|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৫গী মখাদা লৈরে; ঙসি লাখ ১.৪৭তা লৈখি
ভারতকী অপুনবা বেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১.১৭ লানখ্রে নোংমদা শিবা ১০০গী মখা ওইখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ২১দা অনৌবা কোবিদনা শিখিবা রিপোর্ত তৌরকপা লৈতে
23 FEB 2021 11:38AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৫০গী মখাদা লৈরে। ঙসি মসি ১.৪৭,৩০৬তা লৈখি। হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১.৩৪ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা দেলী কেস ১০,৫৮৪ রেকোর্দ তৌখি অদুম ওইনমক হৌখিবা পুং ২৪দা নাবা ফরক্লবা ১৩,২৫৫ রেজিস্তার তৌখি। মসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতা কেস ২,৭৪৯গী নেত দিক্লাইন অমা ওইরে।
ভারতকী দেলী পোজিতিবিতী রেৎ চাদা ৩গী মখাদা লৈরি।
নুংতিগী নৌনা শিবা মমশিংদা ভারত তপ্না তপ্না হন্থরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা ৭৮ শিখিবগী রিপোর্ত লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ২১দা অনৌবা কোবিদনা শিখিবা রিপোর্ত তৌরকপসু লৈতে। মখোয়শিং অদুদি মধ্য প্রদেশ, অসম, রাজস্থান, হরিয়ানা, জে&কে, ওরিশা, আন্ধ্র প্রদেশ, গৱা, হিমাচল প্রদেশ, পুদুচেরি, লক্ষদীপ, মনিপুর, সিক্কিম, ত্রিপুরা, লদাখ, মেঘলায়া, মিজোরাম, নগালেন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, এ&এন ইথৎশিং, দি&দি অমসুং দি&এন.নি।
২০২১গী ফেব্রুৱারী ২২ ফাওবদা (তিকা থাবা হৌখিবগী ৩৮শুবা নুমিৎ), বেক্সিনেসন কভরেজ অসি সেসন ২,৪৪,৮৭৭কী থোংদা ১,১৭,৪৫,৫৫২ ওইখি, ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী প্রিবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৪,৫১,২৫১ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ১২,৫৮,১৭৭ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ৪০,৩৬,১২৪ (অহানবা দোজ) য়াওরি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৫,৪৪২
১,৮৭০
৭,৩১২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,২৭,৪৪৪
১,০২,৩৭৬
৫,২৯,৮২০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২১,৩১৮
৫,৩৩২
২৬,৬৫০
৪
অসাম
১,৬৫,১১০
১৩,৯৯২
১,৭৯,১০২
৫
বিহার
৫,২৬,১৫৯
৫৬,৭৯১
৫,৮২,৯৫০
৬
চান্দিগর
১৪,১৯৮
১,০৮৯
১৫,২৮৭
৭
ছত্তিসগর
৩,৫০,৭১৬
২৮,১৮৬
৩,৭৮,৯০২
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,০১৯
২৫২
৫,২৭১
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৭৬৭
২৫৪
২,০২১
১০
দিল্লী
৩,১৫,৮৪১
২২,৭৮৮
৩,৩৮,৬২৯
১১
গোৱা
১৫,৫৪২
১,২৬৯
১৬,৮১১
১২
গুজরাত
৮,২৪,১১৯
৭৩,৫৪৭
৮,৯৭,৬৬৬
১৩
হরিয়ানা
২,১৩,৮০২
৪১,৮১১
২,৫৫,৬১৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯৬,২৭৮
১২,৪১২
১,০৮,৬৯০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,১০,৫৪৪
৯,৩১৫
২,১৯,৮৫৯
১৬
ঝার্খন্দ
২,৬১,৩৩৯
১৩,৩৯৪
২,৭৪,৭৩৩
১৭
কর্নাতকা
৫,৫৩,৮৮৮
১,৪০,০৭৬
৬,৯৩,৯৬৪
১৮
কেরেলা
৪,০৫,৬৯৭
৫৬,২৩২
৪,৬১,৯২৯
১৯
লদাখ
৬,৬১০
৬১০
৭,২২০
২০
লক্ষদীপ
২,৩৩৩
৫৯১
২,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৩,২৭৭
৩২,১২৪
৬,৭৫,৪০১
২২
মহারাস্ত্র
৯,১৬,৯৭৭
৬৮,৯৭৮
৯,৮৫,৯৫৫
২৩
মনিপুর
৪১,৭৯৯
১,৭৯৮
৪৩,৫৯৭
২৪
মেঘালয়
২৫,৯৯৮
৯৬০
২৬,৯৫৮
২৫
মিজোরাম
