হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোবিদ-১৯ ত্রেজেক্তরীদা মশক থোক্না মায় পাকপা অমা – থা ৬কা নুমিৎ ২৪নি মতুংদা হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ২গী মখাদা হন্থরে
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা ভারতনা নোংমদা নৌনা থেংনবা মীওই মিলিয়ন অমদা কনফার্ম তৌরবা কোবিদ১৯ কেস মশিং খ্বায়দগী নেম্বশিংগী মরক্তা ওইরে
বিনিফিসিয়রী পুন্না ৬,৭৪,৮৩৫ তিকা থাখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৩,৮৬০দা মীওই ২,২০,৭৮৬ তিকা থাখি
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Imphal
ভারতনা ঙসি মশক থোক্না মায় পাকপা ফীভম অমা ফংবা ঙমখ্রে‍। হৌজিক নারিবা অপুনবা মীশিং ঙসি লাখ ২গী মখাদা হন্থরক্তুনা ১,৯৭,২০১দা লৈরে‍। মশিং অসি অপুনবা নাখিবা মীশিংগী শুপ্নতগী চাদা ১.৮৬ খক্তনি‍। মসি নুমিৎ ২০৭গী মতুংদা খ্বায়দগী হন্থবা মশিংনি‍। জুন ২৭, ২০২০দা লৈখিবা অপুনবা নারিবা মীশিং ১,৯৭,৩৮৭ ওইখিবনি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৬,৯৮৮ নাবা ফরক্তুনা ময়ুমদা হলহনখ্রে‍। মসিনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিংদগী মীশিং ৩৩২৭ হন্থহল্লে‍।
হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাদা ৭২দি স্তেত ৫ খক্তদা নৈশিন্দুনা লৈরি‍।
স্তেত অমসুং য়ু.তি. ৩৪দা হৌজিক নারিবা মীশিং ১০,০০০গী মখাদা লৈরি‍।
ভারতকী নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিং চাং নাইনা হন্থরক্তুনা হৌজিক নারিবা মীশিং হন্থরক্লি‍।
মালেমগী ওইনা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিসিদা মীওই মিলিয়ন অমদা নোংমদা নৌনা কোবিদ১৯ নারকপা মীশিং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মরক্তা ভারতসু অমা ওইরি‍।
জনুৱারী ২০, ২০২১গী অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা বিনিফিসিয়রী পুন্না ৬,৭৪,৮৩৫ তিকা থাখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৩,৮৬৯দা মীওই ২,২০,৭৮৬ তিকা থাখি। হৌজিকফাওবদা সেসন ১১,৭২০ পাঙথোকখ্রে‍।
সেরিএল মশীং
স্তেত/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বিনিফিসিয়রী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ঈথৎ
৬৪৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৬৫,৫৯৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২,৮০৫
৪
অসাম
৭,৫৮৫
৫
বিহার
৪৭,৩৯৫
৬
চান্দিগর
৪৬৯
৭
ছত্তিসগর
১০,৮৭২
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১২৫
৯
দামন অমসুং দিউ
৯৪
১০
দিল্লী
১২,৯০২
১১
গোৱা
৪২৬
১২
গুজরাত
২১,৮৩২
১৩
হরিয়ানা
২৮,৭৭১
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫,০৪৯
১৫
জম্মু অমসুং কাস্মির
৪,৪১৪
১৬
ঝার্খন্দ
৮,৮০৮
১৭
কর্নাতকা
৮২,৯৭৫
১৮
কেরলা
২৪,০০৭
১৯
লদাখ
১১৯
২০
লক্সদ্বীপ
৩৬৯
২১
মধ্য প্রদেশ
১৮,১৭৪
২২
মহারাস্ত্র
৩৩,৪৮৪
২৩
মনিপুর
১১১১
২৪
মেঘালয়া
১০৩৭
২৫
মিজোরাম
১০৯১
২৬
নগালেন্দ
২,৩৬০
২৭
ওরিসা
৬০,৭৯৭
২৮
পুদুচেরী
৭৫৯
২৯
পঞ্জাব
৫,৫৬৭
৩০
রাজস্থান
৩২,৩৭৯
৩১
সিক্কিম
৩৫৮
৩২
তামিল নাদু
২৫,৯০৮
৩৩
তেলঙ্গনা
৬৯,৪০৫
৩৪
ত্রিপুরা
৩,৭৩৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২২,৬৪৪
৩৬
উত্তরাখন্দ
৬,১১৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৩,৫৫৯
৩৮
অতৈ অতৈ
২১,০৯১
অপুনবা
৬,৭৪,৮৩৫
অপুনবা ফখ্রবা মীশিং করোর ১.০২ (১০,২৪৫,৭৪১) ওইরি‍।
অপুনবা ফখ্রবা মীশিংনা হৌজিক নারিবা মীশিংদগী নুমিৎ খরনিগী মমাঙদগী করোর অমা হেনখ্রে‍। হৌজিক লৈরিবা খেন্নবা অসি ঙসি ১০,০৪৮,৫৪০ ওইখি‍। ফগৎলকপগী চাং ঙসি চাদা ৯৬.৭০ ওইরে। নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী ফগৎলকপা মীশিংনা হেন্দুনা চৎপনা খেন্নবা অসি অসুম অসুম হেনগৎলক্লি‍।
নৌনা ফগৎলকখ্রবা মীশিংগী চাদা ৮০.৪৩দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
মহারাস্ত্রদা মীওই ৪,৫১৬ নৌনা ফগৎলক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। কেরলাদা মীওই ৪,২৯৬ ফগৎলকখি অমদি কর্নাতকাদা মীওই ৮০৭ ফগৎলকখি।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৯.২দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. তরেত্তগীনি‍।
