প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সংসদৰ বাজেট অধিৱেশনৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সম্বোধনৰ মূল পাঠ
29 JAN 2021 11:12AM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ সতীৰ্থসকল,
এই দশকৰ প্ৰথমখন বাজেট অধিৱেশন আজিৰে পৰা আৰম্ভ হব। ভাৰতৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ বাবে এই দশক অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। আৰু এইবাবে স্বাধীনতা প্ৰেমীসকলে যি সপোন দেখিছিল, সেই সপোন আৰু সংকল্পক দ্ৰুতগতিৰে সাৰ্থক কৰাৰ বাবে দেশে এয়া সোণালী সুযোগ লাভ কৰিছে। এই দশকৰ সঠিক ব্যৱহাৰ হওক আৰু এইবাবে এই অধিৱেশনত আগন্তুক দশকটোৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি চৰ্চা হওক, সকলো ধৰণৰ বিচাৰ আৰু চিন্তা-ধাৰাৰ প্ৰস্তুতি হওক আৰু উত্তম মন্থনৰ পৰা উত্তম অমৃত প্ৰাপ্ত হওক। ইয়াৰ বাবে সমগ্ৰ দেশ অপেক্ষাৰত
বাজেট অধিৱেশনৰ আৰম্ভণিতে আগবঢ়োৱা বক্তব্য https://t.co/qhQMTEXOsG
— Narendra Modi (@narendramodi) January 29, 2021
মোৰ বিশ্বাস আছে যে যি আশা আৰু অপেক্ষাৰে দেশৰ কোটি কোটি জনতাই আমাক সংসদলৈ প্ৰেৰণ কৰিছে, আমি সংসদৰ এই পবিত্ৰ স্থানক সঠিক ব্যৱহাৰ কৰি গণতন্ত্ৰৰ সকলো মৰ্যাদা পালন কৰিব লাগিব আৰু জনসাধাৰণৰ আকাংক্ষা পূৰণ কৰিবলৈ নিজৰ অৱদান আগবঢ়োৱাত পিছপৰি নাথাকো-এয়া মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস। সকলো সাংসদে এই অধিৱেশনক অধিক উত্তম কৰি তুলিব বুলি আশা কৰিছো।
এয়া বাজেটৰো অধিৱেশন। এইৰণৰ ঘটনা হয়তো ভাৰতৰ ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে সংঘটিত হৈছে, যেতিয়া ২০২০ত আমাৰ বিত্তমন্ত্ৰী ডাঙৰীয়ানীয়ে এখন-দুখন নহয়, পৃথক পৃথক পেকেজৰ ৰূপত প্ৰায় চাৰি-পাঁচখন বাজেট দাখিল কৰিছিল। ২০২০ত একপ্ৰকাৰৰ মিনি-বাজেটৰ ধাৰা চলিয়ে থাকিল। এইবাবে এইখন বাজেটকো সেই চাৰি-পাঁচখন বাজেটৰ শৃংখলাৰ ৰূপতে চোৱা যাব, এয়া মোৰ সম্পূৰ্ণ বিশ্বাস আছে।
মই পুনৰ এবাৰ আজি আদৰণীয় ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়ৰ মাৰ্গদৰ্শনত উভয় সদনৰ সকলো সাংসদে মিলি তেওঁৰ বাৰ্তাক আগবঢ়াই নিবলৈ দৃঢ় সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছো।
বহুত বহুত ধন্যবাদ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM Modi's remarks ahead of the Budget Session in Parliament
29 JAN 2021 11:12AM by PIB Delhi
Namaskar friends,
The first session of this decade is commencing today. This decade is very important for the bright future of India. And, therefore, a golden opportunityhas come before the nation to fulfill the dreams seen by the freedom fighters fast. There should be proper utilization of this decade and, therefore, there should be discussions andpresentation of different views for meaningful results keeping in mind this entire decade. These are the expectations of the country.
I am sure that the hope and expectation with which the people of the country have sent all of us to Parliament, we will not shy away from contributing to fulfill the aspirations of the people, by making full use of this sacred place of Parliament and following all the propriety of democracy. I have full faith that all the MPs will make this session more productive.
This is also a budget session. Perhaps, for the first time in the history of India it has happened that our Finance Minister had to present four-five mini budgets as separate packages in 2020. That is, the series of mini budgets continued in a way in 2020. And I am confident that this budget will also be seen as a part of the series of those four-five budgets.
Once again, I along with all the MPs of both the Houses are committed and will strive to further the message of the Hon’ble President under his guidance.
Many thanks.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.