প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পার্লিয়ামেন্তদা পাঙথোক্কদবা বজেৎ সেসনগী মাংঙোইননা পি.এম. মোদীনা পীখিবা ৱারোলগী মনিপুরি ৱাহন্থোক
29 JAN 2021 11:12AM by PIB Imphal
খুরুমজরি মরুপশিং,
দিকেদ অসিগী অহানবা সেসন হয়েং হৌরগনি। দিকেদ অসি ভারতকী মতিক-মঙাল লৈবা তুংলমচৎকীদমক য়াম্না মরু ওই। অমসুং মসিনা মরম ওইরগা নীংথম-তম্নবা হোৎনরম্বা মীওইশিংনা পামজরম্বা মঙলানশিং অদু মঙ ফাওনহন্নবা জাতিগী মাংদা অফবা খুদোংচাবা অমা লাক্লে। দিকেদ অসি মপুং ফানা শিজিন্নবা তাই অমসুং দিকেদ অসি মরু ওইনা লৌবগা লোইননা অফবা ফলশিংগীদমক তোঙান তোঙানবা ৱাখল্লোনশিংগী খন্ন-নৈনবা অমসুং প্রজেন্তেসন উৎপা মথৌ তাই। মসি লৈবাক অসিনা থম্লিবা থাজবশিং অদুনি।
লৈবাক অসিগী মীয়ামগী আশা অমদি থাজবা অসিনা ঐখোয় পুম্নমকপু পার্লিয়ামেন্তদা থারকখিবনি হায়বা ঐহাক্না থাজৈ, ঐখোয়না শেংলবা পার্লিয়ামেন্তগী মফম অসি মপুং ফানা শিজিন্নদুনা অমসুং দেমোক্রেসীগী কাংলোন পুম্নমক ঙাক্তুবা মীয়ামগী অনীংবশিং থুংহন্নবা হোৎনবদা মাই লৈদুনা চেল্লোই। এম.পি. পুম্নমক্না সেসন অসি অহেনবা কান্নবা ওইহনগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ।
মসি বজেৎকী সেসন অমসু ওইগনি। ঐখোয়গী শেলথুম মন্ত্রীনা মিনি বজেৎ মরি-মঙা ২০২০দা তোখায়বা পেকেজ ওইনা পুথোকখিবা অসি ভারতকী ইতিহাস্তা অহানবা ওইরম্বা। মিনি বজেৎশিং অসি মথং-মনাও নাইবা মওং অমদা ২০২০দা মখা চত্থখি। অমসুং ঐহাক্না থাজৈ মদুদি বজেৎ অসি হায়রিবা মথং-মনাও নাইবা বজেৎ মরি-মঙা অদুগী শরুক অমা ওইনা লৌরবা য়াই।
অমুক হন্না ঐহাক্কা লোইননা হাউস অনিমক্কী এম.পি.শিংনা কত্থোকপগা লোইননা ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিগী লুচিং মখাদা মহাক্কী পাউজেল অদু মাংদা পুখৎনবা হোৎনগনি।
থাগৎচরি।
দিসক্লেমর: মসি পি.এম.গী ৱারোলগী শমলপ্পা ৱাহন্থোক্নি। তশেংবা ৱারোলদি হিন্দীদা পীখিবনি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM Modi's remarks ahead of the Budget Session in Parliament
29 JAN 2021 11:12AM by PIB Delhi
Namaskar friends,
The first session of this decade is commencing today. This decade is very important for the bright future of India. And, therefore, a golden opportunityhas come before the nation to fulfill the dreams seen by the freedom fighters fast. There should be proper utilization of this decade and, therefore, there should be discussions andpresentation of different views for meaningful results keeping in mind this entire decade. These are the expectations of the country.
I am sure that the hope and expectation with which the people of the country have sent all of us to Parliament, we will not shy away from contributing to fulfill the aspirations of the people, by making full use of this sacred place of Parliament and following all the propriety of democracy. I have full faith that all the MPs will make this session more productive.
This is also a budget session. Perhaps, for the first time in the history of India it has happened that our Finance Minister had to present four-five mini budgets as separate packages in 2020. That is, the series of mini budgets continued in a way in 2020. And I am confident that this budget will also be seen as a part of the series of those four-five budgets.
Once again, I along with all the MPs of both the Houses are committed and will strive to further the message of the Hon’ble President under his guidance.
Many thanks.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.