of 2,749 cases in the total active caseload.
India’s daily Positivity Rate remains below 3%.
India has recorded a steady decline in the number of daily new deaths.78 deaths were reported in the last 24 hours.
Also, twenty one States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Madhya Pradesh, Assam, Rajasthan, Haryana, J&K, Odisha, Andhra Pradesh, Goa, Himachal Pradesh, Puducherry, Lakshadweep, Manipur, Sikkim, Tripura, Ladakh, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Arunachal Pradesh, A&N Islands, D&D and D&N.
As on 22nd February, 2021, the vaccination coverage was 1,17,45,552 through 2,44,877 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 64,51,251 HCWs (1st dose), 12,58,177 HCWs (2nd dose) and 40,36,124 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
5,442
1,870
7,312
2
Andhra Pradesh
4,27,444
1,02,376
5,29,820
3
Arunachal Pradesh
21,318
5,332
26,650
4
Assam
1,65,110
13,992
1,79,102
5
Bihar
5,26,159
56,791
5,82,950
6
Chandigarh
14,198
1,089
15,287
7
Chhattisgarh
3,50,716
28,186
3,78,902
8
Dadra & Nagar Haveli
5,019
252
5,271
9
Daman & Diu
1,767
254
2,021
10
Delhi
3,15,841
22,788
3,38,629
11
Goa
15,542
1,269
16,811
12
Gujarat
8,24,119
73,547
8,97,666
13
Haryana
2,13,802
41,811
2,55,613
14
Himachal Pradesh
96,278
12,412
1,08,690
15
Jammu & Kashmir
2,10,544
9,315
2,19,859
16
Jharkhand
2,61,339
13,394
2,74,733
17
Karnataka
5,53,888
1,40,076
6,93,964
18
Kerala
4,05,697
56,232
4,61,929
19
Ladakh
6,610
610
7,220
20
Lakshadweep
2,333
591
2,924
21
Madhya Pradesh
6,43,277
32,124
6,75,401
22
Maharashtra
9,16,977
68,978
9,85,955
23
Manipur
41,799
1,798
43,597
24
Meghalaya
25,998
960
26,958
25
Mizoram
15,749
3,052
18,801
26
Nagaland
23,391
4,418
27,809
27
Odisha
4,43,401
1,22,741
5,66,142
28
Puducherry
9,356
981
10,337
29
Punjab
1,27,528
20,538
1,48,066
30
Rajasthan
7,82,710
62,183
8,44,893
31
Sikkim
13,384
775
14,159
32
Tamil Nadu
3,49,527
36,073
3,85,600
33
Telangana
2,81,365
1,05,936
3,87,301
34
Tripura
84,254
15,066
99,320
35
Uttar Pradesh
11,40,754
86,021
12,26,775
36
Uttarakhand
1,33,636
9,682
1,43,318
37
West Bengal
6,73,939
69,651
7,43,590
38
Miscellaneous
3,57,164
35,013
3,92,177
Total
1,04,87,375
12,58,177
1,17,45,552
On Day-38 of the vaccination drive (22ndFebruary, 2021), 6,28,696 vaccine doses were given. Out of which, 3,38,373 beneficiaries were vaccinated across 12,560 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,90,323 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,17,45,552 vaccine doses, 1,04,87,375 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 12,58,177 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
51.66% of the total vaccine doses are concentrated in 7 States. Uttar Pradesh alone accounts for 10.4% (12,26,775 doses).
61.15% of the second vaccine doses are concentrated in 8 States. Karnataka alone accounts for 11.13% (1,40,076 doses).
India’s cumulative recoveries stand at 1.07 Cr (1,07,12,665) today. The Recovery Rate is 97.22% today. The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,565,359 today.
86.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported maximum number of single daily recoveries with 5,037 newly recovered cases. 5,035 people recovered in Maharashtra followed by 461 in Tamil Nadu.
84% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 5,210. It is followed by Kerala with 2,212 while Tamil Nadu reported 449 new cases.
Six States account for 84.62% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (18). Kerala reported 16 deaths and Punjab reported 15 deaths.