স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত উল্লেখনীয় সাফল্য : ৬মাহ ২৪দিনৰ পিচত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ২লাখৰ তললৈ নামিল সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা
যোৱা ৭দিনত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে নতুনকৈ ক’ভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা সবতোকৈ কম হোৱা অন্যতম দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে ভাৰত
সৰ্বমুঠ ৬,৭৪,৮৩৫গৰাকী হিতাধিকাৰীৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত সম্পন্ন হোৱা ৩,৮৬০টা অধিৱেশনত ২,২০,৭৮৬গৰাকী লোকৰ টীকাকৰণ
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত আজি আন এক উল্লেখনীয় সাফল্য অৰ্জন কৰিছে ভাৰতে। আজিৰ তাৰিখত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ মুঠ সংখ্যা ২লাখৰ তললৈ অৱনমিত হৈ ১,৯৭,২০১গৰাকী হৈছেগৈ। আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে অসুস্থ হৈ চিকিত্সাধীন হোৱা ৰোগীৰ শতকৰা হাৰ ১.৮৬% হৈছেহি। যোৱা ২৭ জুন, ২০২০ত ১,৯৭,৩৮৭৬গৰাকী সক্ৰিয় ৰোগীৰ পঞ্জীয়ণ হোৱাৰ ২০৭ দিনৰ পিচত এইটোৱেই হৈছে দেশত পঞ্জীয়ণ হোৱা সক্ৰিয় ৰোগীৰ সবাতোকৈ কম সংখ্যা।
ইফালে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ১৬,৯৮৮গৰাকী ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰি চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি লাভ কৰিছে। ইয়াৰ ফলত সক্ৰিয় ৰোগীৰ মুঠ সংখ্যাৰ পৰা ৩৩২৭ৰ অৱনমন নিশ্চিত কৰা হৈছে।
৫খন ৰাজ্যতে ৭২% সক্ৰিয় ৰোগীৰ উপস্থিতি থকা বুলি তথ্য প্ৰকাশ কৰা হৈছে।
৩৪ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১০,০০০ৰো কম সংখ্যক সক্ৰিয় ৰোগী আছে
ভাৰতত নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পোৱাৰ ফলতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাও অৱনমিত হৈছে।
গোলকীয় প্ৰেক্ষাপটত যোৱা ৭দিনত প্ৰতি নিযুত জনসংখ্যাৰ বিপৰীতে নতুনকৈ ক’ভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা সবতোকৈ কম হোৱা অন্যতম দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে ভাৰত
২০ জানুৱাৰী ২০২১ৰ পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত দেশত সৰ্বমুঠ ৬,৭৪,৮৩৫গৰাকী হিতাধিকাৰীৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন কৰা হৈছে। ইফালে, যোৱা ২৪ ঘণ্টাত সম্পন্ন হোৱা ৩,৮৬০টা শিবিৰত ২,২০,৭৮৬গৰাকী লোকৰ টীকাকৰণ সম্পন্ন হয়। এই পৰ্যন্ত দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত টীকাকৰণৰ মুঠ ১১,৭২০টা অধিৱেশন অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে।
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
644
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
65,597
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
2,805
4
অসম
7,585
5
বিহাৰ
47,395
6
চণ্ডীগড়
469
7
চত্তিশগড়
10,872
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
125
9
দমন আৰু দিউ
94
10
দিল্লী
12,902
11
গোৱা
426
12
গুজৰাট
21,832
13
হাৰিয়াণা
28,771
14
হিমাচল প্ৰদেশ
5,049
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
4,414
16
ঝাৰখণ্ড
8,808
17
কৰ্ণাটক
82,975
18
কেৰালা
24,007
19
লাডাখ
119
20
লাক্ষাদ্বীপ
369
21
মধ্য প্ৰদেশ
18,174
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
33,484
23
মণিপুৰ
1111
24
মেঘালয়
1037
25
মিজোৰাম
1091
26
নাগালেণ্ড
2,360
27
ওড়িশা
60,797
28
পুডুচেৰী
759
29
পাঞ্জাৱ
5,567
30
ৰাজস্থান
32,379
31
ছিক্কিম
358
32
তামিল নাডু
25,908
33
তেলেংগাণা
69,405
34
ত্ৰিপুৰা
3,734
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
22,644
36
উত্তৰাখণ্ড
6,119
37
পশ্চিম বংগ
43,559
38
অন্যন্য
21,091
মুঠ
6,74,835
ভাৰতত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ শতকৰা হাৰ আজি ৯৬.৭০% হৈছেগৈ। ইয়াকে লৈ দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা মুঠ ব্যক্তিৰ সংখ্যা হৈছে ১,০২,৪৫,৭৪১গৰাকী।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৮০.৪৩%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৪,৫১৬গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে মহাৰাষ্ট্ৰই। এই তালিকাত ৪,২৯৬ আৰু ৮০৭গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু কৰ্ণাটক।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৯.২%ই ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৬,১৮৬গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ২,২৯৪গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় স্থানত আছে মহাৰাষ্ট্ৰ।
