স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ এতিয়া প্ৰায় ৯৭%, গোলকীয় পৰিমণ্ডলত অন্যতম সৰ্বাধিক
৩১খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৫,০০০ৰ তলত
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ২৩.৫ লাখ হিতাধিকাৰীক প্ৰতিষেধক প্ৰদান
28 JAN 2021 11:02AM by PIB Guwahati
আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সামগ্ৰিক হাৰ ধাৰাবাহিক ভাবে বৃদ্ধি হৈ থকাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭% হৈছেগৈ। এই মুহূৰ্তত ভাৰতৰ আৰোগ্য লাভৰ হাৰ গোলকীয় পৰিমণ্ডলৰ অন্যতম সৰ্বাধিক বুলি পৰিগণিত হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশৰ ১৪,৩০১গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত দেশৰ আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা ১,০৩,৭৩,৬০৬গৰাকী হৈছেগৈ।
ইফালে, দেশৰ সক্ৰিয় ৰোগীৰ মুঠ সংখ্যা আজি ১.৭৫ লাখৰ তললৈ অৱনমিত হৈছে। এই মুহূৰ্তত মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ শতাংশ হাৰ ১.৬২% হৈছে।
তলত দেশৰ সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমিত হোৱাৰ ধাৰা প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে। ৩১খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এতিয়া সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৫,০০০ৰ তললৈ অৱনমিত হোৱাৰ তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
কেৰালা, মহাৰাষ্ট্ৰ, উত্তৰ প্ৰদেশ, কৰ্ণাটক আৰু পশ্চিম বংগতে ৭৮% সক্ৰিয় ৰোগীৰ উপস্থিতি নিশ্চিত কৰা হয়।
আজি, অৰ্থাত্ ২৮ জানুৱাৰী ২০২১ৰ পুৱা ৭.৩০ বজা পৰ্যন্ত ২৩.৫ লাখৰো অধিক(২৩,৫৫,৯৭৯) হিতাধিকাৰীৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন কৰা হৈছে। এই পৰ্যন্ত টীকাকৰণৰ মুঠ ১৪,১১৮টা অধিৱেশন অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে। ইফালে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত অনুষ্ঠিত ৬,১০২টা অধিৱেশনত ৩,২৬,৪৯৯গৰাকী হিতাধিকাৰীক এই প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। এই পৰ্যন্ত দেশত টীকাকৰণৰ ৪২,৬৭৪টা অধিৱেশন অনুষ্ঠিত হৈছে।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
2,385
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
1,63,727
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
7,307
4
অসম
19,945
5
বিহাৰ
89,074
6
চণ্ডীগড়
2,355
7
চত্তিশগড়
51,647
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
345
9
দমন আৰু দিউ
320
10
দিল্লী
39,764
11
গোৱা
2,311
12
গুজৰাট
94,524
13
হাৰিয়াণা
1,09,782
14
হিমাচল প্ৰদেশ
14,054
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
16,331
16
ঝাৰখণ্ড
24,020
17
কৰ্ণাটক
2,67,811
18
কেৰালা
82,970
19
লাডাখ
818
20
লাক্ষাদ্বীপ
746
21
মধ্য প্ৰদেশ
1,31,679
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
1,79,509
23
মণিপুৰ
2,855
24
মেঘালয়
3,249
25
মিজোৰাম
6,142
26
নাগালেণ্ড
3,973
27
ওড়িশা
1,78,227
28
পুডুচেৰী
1,813
29
পাঞ্জাৱ
44,708
30
ৰাজস্থান
2,37,137
31
ছিক্কিম
1,320
32
তামিল নাডু
82,039
33
তেলেংগাণা
1,30,425
34
ত্ৰিপুৰা
19,698
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
1,23,761
36
উত্তৰাখণ্ড
14,690
37
পশ্চিম বংগ
1,58,193
38
অন্যন্য
46,325
মুঠ
23,55,979
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৭৭.৮৪%ই ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৫,০০৬গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ২,৫৫৬ আৰু ৯৪৪গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কৰ্ণাটক।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা ১১,৬৬৬গৰাকী লোকৰ নাম পঞ্জীকৃত হৈছে।
নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮১.৯৬%ই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৫,৬৫৯গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ২,১৭১ আৰু ৫১২গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু তামিল নাডু।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটিছে ১২৩গৰাকী লোকে।
ইয়াৰে ৭৫.৬১% মৃতকেই ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩২গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু পাঞ্জাৱত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ২০ আৰু ১০গৰাকী লোকৰ।

Ministry of Health and Family Welfare
One of the highest globally, India’s Recovery Rate now nearly 97%
31 States/UTs with less than 5,000 Active Cases
More than 23.5 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
28 JAN 2021 11:02AM by PIB Delhi
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached nearly 97%. India’s recovery rate is one of the highest globally.
1,03,73,606 people have recovered. 14,301 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
India’s total Active Caseload has dropped to less than 1.75 lakh (1,73,740) today. The active caseload now consists of just 1.62% of India’s total Positive Cases.
Following the national trend of sustained decline in active cases, 31 States/UTs have recorded less than 5,000 Active Cases.
78% of the active cases are concentrated in five states viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, Karnataka and West Bengal.
As on 28th January, 2021, till 7:30 AM, more than 23.5 lakh (23,55,979) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 3,26,499 people were vaccinated across 6,102 sessions. 42,674 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,385
2
Andhra Pradesh
1,63,727
3
Arunachal Pradesh
7,307
4
Assam
19,945
5
Bihar
89,074
6
Chandigarh
2,355
7
Chhattisgarh
51,647
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
320
10
Delhi
39,764
11
Goa
2,311
12
Gujarat
94,524
13
Haryana
1,09,782
14
Himachal Pradesh
14,054
15
Jammu & Kashmir
16,331
16
Jharkhand
24,020
17
Karnataka
2,67,811
18
Kerala
82,970
19
Ladakh
818
20
Lakshadweep
746
21
Madhya Pradesh
1,31,679
22
Maharashtra
1,79,509
23
Manipur
2,855
24
Meghalaya
3,249
25
Mizoram
6,142
26
Nagaland
3,973
27
Odisha
1,78,227
28
Puducherry
1,813
29
Punjab
44,708
30
Rajasthan
2,37,137
31
Sikkim
1,320
32
Tamil Nadu
82,039
33
Telangana
1,30,425
34
Tripura
19,698
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
14,690
37
West Bengal
1,58,193
38
Miscellaneous
46,325
Total
23,55,979
77.84% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 7 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,006 newly recovered cases. 2,556 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 944 in Karnataka.
11,666 daily new cases registered in the last 24 hours.
81.96% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,659. It is followed by Maharashtra with 2,171, while Tamil Nadu reported 512 new cases.
123 deaths recorded in the last 24 hours.
Seven States/UTs account for 75.61% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (32). Kerala follows with 20 daily deaths and Punjab with 10.