হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা পোজিতিব কেস ১৬,৫০৪গা লোয়ননা নুমিৎ খুদিংগী ওইবা অনৌবা কেসশিং লেপ্পা লৈতনা নেম্না চৎলি
লাখ ৯৯.৫তা, ইন্দিয়ানা মালেমগী ওইনা মথং-মথং ফগৎলকপদা খ্বায়দগী ৱাংনা লৈরি
নুমিৎ ১১নিদা করোর অমা তেস্ত পাংথোকখ্রে
04 JAN 2021 10:50AM by PIB Imphal
লেপ্পা লৈতনা চৎথরকপনা, মাংজৌননা অমসুং য়াম্না চেকশিনবা খোঙথাংনা, ইন্দিয়াদা নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাকপা অনৌবা কেসশিং লেপ্পা লৈতনা হায়থরক্লি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা লৈবাক্কী ওইবা তেল্লীদা অনৌবা কেসশিং ১৬,৫০৪ হাপচিল্লক্লি।
নুংতিগী ওইনা লাকপা কেসশিং অসি হন্থরকপনা এক্তিব কেসলোদ অসি চাং নাইনা হন্থরক্লি। ঙসি ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ অসি ২,৪৩,৯৫৩দা হন্থরক্লি। এক্তিব কেসলোদ অসিনা অপুনবা পোজিতিব কেসলোদ মখা তানা নমথদুনা শুপ্নতগী ২.৩৬%দা লৈরি।
ইন্দিয়াগী অপুনবা তেস্ত মথং মথং তৌরকপনা করোর ১৭.৫ (১৭,৫৬,৩৫,৭৬১) লানখ্রে। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা সেম্পল ৭,৩৫,৯৭৮ তেস্ত তৌখি।
ইন্দিয়াগী তেস্ত তৌফম মফম অসি মশক থোক্না লেব ২,২৯৯ লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরি।
নুমিৎ ১১নিদা তেস্ত করোর অমা তৌখি। তেস্তিং য়াম্না তৌবা অসিনা মখা তানা পোজিতিবকী চাং অসি (৫.৮৯%) দা হায়থরক্লি।
অনাবা ফগৎলকপা অসি হেনগৎলকপনা অমসুং নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেসশিং অসি হায়থরকপনা অনাবা ফগৎলকপা অসি করোর ১ নক্না লৈরি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অসি লাখ ৯৯.৫ (৯৯,৪৬,৮৬৭)দা ঙসি নক্না লৈদুনা অ্নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.১৯%দা লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপা অসি কেস ১৯,৫৫৭নি।
অনাবা ফগৎলকপগী কেস ৭৬.৭৬% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা উবা ফংলি।
কেরলাদা অনাবা ফগৎলকপা ৪,৬৬৮গা লোয়ননা নোংমতদা অনাবা ফগৎলকপা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইনা রিপোর্ত লৈরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা অনাবা ফবা ২,০৬৪ ওইনা চৎলি। ৱেস্ত বেঙ্গালনা অতোপ্পা ১,৪৩২ নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফবগী রেকোর্দ লৈরি।
অনৌবা কেস ৭৬.৭৬% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা উবা ফংলি।
পুং ২৪ অসিদা কেরলাদা অনৌবা কেস মশিং ৪,৬০০ওইদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি।
মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ৩,২৮২গী পাউদম লৈরি অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালদা অনৌবা কেস ৮৯৬কী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী কেস ২১৪ ওইদুনা ৭৭.৫৭% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা রিপোর্ত লৈরি।
মহারাস্ত্রাদা ৩৫ শিদুনা অনৌবা অশিবাগী চাং অসি ১৬.৩৫%গী রিপোর্ত লৈরি। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং কেরলানা ২৬ অমসুং ২৫ অনৌবা মথংশিৎনা শিদুনা মতুং ইল্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues its streak of low daily new cases with 16,504 positives recorded in the last 24 hours
At 99.5 lakhs, India clocks highest global Cumulative Recoveries
One crore tests conducted in the last 11 days
04 JAN 2021 10:50AM by PIB Delhi
With a sustained, pro-active and calibrated approach, the daily new cases in India are on a sustained decline. 16,504 new cases were added to the national tally in the last 24 hours.
The decline in daily cases has ensured a consistent fall in the Active Caseload. India’s active caseload has fallen to 2,43,953 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further compressed to merely 2.36% of the cumulative caseload.
A net decline of 3,267cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
India’s total cumulative tests have crossed 17.5 Cr (17,56,35,761). 7,35,978 samples were tested in the last 24 hours.
India’s testing infrastructure has seen a significant boost with 2,299 labs across the country.
One crore tests were conducted in the last 11 days. Higher testing has led to further decline in the cumulative positivity rate (5.89%).
With the rising recoveries and decline in daily new cases, India’s cumulative recoveries are moving closer to 1 Crore. The total recovered cases are nearing 99.5 lakhs (99,46,867) today which translates to a Recovery Rate of 96.19%.
19,557cases have recovered in the last 24 hours.
76.76% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,668 recoveries. Maharashtra follows with 2,064 new recoveries. West Bengal recorded another 1,432 daily recoveries.
83.90% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 4,600 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,282 new cases while West Bengal reported 896 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 77.57% of the 214 case fatalities reported in the past 24 hours.
16.35% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 35 deaths. West Bengal and Kerala follow with 26 and 25 new deaths, respectively.