হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেস ঙসি লাখ ১.৭গী মখাদা তাথখ্রে; অপুনবা পোজিতিব কেসতগী হৌজিক শুপ্নতগী ১.৫৭% দা লৈরি
নুমিৎ নিনি থংননা বেক্সিনেসন ৫,৭০,০০০গী মথক্তা পাংথোকখ্রে
বেনিফিসরী লাখ ৩৫ হেন্না কোবিদ-১৯গী তিকা থাখ্রে
30 JAN 2021 10:52AM by PIB Imphal
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসশিং ঙসি লাখ ১.৭ (১,৬৯,৮২৪)গী মখাদা তাখ্রে।
অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী হৌজিক শুপ্নতগী ১.৬% (শুপ্নতগী ১.৫৮%) দা লৈরি
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ৯দা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবকী চাং অসি লৈবাক্কী ওইবদগী হেল্লি। কেরলানা ১২.২০% ওইদুনা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবকী চাং অসি রেকোর্দ থম্লি, মতুংদা ছত্তিসগরনা ৭.৩০% লৈরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২৭দা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবকী চাং অসি লৈবাক্কী ওইবদগী তানা লৈরি।
লেপ্পা লৈতনা অনাবা ফবা হেনগৎলকপনা ইন্দিয়াগী অনাবা ফবগী চাং অসি ৯৭% (৯৬.৯৮%) য়ৌখ্রে। ইন্দিয়গী অনাবা ফবা হেনগৎলকপগী চাং অসি মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংবনি।
হৌজিক ফাওবদা মীওই করোর ১.০৪ (১,০৪,০৯,১৬০) অনাবা ফখ্রে । পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১৪,৮০৮ ফখ্রে অমসুং ময়ুমদা হলহনখ্রে।
নুমিৎ নিনি থংননা মীওই লাখ ৫.৭ গী মথক্তা মায় পাক্না তিকা থাখ্রে।
২০২১গী জানুৱারীগী ৩০গী অয়ুক্কী পুং ৮.০০ ফাওবদা বেনিফিসরী লাখ ৩৫ (৩৫,০০,০২৭) অমা কোবিদ-১৯গী লৈবাক শিনবা থুংনা পাংথোকপা বেক্সিনেসন অসিদা তিকা থাখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৫,৭১,৯৭৪ অমা সেসন ১০,৮০৯দা তিকা থাখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ৬৩,৬৮৭ পাংথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৭২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৭৯,০৩৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,২৬৫
৪
অসাম
৩৬,৯৩২
৫
বিহার
১,১০,৩৯৬
৬
চান্দিগর
২,৯৭৭
৭
ছত্তিসগর
৬২,৫২৯
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৬০৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৩৩৩
১০
দিল্লী
৪৮,০০৮
১১
গোৱা
৩,৩৯১
১২
গুজরাত
২,২১,৬৭৫
১৩
হরিয়ানা
১,২৩,৯৩৫
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২২,৯১৮
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৩৩,১১৯
১৭
কর্নাতকা
৩,০৭,৮৯১
১৮
কেরেলা
১,৩৫,৮৩৫
১৯
লদাখ
৯৮৯
২০
লক্ষদীপ
৭৪৬
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৪৬,১৮১
২২
মহারাস্ত্র
২,৬১,৩২০
২৩
মনিপুর
৩,৩৯৯
২৪
মেঘালয়
৪,২০০
২৫
মিজোরাম
৮,৪৯৭
২৬
নাগালেন্দ
৩,৯৭৩
২৭
ওরিশা
২,০৫,২০০
২৮
পুদুচেরী
২,২৯৯
২৯
পঞ্জাব
৫৪,৯৮৮
৩০
রাজস্থান
৩,২৪,৯৭৩
৩১
সিক্কিম
২,০২০
৩২
তামিল নাদু
৯৭,১২৬
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৬৬,৬০৬
৩৪
ত্রিপুরা
২৭,৬১৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
২৫,৮১৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,২১,৯৯৪
৩৮
অতোপ্পশিং
৫০,০৭৮
অপুনবা
৩৫,০০,০২৭
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা অনৌবা ফবা কেস ৮৫.১০% উবা ফংলি।
কেরলানা অনৌবা ফবা কেস ৬,৩৯৮গা লোয়ননা নোংমগী নুমিৎতা অনাবা ফবা খ্বায়দগী য়াম্বা রিপোর্ত লৈরি। মহারাস্ত্রাদা মীওই ২,৬১৩ পুং ২৪ অসিদা অনাবা ফগৎলক্লি কর্নাতকানা ৬০৭দা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪দা নুংতিগী অনৌবা কেস ১৩,০৮৩ রেজিস্তর তৌরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ৬দা অনৌবা কেস ৮১.৯৫% লৈরি।