১৫,৭৪৯
৩,০৫২
১৮,৮০১
২৬
নাগালেন্দ
২৩,৩৯১
৪,৪১৮
২৭,৮০৯
২৭
ওরিশা
৪,৪৩,৪০১
১,২২,৭৪১
৫,৬৬,১৪২
২৮
পুদুচেরী
৯,৩৫৬
৯৮১
১০,৩৩৭
২৯
পঞ্জাব
১,২৭,৫২৮
২০,৫৩৮
১,৪৮,০৬৬
৩০
রাজস্থান
৭,৮২,৭১০
৬২,১৮৩
৮,৪৪,৮৯৩
৩১
সিক্কিম
১৩,৩৮৪
৭৭৫
১৪,১৫৯
৩২
তামিল নাদু
৩,৪৯,৫২৭
৩৬,০৭৩
৩,৮৫,৬০০
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮১,৩৬৫
১,০৫,৯৩৬
৩,৮৭,৩০১
৩৪
ত্রিপুরা
৮৪,২৫৪
১৫,০৬৬
৯৯,৩২০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৪০,৭৫৪
৮৬,০২১
১২,২৬,৭৭৫
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৩৩,৬৩৬
৯,৬৮২
১,৪৩,৩১৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬,৭৩,৯৩৯
৬৯,৬৫১
৭,৪৩,৫৯০
৩৮
অতোপ্পশিং
৩,৫৭,১৬৪
৩৫,০১৩
৩,৯২,১৭৭
অপুনবা
১,০৪,৮৭,৩৭৫
১২,৫৮,১৭৭
১,১৭,৪৫,৫৫২
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৮নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১) অসিদা বেক্সিন দোজ ৬,২৮,৬৯৬ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১২,৫৬০গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৩,৩৮,৩৭৩দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১২,৫৮,১৭৭দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
অপুনবা বেক্সিন দোজ ১,১৭,৪৫,৫৫২গী মনুংদা বেনিফিসরী ১,০৪,৮৭,৩৭৫দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. পুন্না ১২,৫৮,১৭৭দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
অপুবা তিকা থাখিবগী চাদা ৫১.৬৬তি রাজ্য ৭তা ওইরি। উত্তর প্রদেশ খক্তদা চাদা ১০.৪ (১২,২৬,৭৭৫ দোজ) ওইরি।
অনিশুবা বেক্সিন দোজকী চাদা ৬১.১৫না রাজ্য নিপালদা ওইরি। কর্নাতকা খক্তদা চাদা ১১.১৩ (১,৪০,০৭৬ দোজ) ওইরি।
ঙসি ভারতকী অপুনবা ফগৎলকখিবা করোর ১.০৭ (১,০৭,১২,৬৬৫) ওইখি। ঙসি ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৯৭.২২ ওইখি। অপুনবা ফগৎলকপগী কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপতনা হেনগৎলক্তুনা ঙসি ১০,৫৬৫,৩৫৯ ওইখি।
অনাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী চাদা ৮৬.৫৬তি রাজ্য ৬তা উবা ফংখি।
অনৌবা ফগৎলকপা কেস ৫,২১০গা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা মীওই ২,২১২ নাবা ফখি তমিল নাদুনা ৪৪৯দা তুংইন্নখি।
অনৌবা কেসকী চাদা ৮৪দি রাজ্য ৬তগীনি।
মহারাস্ত্রনা মখা তানা ৫,২১০দা খ্বাইদগী ৱাংবা দেলী ন্যু কেস রিপোর্ত তৌরক্লি। মসিবু কেরলানা ২,২১২দা তুংইন্নরি অমদি তমিল নাদুনা অনৌবা কেস ৪৪৯ রিপোর্ত তৌরক্লি।
রাজ্য তরুকনা অনৌবা শিখিবগী চাদা ৮৪.৬২ ওইরি। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা উবা ফংলি (১৮)। কেরলাদা ১৬ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি অমসুং পঞ্জাবনা ১৫ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload below 1.5 lakh; stands at 1.47 lakh today
India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.17 crore
Daily Fatalities below 100; No new COVID Fatality reported in 21 States/UTs in the last 24 hours
23 FEB 2021 11:38AM by PIB Delhi
The country’s Active Caseload has fallen below 1.50 lakh. It stands at 1,47,306 today. The present active caseload now consists of 1.34% of India’s total Positive Cases.
