Ministry of Health and Family Welfare
In a landmark stride, India’s Recovery Rate crosses 96%, one of the highest in the World
Active Cases further slide to 2.57 lakhs
Total Recoveries exceed the Active cases by more than 96 lakh
Total 25 cases of UK mutant virus sequenced
31 DEC 2020 10:54AM by PIB Delhi
India has crossed a significant milestone in its fight against COVID.
National Recovery rate has crossed 96% (96.04%) today, one of the highest globally. The exponential rise in the recoveries has led to the improvement in the Recovery Rate.
The total recovered cases have crossed 98.6 lakhs (98,60,280), the highest globally. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 96,02,624.
In another achievement, the active cases have drastically declined to 2.57 lakh. The total positive cases of the country are 2,57,656 and now comprise merely 2.51%of the total cases.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues. 21,822 new confirmed cases recorded in the last 24 hours in the country whereas 26,139 new recoveries were registered in the same period. It has led to a net decline of 4,616 cases from the total active caseload.
77.99% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,707 newly recovered cases. 4,913 people recovered in Maharashtra followed by 1,588 in Chhattisgarh.
79.87% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala has reportedthe highest daily new cases at 6,268. It is followed by Maharashtra with 3,537 new cases.
299 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 80.60%of these.
Maharashtra reported maximum casualties with 90 new fatalities. Kerala and West Bengal both follow with 28daily deaths.
The consortium of 10 Government labs i.e. INSACOG has so far found a total of 25 cases of mutant UK virus after genome sequencing. Four new cases were found by NIV, Pune and one new case was sequenced in IGIB, Delhi. All 25 persons are in physical isolation in health facilities.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মশক থোকপা খোঙচৎ অমদা ইন্দিয়াগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬% য়ৌদুনা মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংনা লৈরি
এক্তিব কেস মখা তানা লাখ ২.৫৭তা হাইথরক্লি
অপুনবা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা অসিনা এক্তিব কেস্তগী লাখ ৯৬ হেন্না চৎলি
য়ু.কে.গী ম্যুতেন্ত ভাইরস পুন্না কেস ২৫ মথং মথং থেংনরক্লি
31 DEC 2020 10:54AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা কোবিদ লান্থেংনবদা মশক থোক্না লৈখ্রে।
লৈবাক অসিগী অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি ৯৬% (৯৬.০৪%) লান্দুনা মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইখ্রে। অনাবা ফগৎলকপা মশিং য়াম্না হেনগৎলকপনা অনাবা ফগৎলকপা চাং অসি হেনগৎলক্লি।
লৈবাক অসিগী অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি লাখ ৯৮.৬ (৯৮,৬০,২৮০) লান্দুনা মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইখ্রে। এক্তিব কেস অমসুং অনাবা ফগৎলকপা অসি তপ্না অশুম খেন্নদুনা ৯৬,০২,৬২৪দা লৈরি।
অতোপ্পা মায় পাকপা ঙম্বা অমদা এক্তিব কেস অসি লাখ ২.৫৭দা ফজনা হায়থরক্লি। লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস অসি ২,৫৭,৬৫৬ নি অমসুং অপুনবা কেস্তগী শুপ্নতগী ২.৫১% ওইরি। কোবিদগী অনাবা ফগৎলকপা মশিং অসি অশুম ফবা হেনগৎলকপনা অশিবগী চাং অসিশু অশুম হন্থরক্লি।পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিগী অনৌবা কেস২১,৮২২গী পাউদম লৈরি অমসুং চপ মান্নবা মতমদা অনাবা ফগৎলকপা ২৬,১৩৯কী রেজিস্তর তৌখি। অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস মশিং ৪,৬১৬ লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০দা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ৭৭.৯৯% চগুংননা উবা ফংলি।
কেরলানা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা কেস ৫,৭০৭ নোংমতদা ফগৎলক্তুনা খ্বায়দগী মশিং য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রাদা মীওই ৪,৯১৩ অনাবা ফগৎলক্লি অমসুং ছত্তিরগরনা ১,৫৮৮ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০দা অনৌবা কেস ৭৯.৮৭% ওইরি।
কেরলানা অনৌবা কেস ৬,২৬৮ ওইদুনা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ৩,৫৩৭ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী কেস ২৯৯গী পাউদম লৈরি
মসিদা ৮০.৬০% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা ওইরি।
মহারাস্ত্রানা অনৌবা ৯০ শিদুনা খ্বায়দগী অশি-অনাদা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। কেরলা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালনা নুমিৎ খুদিংগী ২৮ শিদুনা মতুং ইল্লি।
সরকারগী লেব ১০গী কোন্সোর্সিয়ম হায়বদি আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি.না য়ু.কে. ম্যুতেন্ত ভাইরস অপুনবা কেস ২৫ জেনোম খন্দোকপদা থেংনরি। অনৌবা কেস মরি অমদি এন.আই.ভি. পুনেনা থেংনরকপনি অমসুং অনৌবা কেস ১না আই.জি.আই.বি. দিল্লীদা থেংনবনি। মীওই ২৫ মক হকশেলগী খুদোংচাবা পীদুনা নাইতোম থমখ্রে।