দেশত কভিড-১৯ আক্ৰান্তৰ মৃত্যুৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হৈ আজি ১৬২গৰাকীত সীমিত হৈছে।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটা ৭২.৯৯% মৃতকেই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫০গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু পশ্চিম বংগত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ২৬ আৰু ১১গৰাকী লোকৰ।

Ministry of Health and Family Welfare
A significant achievement in India's Covid19 trajectory- Active Caseload slips below 2 Lakhs after 6 Months and 24Days
India registers one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days
A total of 6,74,835 beneficiaries vaccinated
2,20,786 people vaccinated across 3,860 sessions in the last 24 hours
20 JAN 2021 12:34PM by PIB Delhi
India accomplished a significant achievement today. The total Active Caseload has fallen below the 2-lakh mark today to 1,97,201. This number translates to just 1.86%of total cases. This is the lowest after 207 days. The total active cases were 1,97,387 on 27thJune, 2020.
16,988 cases have recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 3327 from the total active caseload.
72% of these active cases are concentrated in just 5 States.
34 States and UTs have less than 10,000 active cases.
India’s daily new cases are on a steady decline which has also contributed to the shrinkage in Active Caseload.
Globally, India has one of the lowest daily new confirmed COVID19 cases per million population in the last 7 days.
As on 20th January, 2021, till 7 AM, a total of 6,74,835 beneficiaries have received the vaccination. In the last 24 hours, 2,20,786 people were vaccinated across 3,860 sessions. 11,720 sessions has been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
65,597
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
7,585
5
Bihar
47,395
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
125
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,902
11
Goa
426
12
Gujarat
21,832
13
Haryana
28,771
14
Himachal Pradesh
5,049
15
Jammu & Kashmir
4,414
16
Jharkhand
8,808
17
Karnataka
82,975
18
Kerala
24,007
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
33,484
23
Manipur
1111
24
Meghalaya
1037
25
Mizoram
1091
26
Nagaland
2,360
27
Odisha
60,797
28
Puducherry
759
29
Punjab
5,567
30
Rajasthan
32,379
31
Sikkim
358
32
Tamil Nadu
25,908
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,119
37
West Bengal
43,559
38
Miscellaneous
21,091
Total
6,74,835
The Total Recovered Cases stand at 1.02 cr (10,245,741).
The total recovered cases have crossed the Active caseload by one crore a few days ago. The gap presently stands at 10,048,540 today. The Recovery Rate has improved to 96.70% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
80.43% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtrahas reported the maximum number of single day recoveries with 4,516 newly recovered cases. 4,296 people recovered in Kerala followed by 807 in Karnataka.
79.2% of the new cases are concentrated in seven States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 6,186. It is followed by Maharashtra with 2,294 new cases.
There is also a steady decline in the number of daily fatalities which stands at 162 today.
Six States/UTs account for 71.6%of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (50). Kerala and West Bengal follow with 26 and 11 daily deaths, respectively.