10,584 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 13,255 recoveries registered in the last 24 hours. It has led to a net decline of 2,749 cases in the total active caseload.
India’s daily Positivity Rate remains below 3%.
India has recorded a steady decline in the number of daily new deaths.78 deaths were reported in the last 24 hours.
Also, twenty one States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Madhya Pradesh, Assam, Rajasthan, Haryana, J&K, Odisha, Andhra Pradesh, Goa, Himachal Pradesh, Puducherry, Lakshadweep, Manipur, Sikkim, Tripura, Ladakh, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Arunachal Pradesh, A&N Islands, D&D and D&N.
As on 22nd February, 2021, the vaccination coverage was 1,17,45,552 through 2,44,877 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 64,51,251 HCWs (1st dose), 12,58,177 HCWs (2nd dose) and 40,36,124 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
5,442
1,870
7,312
2
Andhra Pradesh
4,27,444
1,02,376
5,29,820
3
Arunachal Pradesh
21,318
5,332
26,650
4
Assam
1,65,110
13,992
1,79,102
5
Bihar
5,26,159
56,791
5,82,950
6
Chandigarh
14,198
1,089
15,287
7
Chhattisgarh
3,50,716
28,186
3,78,902
8
Dadra & Nagar Haveli
5,019
252
5,271
9
Daman & Diu
1,767
254
2,021
10
Delhi
3,15,841
22,788
3,38,629
11
Goa
15,542
1,269
16,811
12
Gujarat
8,24,119
73,547
8,97,666
13
Haryana
2,13,802
41,811
2,55,613
14
Himachal Pradesh
96,278
12,412
1,08,690
15
Jammu & Kashmir
2,10,544
9,315
2,19,859
16
Jharkhand
2,61,339
13,394
2,74,733
17
Karnataka
5,53,888
1,40,076
6,93,964
18
Kerala
4,05,697
56,232
4,61,929
19
Ladakh
6,610
610
7,220
20
Lakshadweep
2,333
591
2,924
21
Madhya Pradesh
6,43,277
32,124
6,75,401
22
Maharashtra
9,16,977
68,978
9,85,955
23
Manipur
41,799
1,798
43,597
24
Meghalaya
25,998
960
26,958
25
Mizoram
15,749
3,052
18,801
26
Nagaland
23,391
4,418
27,809
27
Odisha
4,43,401
1,22,741
5,66,142
28
Puducherry
9,356
981
10,337
29
Punjab
1,27,528
20,538
1,48,066
30
Rajasthan
7,82,710
62,183
8,44,893
31
Sikkim
13,384
775
14,159
32
Tamil Nadu
3,49,527
36,073
3,85,600
33
Telangana
2,81,365
1,05,936
3,87,301
34
Tripura
84,254
15,066
99,320
35
Uttar Pradesh
11,40,754
86,021
12,26,775
36
Uttarakhand
1,33,636
9,682
1,43,318
37
West Bengal
6,73,939
69,651
7,43,590
38
Miscellaneous
3,57,164
35,013
3,92,177
Total
1,04,87,375
12,58,177
1,17,45,552
On Day-38 of the vaccination drive (22ndFebruary, 2021), 6,28,696 vaccine doses were given. Out of which, 3,38,373 beneficiaries were vaccinated across 12,560 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,90,323 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Out of total 1,17,45,552 vaccine doses, 1,04,87,375 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 12,58,177 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.
51.66% of the total vaccine doses are concentrated in 7 States. Uttar Pradesh alone accounts for 10.4% (12,26,775 doses).
61.15% of the second vaccine doses are concentrated in 8 States. Karnataka alone accounts for 11.13% (1,40,076 doses).
India’s cumulative recoveries stand at 1.07 Cr (1,07,12,665) today. The Recovery Rate is 97.22% today. The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,565,359 today.
86.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported maximum number of single daily recoveries with 5,037 newly recovered cases. 5,035 people recovered in Maharashtra followed by 461 in Tamil Nadu.
84% of the new cases are from 6 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 5,210. It is followed by Kerala with 2,212 while Tamil Nadu reported 449 new cases.
Six States account for 84.62% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (18). Kerala reported 16 deaths and Punjab reported 15 deaths.