ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫସଲ ବୀମା ଯୋଜନା
ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା
13 JAN 2021 11:37AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫସଲ ବୀମାଯୋଜନା ପ୍ରଣୟନର 5ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଏହି ଯୋଜନାର ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଏକକାଳୀନ ଅନେକ ଟ୍ୱିଟ୍ ଜରିଆରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, କୃଷକମାନଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମର ଫଳକୁ ଅପ୍ରତ୍ୟାଶିତ ପ୍ରାକୃତିକ ବିପର୍ଯ୍ୟୟରୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ପ୍ରଣୀତ ହୋଇଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫସଲ ବୀମା ଯୋଜନା ଆଜି 5ବର୍ଷ ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛି । ଏହି ଯୋଜନା କୃଷକମାନଙ୍କୁ ବିପୁଳ ଭାବରେ ଲାଭବାନ କରିବା, ଯୋଜନାରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ରକ୍ଷା ଓ କୃଷକମାନଙ୍କର ଦାବିଗୁଡିକ ସମାଧାନ ଆଦି ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମନରେ ଉଠୁଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରଶ୍ନର ଉତର ଏବଂ ‘ନମୋ ଆପ’ର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକାର ବର୍ଣ୍ଣନା ଆଦି ଏହି ଟ୍ୱିଟ୍ରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଛି ।

Prime Minister's Office
PM congratulates beneficiaries of PM-FBY on completion of 5 years
13 JAN 2021 11:37AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated all the beneficiaries of PM Fasal Bima Yojana on completion of 5 years.
In a series of tweets, the Prime Minister said, "An important initiative to secure hardworking farmers from the vagaries of nature, PM Fasal Bima Yojana completes 5 years today. The Yojana has increased coverage, mitigated risk & benefitted crores of farmers. I congratulate all beneficiaries of the scheme.
How has PM Fasal Bima Yojana ensured greater benefit to farmers?
How has transparency been furthered in settlement of claims?
These, and other aspects relating to PM-FBY have been answered through innovative content on the NaMo App’s Your Voice Section."