হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
শীবগী মশিংদা তপ্না-তপ্না হন্থরক্লে; হৌখিবা নুমিৎ ১২নিদগী লেপ্তনা নুংতিগী শীবশিংগী মশিং অসি ৩০০গী মখাদা লৈরি
অপুনবা এক্তিব কেসলোদ লাখ ২.২৭দা লৈ, মখা তানা ২.১৯%দা হন্থরকখ্রে
পুন্না মীওই ৭১দা অনৌবা য়ু.কে. ম্যুতেন্ত স্ত্রেন অসি থেংনখ্রে
06 JAN 2021 11:09AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা রেকোর্দ তৌখিবা নুংতিগী শীখিবশিংগী মশিং অসি তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি। হৌখিবা নুমিৎ ১২নি অসিদা লৈবাক অসিদা নৌবা শীখিবশিং ৩০০দগী তানা রেকোর্দ তৌখি।
শীবগী চাং নেম্না থম্বা ঙম্লিবা অসি স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিংগা লোইননা খুদক্তা ত্রেসিং অমসুং ত্রেকিং তৌবা, পাকশিন্না তেস্ত তৌবা কনশিনবা য়াওনা মপুং ফাবা কন্তেনমেন্তগী লালোং অসিননি।
রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্তেসন তৌবনা ঙন্না খঙদোকপা, খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা অমসুং হোস্পিতালদা পুখৎলকপা কেসশিং মতম চানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবা ঙমহনখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা মীশিং মিলিয়ন অমদা নৌনা শীখিবা অমা খক্তা ভারত্তা রিপোর্ত তৌখি। অনৌবা মাই পাকপা অসি কেন্দ্র সরকারগী মপুং ফাবা কোবিদ মেনেজমেন্ত অমসুং রেস্পোন্স পোলিসীগী খুদম অমনি।
অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ত্রেজেক্তরী অসি মখা তানা লেপ্তনা হায়থরক্লি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ ২,২৭,৫৪৬ ওইরি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসকী শরুক অসি ২.২%(২.১৯%)গী মখাদা হায়থখ্রে।
নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী হেনগৎলকপনা এক্তিব কেসলোদকী অপুনবদা হন্থহনবা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা ফগৎখিবা ২১,৩১৪ রেজিস্তর তৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা কেস ৩,৪৯০ হন্থবগী রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা নুমিৎশিং অসি ভারত্তা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং ২০,০০গী মখাদা লৈখি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,০৮৮ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা ভারত্তা মীশিং মিলিয়ন অমদা অনৌবা কেস ৯৬ রেকোর্দ তৌখি। কেসশিংগী মশিং অসি ব্রাজিল, রুসিয়া, ফ্রান্স, ইতালী, য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.কে.গুম্বা লৈবাকশিংদা য়াম্না ৱাংলি।
ভারতকী পুন্না ফগৎখিবশিং অসি করোর ১গী ময়া নকশিল্লক্লে অমসুং ঙসি ৯৯,৯৭,২৭২ য়ৌখ্রে। নৌনা ফগৎলকখিবশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেনবনা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.৩৬%দা হেনগৎহনখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৬.৪৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৪,৯২২ ফগৎখিবগা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎখিবগী রেকোর্দ তৌখি। মহারাস্ত্রনা অতোপ্পা নুংতিগী ফগৎলকপা ২,৮২৮ রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা ছত্তিসগরনা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা ফগৎলকপা ১,৬৫১ রিপোর্ত তৌখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৯.০৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা কেস ৫,৬১৫ রিপোর্ত তৌখি। মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৩,১৬০ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ঙরাং ছত্তিসগরদা অনৌবা কেস ১,০২১ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌখিবা কেস ২৬৪ শীখিবা অসিগী ৭৩.৪৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
শীখিবা ৬৪ রিপোর্ত তৌরকপগা লোইননা নৌনা শীখিবশিংগী ২৪.২৪%দি মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌখি। ছত্তিসগরদা শীখিবগী মশিং ২৫ ওইখি অমরোমদা কেরেলাদা ২৪ নৌনা শীখি।
য়ূ.কে.দা অহানবা ওইনা রিপোর্ত তৌরকখিবা নোবেল কোরোনাভাইরসকী অনৌবা স্ত্রেন্না নাবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং হৌজিক ৭১ শুখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 300 continuously since the last 12 days
Total Active Caseload, at 2.27 lakhs, further shrinks to 2.19%
Total 71 persons detected with the new UK mutant strain
06 JAN 2021 11:09AM by PIB Delhi
There is a steady decline in the number of daily deaths recorded in the country. Less than 300 new deaths are being recorded in the country from the last 12 days.
The effective strategy of containment including prompt tracing & tracking, aggressive and widespread testing, combined with standardized clinical management protocols have ensured the low mortality levels.
The effective implementation by the State/UT governments has resulted in early identification, prompt isolation and timely clinical management of the hospitalized cases.
Only one new death per million population is reported in India in the last 7 days. This new achievement is a testament of effective COVID management and response policy of the Central Government.
In another achievement, the trajectory of contraction in India’s total active cases continues unabated. The active caseload of the country stands at 2,27,546. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk below 2.2% (2.19%).
The daily recoveries exceeding the daily new cases have ensured a total net reduction of the Active Caseload. 21,314 new recoveries were registered during the last 24 hours. A net decline of 3,490 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
The daily cases in India have been below 20,000 in the recent days. 18,088 new cases were registered in the last 24 hours.
96 new cases per million population have been recorded in the last 7 days in India.The number of cases is much higher in countries such as Brazil, Russia, France, Italy, USA and UK.
The cumulative recoveries in India has moved further close to 1 cr and stand at 99,97,272 today. New Recoveries outnumbering the daily New Cases has also improved the Recovery Rate to 96.36%.
76.48% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 4,922 persons recovering from COVID, Kerala has recorded the maximum number of recoveries. Maharashtra has registered another 2,828 daily recoveries while Chhattisgarh has reported 1,651 new recoveries in the past 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 79.05% of the new cases.
Kerala has reported 5,615 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,160 new cases while Chhattisgarh has registered 1,021 new cases yesterday.
73.48% of the 264 case fatalities that reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
24.24% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 64 deaths. Chhattisgarh also saw a fatality count of 25 while Kerala reported 24 new deaths.
The total number of cases infected with the new strain of the novel Coronavirus first reported in the UK now stands at 71.