Ministry of Health and Family Welfare
India continues its streak of low daily new cases with 16,504 positives recorded in the last 24 hours
At 99.5 lakhs, India clocks highest global Cumulative Recoveries
One crore tests conducted in the last 11 days
04 JAN 2021 10:50AM by PIB Delhi
With a sustained, pro-active and calibrated approach, the daily new cases in India are on a sustained decline. 16,504 new cases were added to the national tally in the last 24 hours.
The decline in daily cases has ensured a consistent fall in the Active Caseload. India’s active caseload has fallen to 2,43,953 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further compressed to merely 2.36% of the cumulative caseload.
A net decline of 3,267cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
India’s total cumulative tests have crossed 17.5 Cr (17,56,35,761). 7,35,978 samples were tested in the last 24 hours.
India’s testing infrastructure has seen a significant boost with 2,299 labs across the country.
One crore tests were conducted in the last 11 days. Higher testing has led to further decline in the cumulative positivity rate (5.89%).
With the rising recoveries and decline in daily new cases, India’s cumulative recoveries are moving closer to 1 Crore. The total recovered cases are nearing 99.5 lakhs (99,46,867) today which translates to a Recovery Rate of 96.19%.
19,557cases have recovered in the last 24 hours.
76.76% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,668 recoveries. Maharashtra follows with 2,064 new recoveries. West Bengal recorded another 1,432 daily recoveries.
83.90% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 4,600 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,282 new cases while West Bengal reported 896 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 77.57% of the 214 case fatalities reported in the past 24 hours.
16.35% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 35 deaths. West Bengal and Kerala follow with 26 and 25 new deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି 16,504 ପଜିଟିଭ ମାମଲା
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି
ମୋଟ 99.5 ଲକ୍ଷ ଆରୋଗ୍ୟ
ଗତ 11 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଛି ଏକ କୋଟି ପରୀକ୍ଷା
04 JAN 2021 10:50AM by PIB Bhubaneswar
ଏକ ସ୍ଥାୟୀ, ସକ୍ରିୟ ଏବଂ ସଠିକ ପଦ୍ଧତି ସହିତ, ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ 16,504 ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ପ୍ରତିଦିନ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ଯୋଗୁଁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ନିମ୍ନମୁଖୀ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଆଜି 2,43,953କୁ ଖସି ଆସିଛି । ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2.36%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 3,267ଟି ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଦେଶର ସମୁଦାୟ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା 17.5 କୋଟି (17,56,35,761)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 7,35,978ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା ।
ସାରା ଦେଶରେ 2,299 ପରୀକ୍ଷାଗାର ସହିତ ଭାରତର ପରୀକ୍ଷଣ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି ।
ଗତ 11 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଏକ କୋଟି ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା । ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷଣ ଦ୍ଵାରା ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ହାର ଆହୁରି (5.89%) ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟାରେ ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଯୋଗୁଁ ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏକ କୋଟିର ନିକଟତର ହେଉଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 99.5 ଲକ୍ଷ (99,46,867) ପାଖାପାଖି ଅଛି, ଯାହା ସୁସ୍ଥତା ହାର 96.19%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 19,557 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 76.76 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
4,668 ସହିତ କେରଳ ସର୍ବାଧିକ ଗୋଟିଏ ଦିନର ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଥିବା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 2,064 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 1,432 ଥିବା ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି ।
ନୂତନ ମାମଲାର 83.90 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 4,600 ଥିବା କେରଳ ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର 3,282 ନୂତନ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରିଥିବାବେଳେ ଗତକାଲି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ 896ଟି ନୂଆ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 214 ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ 77.57 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ମୃତକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 16.35 ପ୍ରତିଶତ ଅର୍ଥାତ 35 ଜଣ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ, 26 ଜଣ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଏବଂ 25 ଜଣ କେରଳରୁ ବୋଲି ସୂଚନା ମିଳିଛି ।