প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৫ বছৰীয়া বৰ্ষপূৰ্তিত ‘পিএম-ফচল বীমা যোজনা’ৰ হিতাধিকাৰীসকললৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিনন্দন
13 JAN 2021 11:37AM by PIB Guwahati
৫ বছৰীয়া বৰ্ষপূৰ্তিত ‘পিএম-ফচল বীমা যোজনা’ৰ হিতাধিকাৰীসকলক অভিনন্দন জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
এই সন্দৰ্ভত প্ৰকাশ কৰা এলানি ‘টুইট’ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “প্ৰকৃতিৰ প্ৰতিকূলতাৰ পৰা কঠোৰ শ্ৰম কৰা কৃষকসকলক সুৰাক্ষা প্ৰদানৰ লক্ষ্যৰে গ্ৰহণ কৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী ফচল বীমা যোজনা’ই আজি ৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰিলে। এই যোজনাৰ পৰিসৰ বৃদ্ধি হৈছে, বিপদৰ আশংকা প্ৰব্ৰজিত হৈছে আৰু দেশৰ কোটি কোটি কৃষক উপকৃত হৈছে। মই এই আঁচনিৰ সকলো হিতাধিকাৰীলৈ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছো।
কৃষকসকলক ‘পিএম ফচল বীমা যোজনা’ইনো কেনেদৰে উপকৃত কৰে?
দাবী মঞ্জুৰীনো প্ৰদান কৰা হয় কেনেকৈ?
এই সকলোবোৰৰ বিভিন্ন দিশ সন্দৰ্ভত উথ্থাপিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰ ‘নমো এপ্’-ৰ ‘ইয়ৰ ভয়চ শাখা’ত আগবঢ়োৱা হৈছে”।

Prime Minister's Office
PM congratulates beneficiaries of PM-FBY on completion of 5 years
13 JAN 2021 11:37AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated all the beneficiaries of PM Fasal Bima Yojana on completion of 5 years.
In a series of tweets, the Prime Minister said, "An important initiative to secure hardworking farmers from the vagaries of nature, PM Fasal Bima Yojana completes 5 years today. The Yojana has increased coverage, mitigated risk & benefitted crores of farmers. I congratulate all beneficiaries of the scheme.
How has PM Fasal Bima Yojana ensured greater benefit to farmers?
How has transparency been furthered in settlement of claims?
These, and other aspects relating to PM-FBY have been answered through innovative content on the NaMo App’s Your Voice Section."