কেরলাদা মীওই ৬,১৮৬ নৌনা নারক্তুনা খ্বায়দগী মশিং য়াম্বা ওইখি‍। মহারাস্ত্রদা মীওই ২,২৯৪ নৌনা নারক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
নোংমদা মী শিবগী মশিংসু তপ্না তপ্না হন্থরক্তুনা ঙসি মীওই ১৬২ শিখি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৭১.৬তি স্তেত/য়ু.তি. তরুক্তগীনি‍।
মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না শিবা (৫০) থেংনখি‍। কেরলা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীওই ২৬ অমদি ১১ নৌনা শিদুনা মতুং ইল্লি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
A significant achievement in India's Covid19 trajectory- Active Caseload slips below 2 Lakhs after 6 Months and 24Days
India registers one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days
A total of 6,74,835 beneficiaries vaccinated
2,20,786 people vaccinated across 3,860 sessions in the last 24 hours
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Delhi
India accomplished a significant achievement today. The total Active Caseload has fallen below the 2-lakh mark today to 1,97,201. This number translates to just 1.86%of total cases. This is the lowest after 207 days. The total active cases were 1,97,387 on 27thJune, 2020.
16,988 cases have recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 3327 from the total active caseload.
72% of these active cases are concentrated in just 5 States.
34 States and UTs have less than 10,000 active cases.
India’s daily new cases are on a steady decline which has also contributed to the shrinkage in Active Caseload.
Globally, India has one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days.
As on 20th January, 2021, till 7 AM, a total of 6,74,835 beneficiaries have received the vaccination. In the last 24 hours, 2,20,786 people were vaccinated across 3,860 sessions. 11,720 sessions has been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
65,597
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
7,585
5
Bihar
47,395
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
125
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,902
11
Goa
426
12
Gujarat
21,832
13
Haryana
28,771
14
Himachal Pradesh
5,049
15
Jammu & Kashmir
4,414
16
Jharkhand
8,808
17
Karnataka
82,975
18
Kerala
24,007
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
33,484
23
Manipur
1111
24
Meghalaya
1037
25
Mizoram
1091
26
Nagaland
2,360
27
Odisha
60,797
28
Puducherry
759
29
Punjab
5,567
30
Rajasthan
32,379
31
Sikkim
358
32
Tamil Nadu
25,908
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,119
37
West Bengal
43,559
38
Miscellaneous
21,091
Total
6,74,835
The Total Recovered Cases stand at 1.02 cr (10,245,741).
The total recovered cases have crossed the Active caseload by one crore a few days ago. The gap presently stands at 10,048,540 today. The Recovery Rate has improved to 96.70% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
80.43% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtrahas reported the maximum number of single day recoveries with 4,516 newly recovered cases. 4,296 people recovered in Kerala followed by 807 in Karnataka.
79.2% of the new cases are concentrated in seven States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,186. It is followed by Maharashtra with 2,294 new cases.
There is also a steady decline in the number of daily fatalities which stands at 162 today.
Six States/UTs account for 71.6%of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (50). Kerala and West Bengal follow with 26 and 11 daily deaths, respectively.