কেরলা অনৌবা কেস ৬,২৬৮ ওইদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রানা ২,৭৭১ওইদুনা, অমদি তামিল নাদুনা অনৌবা কেস ৫০৯ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ৭তা অনৌবা শিবা ৮৩.৯৪% ওইরি। মহারাস্ত্রাদা খ্বায়দগী য়াম্বা শিবা ওইরি (৫৬)। কেরলানা ২২ নুমিৎ খুদিংগী শিবা অমসুং পঞ্জাবনা ১১ ওইদুনা মতুং ইল্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Cases drops to less than 1.7 lakh today; now consists just 1.58% of Total Positive Cases
Over 5,70,000 vaccinations conducted for two successive days
More than 35 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
30 JAN 2021 10:52AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has dropped to less than 1.7 lakh (1,69,824) today.
The active caseload now consists of less than 1.6% (just 1.58%) of India’s total Positive Cases.
9 States/UTs have a higher weekly Positivity Rate than the national average. Kerala records highest weekly positivity rate with 12.20%, followed by Chhattisgarh with 7.30%.
27 States/UTs have weekly Positivity Rate less than the national average.
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached nearly 97% (96.98%). India’s recovery rate is one of the highest globally.
More than 1.04 cr (1,04,09,160) people have recovered so far. 14,808 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours.
India has also significantly scaled up its COVID19 inoculation drive.
Over 5.7 lakh people have been vaccinated successively for the last 2 days.
As on 30thJanuary, 2021, till 8:00 AM, more than 35 lakh (35,00,027) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 5,71,974 people were vaccinated across 10,809 sessions. 63,687 sessions have been conducted so far.
S. No.
States/UTs
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,79,038
3
Arunachal Pradesh
9,265
4
Assam
36,932
5
Bihar
1,10,396
6
Chandigarh
2,977
7
Chhattisgarh
62,529
8
Dadra & Nagar Haveli
607
9
Daman & Diu
333
10
Delhi
48,008
11
Goa
3,391
12
Gujarat
2,21,675
13
Haryana
1,23,935
14
Himachal Pradesh
22,918
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
33,119
17
Karnataka
3,07,891
18
Kerala
1,35,835
19
Ladakh
989
20
Lakshadweep
746
21
Madhya Pradesh
2,46,181
22
Maharashtra
2,61,320
23
Manipur
3,399
24
Meghalaya
4,200
25
Mizoram
8,497
26
Nagaland
3,973
27
Odisha
2,05,200
28
Puducherry
2,299
29
Punjab
54,988
30
Rajasthan
3,24,973
31
Sikkim
2,020
32
Tamil Nadu
97,126
33
Telangana
1,66,606
34
Tripura
27,617
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
25,818
37
West Bengal
2,21,994
38
Miscellaneous
50,078
Total
35,00,027
85.10% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,398 newly recovered cases. 2,613 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 607 in Karnataka.
13,083 daily new cases registered in the last 24 hours.
81.95% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,268. It is followed by Maharashtra with 2,771, while Tamil Nadu reported 509 new cases.
137 deaths recorded in the last 24 hours.
Seven States/UTs account for 83.94% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (56). Kerala follows with 22daily deaths and Punjab with 11.