ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥତା ହାର 96%କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିବା ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ, ଯାହାକି ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବାଧିକ
ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 2.57 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଲା
ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଠାରୁ 96 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ରହିଛି
ବ୍ରିଟେନ ଫେରନ୍ତା 25 ମାମଲାର ସିକ୍ୱେନ୍ସ କରାଯାଇଛି
31 DEC 2020 10:54AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ ମୁକାବିଲାରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିପାରିଛି ।
କରୋନାରୁ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 96% (96.04%)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିପାରିଛି, ଯାହାକି ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବାଧିକ । ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ସୁସ୍ଥ ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ସୁସ୍ଥତା ହାର ଅଧିକ ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 98.6 ଲକ୍ଷ (98,60,280)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ଏବଂ ଏହା ବିଶ୍ୱରେ ସର୍ବାଧିକ । ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଚାଲିଛି ଏବଂ ଏବେ 96,02,624 ହୋଇଛି ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା କ୍ରମରେ, ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 2.57 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଏବେ 2,57,656 ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.51% ।
ପ୍ରତିଦିନ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହେଉଛନ୍ତି ଏବଂ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 21 ହଜାର 822 ଟି ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ 26 ହଜାର 139 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାଦ୍ୱାରା ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ସିଧାସଳଖ 4616 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ନୂତନ ଭାବେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77.99% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 5707 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4913 ଜଣ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 1588 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 79.87% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ 6228 ଜଣ ଆସିଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3537ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 299 ଜଣ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଏଥିରୁ 80.60% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 90 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେରଳ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 28 ଜଣ ଲେଖାଏଁ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି ।
ମୋଟ 10ଟି ସରକାରୀ ଲାବୋରେଟାରୀରେ ଜେନୋମ ସିକ୍ୱେନ୍ସ ପରେ ବ୍ରିଟେନ ମ୍ୟୁଟାଣ୍ଟ ଭାଇରସ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ପୁନେ ଏନଆଇଭିରେ 4ଟି ନୂଆ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ଆଇଜିଆଇବିରେ ଗୋଟିଏ ନୂଆ ମାମଲାରେ ଭାଇରସ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ସମସ୍ତ 25 ଜଣ ଏବେ ସଙ୍ଗରୋଧରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଭାଗ ତଦାରଖରେ ରହିଛନ୍ତି ।

Ministry of Health and Family Welfare
In a landmark stride, India’s Recovery Rate crosses 96%, one of the highest in the World
Active Cases further slide to 2.57 lakhs
Total Recoveries exceed the Active cases by more than 96 lakh
Total 25 cases of UK mutant virus sequenced
31 DEC 2020 10:54AM by PIB Delhi
India has crossed a significant milestone in its fight against COVID.
National Recovery rate has crossed 96% (96.04%) today, one of the highest globally. The exponential rise in the recoveries has led to the improvement in the Recovery Rate.
The total recovered cases have crossed 98.6 lakhs (98,60,280), the highest globally. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 96,02,624.
In another achievement, the active cases have drastically declined to 2.57 lakh. The total positive cases of the country are 2,57,656 and now comprise merely 2.51%of the total cases.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues. 21,822 new confirmed cases recorded in the last 24 hours in the country whereas 26,139 new recoveries were registered in the same period. It has led to a net decline of 4,616 cases from the total active caseload.
77.99% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,707 newly recovered cases. 4,913 people recovered in Maharashtra followed by 1,588 in Chhattisgarh.
79.87% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala has reportedthe highest daily new cases at 6,268. It is followed by Maharashtra with 3,537 new cases.
299 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 80.60%of these.
Maharashtra reported maximum casualties with 90 new fatalities. Kerala and West Bengal both follow with 28daily deaths.
The consortium of 10 Government labs i.e. INSACOG has so far found a total of 25 cases of mutant UK virus after genome sequencing. Four new cases were found by NIV, Pune and one new case was sequenced in IGIB, Delhi. All 25 persons are in physical isolation in health facilities.