ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା; 6 ମାସ ଏବଂ 24 ଦିନ ପରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 2 ଲକ୍ଷରୁ ହ୍ରାସ
• ବିଗତ 7 ଦିନ ଧରି ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଦୈନିକ ସର୍ବନିମ୍ନ କୋଭିଡ-19 ମାମଲା ଆସିବାରେ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ।
• ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ 6, 74, 835ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି
• ବିଗତ 24ଘଣ୍ଟାରେ 3860 ସେସନ୍‌ରେ 2,20,786 ଲୋକଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ଆଜି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ପାଇଛି । ଆଜି ମୋଟ କରୋନା ସକ୍ର୍ରିୟ ମାମଲା 2 ଲକ୍ଷ ତଳକୁ ଅର୍ଥାତ 1,97,201କୁ ଖସି ଆସିଛି । ଏହା ମୋଟ କରୋନା ମାମଲାର ମାତ୍ର 1.86 % । 207ଦିନ ପରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ । 2020 ଜୁନ୍ 27ରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଥିଲା 1,97,387
ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 16,988 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଫେରିଛନ୍ତି । ଏହା ଫଳରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ 3327 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ 72% କେବଳ ଆସିଛି ମାତ୍ର ୫ ରାଜ୍ୟରୁ । 34 ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ 10 ହଜାରରୁ କମ୍ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି। ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରେ ଦ୍ରୁତ ହ୍ରାସ ହେଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ବିଗତ 7 ଦିନ ଧରି ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ କମ୍ କୋଭିଡ-19 ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ ରାଷ୍ଟ୍ର ।
2021ଜାନୁଆରୀ 20 ତାରିଖ ସକାଳ 7ଟା ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 6,74,835 ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି । ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 3860 ସେସନରେ 2,20,786ଜଣଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ 11,720 ସେସନ୍ସ କରାଯାଇଛି ।
କ୍ର.ନଂ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଟିକାକରଣ ହୋଇଥିବା ହିତାଧିକାରୀ
1.ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ 644
2. ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ 65,597
3. ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ 2805
4. ଆସାମ 7585
5. ବିହାର 47,395
6.ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ 469
7. ଛତିଶଗଡ଼ 10.872
8.ଦାଦ୍ର୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଳି 125
9.ଦାମନ ଏବଂ ଡିଉ 94
10.ଦିଲ୍ଲୀ 12,902
11. ଗୋଆ 426
12.ଗୁଜରାଟ 21,832
13. ହରିଆନା 28,771
14. ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ 5,048
15. ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର 4,414
16. ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ୮,୮୦୮
17.କର୍ଣ୍ଣାଟକ 82,975
18. କେରଳ 24,007
19. ଲଦାଖ 119
20. ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ 369
21. ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ 18,174
22. ମହାରାଷ୍ଟ୍ର 33,484
23. ମଣିପୁର 1111
24. ମେଘାଳୟ 1037
25. ମିଜୋରାମ 1091
26.ନାଗାଲାଣ୍ଡ 2360
27. ଓଡ଼ିଶା 60,797
28.ପୁଡୁଚେରୀ 759
29. ପଞ୍ଜାବ 5567
30. ରାଜସ୍ଥାନ 32,379
31. ସିକିମ୍‌ 358
32. ତାମିଲନାଡ଼ୁ 25,908
33. ତେଲଙ୍ଗାନା 69,405
34. ତ୍ରିପୁରା 3734
35. ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ 22,644
36. ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ 6119
37. ପଶ୍ଚିମ ବଙ୍ଗ 43,889
38.ଅନ୍ୟାନ୍ୟ 21,091
ମୋଟ 6,74,835
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବେ 1,02 କୋଟି (10,245,741) କିଛି ଦିନ ତଳେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ 1କୋଟି ଅଧିକ ହୋଇସାରିଛି । ଏବେ ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ 10,048,540 ହୋଇଛି । ସୁସ୍ଥ ହାର ଆଜି 96.70%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲାରୁ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପଛରେ ପକାଉଥିବାରୁ ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଚାଲିଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 80.43% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 4516 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 4296 ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ 807 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 79.2% ଆସିଛନ୍ତି ସାତ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 6186 ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରେରେ 2294 ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଆଜି 162 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 71.6% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ୬ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 50 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । କେରଳରେ 26 ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 11 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
A significant achievement in India's Covid19 trajectory- Active Caseload slips below 2 Lakhs after 6 Months and 24Days
India registers one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days
A total of 6,74,835 beneficiaries vaccinated
2,20,786 people vaccinated across 3,860 sessions in the last 24 hours
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Delhi
India accomplished a significant achievement today. The total Active Caseload has fallen below the 2-lakh mark today to 1,97,201. This number translates to just 1.86%of total cases. This is the lowest after 207 days. The total active cases were 1,97,387 on 27thJune, 2020.
16,988 cases have recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 3327 from the total active caseload.
72% of these active cases are concentrated in just 5 States.
34 States and UTs have less than 10,000 active cases.
India’s daily new cases are on a steady decline which has also contributed to the shrinkage in Active Caseload.
Globally, India has one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days.
As on 20th January, 2021, till 7 AM, a total of 6,74,835 beneficiaries have received the vaccination. In the last 24 hours, 2,20,786 people were vaccinated across 3,860 sessions. 11,720 sessions has been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
65,597
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
7,585
5
Bihar
47,395
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
125
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,902
11
Goa
426
12
Gujarat
21,832
13
Haryana
28,771
14
Himachal Pradesh
5,049
15
Jammu & Kashmir
4,414
16
Jharkhand
8,808
17
Karnataka
82,975
18
Kerala
24,007
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
33,484
23
Manipur
1111
24
Meghalaya
1037
25
Mizoram
1091
26
Nagaland
2,360
27
Odisha
60,797
28
Puducherry
759
29
Punjab
5,567
30
Rajasthan
32,379
31
Sikkim
358
32
Tamil Nadu
25,908
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,119
37
West Bengal
43,559
38
Miscellaneous
21,091
Total
6,74,835
The Total Recovered Cases stand at 1.02 cr (10,245,741).
The total recovered cases have crossed the Active caseload by one crore a few days ago. The gap presently stands at 10,048,540 today. The Recovery Rate has improved to 96.70% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
80.43% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtrahas reported the maximum number of single day recoveries with 4,516 newly recovered cases. 4,296 people recovered in Kerala followed by 807 in Karnataka.
79.2% of the new cases are concentrated in seven States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,186. It is followed by Maharashtra with 2,294 new cases.
There is also a steady decline in the number of daily fatalities which stands at 162 today.
Six States/UTs account for 71.6%of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (50). Kerala and West Bengal follow with 26 and 11 daily deaths, respectively.