হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা পন্দুম অমা য়ৌবা ঙমখ্রে, কোবিদতগী ফগৎখিবশিং পুন্না করোর ১ হেনখ্রে
ফগৎখিবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ৪৪ ওইরি
পুন্না ফগৎখিবা কেসশিংগী ৫১%দি রাজ্য মঙাদগীনি
07 JAN 2021 12:11PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা শিংথানিংঙাই ওইবা পান্দুম অমা ঙসি লানখ্রে।
পুন্না ফগৎখিবশিং করোর ১ (১০,০১৬,৮৫৯) হেনখ্রে। ভারতকী ফগৎখিবশিং অসিনা মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১৯,৫৮৭ ফগৎখি অমদি দিসচার্জ তৌখি। লৈবাক অসিগী ফগৎলকপগী চাং ৯৬.৩৬% য়ৌখ্রে/। এক্তিব কেসশিং অমসুং ফগৎখিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা লেপ্তনা হেনগৎলক্লি (৯৭,৮৮,৭৭৬)
ফগৎখিবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংগী মশিংগী শরুক ৪৪ ওইরি।
লৈবাক অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসি ঙসি ২,২৮,০৮৩ ওইখি অমদি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ২.১৯% খক্তা ওইখি।
.http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002C4B3.jpg
পুন্না ফগৎখিবা কেসশিংগী ৫১%দি রাজ্য মঙাদগী ওইখি মদুদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, তামিল নাদু অমসুং কেরেলানি।
লৈবাক অসিগী ফগৎলকপগী চাং ৯৬.৩৬% ওইখি। লৈবাক অসিগী ওইরিবা মওং অদু মতুং ইন্নদুনা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯০%দগী হেনখি।
ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি। কেসলোদ য়াম্বা লৈবাকশিংনা ভারত্তগী ফগৎলপগী চাং তানা রিপোর্ত তৌরক্লি।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎলকপগা লোইননা ভারতকী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি হন্থরক্লে। নুংতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৩%গী মখাদা লৈখি।
রাজ্য/য়ু.তি, ১৭কী চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী হেনখি।
নৌনা ফগৎলখিবা কেসশিংগী ৭৯.০৮%দি রাজ্য/য়ু.তি, ১০দগী ওইবা উবা ফংখি।
কেরেলানা নোংমদা ৫,১১০ ফগৎলক্তুনা মখা তানা মাংজিল থারি মতুংদা নৌনা ফগৎলকখিবা ২,৫৭০গা লোইননা মহারাস্ত্র লৈখি।
নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী ৮৩.৮৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলানা কেস ৬,৩৯৪ রিপোর্ত তৌখি। মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ৪,৩৮২ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ঙরাং ছত্তিসগরদা অনৌবা কেস ১,০৫০ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২২২ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৬৭.৫৭%দি রাজ্য/য়ু.তি, তরুক্তগী ওইবা ওইখি।
মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা শীখিবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি (শীখিবা ৬৬)। কেরেলাদা ২৫ শীখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা ২২ নৌনা শীখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India scales an unprecedented peak, Total COVID Recoveries cross 1 Crore mark
Recovered Cases are 44 times Active Cases
51% of the Total Recovered cases from Five States
07 JAN 2021 12:11PM by PIB Delhi
India has leaped across a significant milestone in its fight against COVID, today.
Total Cumulative recoveries have crossed 1 crore mark (10,016,859). India's recoveries are the highest in the world.
19,587 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. The national Recovery Rate has further grown to 96.36%. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing (97,88,776).
The Recovered cases are 44 times the number of Active Cases.
The total positive cases of the country today are 2,28,083 and comprise merely 2.19% of the total cases.
.http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002C4B3.jpg
51% of the total recovered cases are concentrated in Five States viz Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Kerala.
The National Recovery Rate stands at 96.36%. Following the national pursuit, All States/UTs have Recovery Rate more than 90%.
India’s Recovery Rate is the highest in the world. Countries with higher caseload are reporting lesser Recovery Rate than India’s.
With the expansion in the testing infrastructure, the Positivity Rate of India has also gone down. The daily Positivity Rate remains below 3%.
17 States/UTs have weekly positivity Rate more than the National Average.
79.08% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Kerala continues to lead with 5,110 single day recoveries followed by Maharashtra with 2,570 new recoveries.
83.88% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs.
Kerala has reported 6,394 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 4,382 new cases while Chhattisgarh has registered 1,050 new cases yesterday.
222 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, 67.57% are concentrated in six States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (66 deaths). Kerala also saw a fatality count of 25 while West Bengal reported 22 new deaths.