স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰেক্ষাপটত ভাৰতৰ উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতি-দৈনিক নতুন আক্ৰান্ত সংখ্যা ৬ মাহৰ পাছত ১৮,৭৩২লৈ হ্ৰাস
১৭০ দিনৰ পাছত চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ২.৭৮লাখলৈ অৱনমিত
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Guwahati
বিশ্ব মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত ভাৰতে এক উল্লেখ্যযোগ্য অগ্ৰগতি লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে৷
৬মাহৰ পাছত দৈনিক নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১৯,০০০তকৈ কম হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১৮,৭৩২জনৰ দেহত ক’ভিড পোৱা গৈছে৷ ২০২০ৰ ১ জুলাইত এটা দিনৰ নতুন আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১৮,৬৫৩ আছিল৷
আজি ভাৰতৰ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ২,৭৮,৬৯০জনলৈ হ্ৰাস পাইছে৷ যিটো ১৭০দিনৰ পাছক সৰ্বনিম্ন হৈছে৷ ২০২০ৰ ১০ জুলাইত এই পৰিমাণ আছিল ২,৭৬,৬৮২জন৷
দেশত ক্ৰমাগতভাৱে চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা হ্ৰাস পাই আহিছে৷ ভাৰতত বৰ্তমান মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে কেৱল ২.৭৪শতাংশ ৰোগীহে চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷
বিহত ২৪ ঘণ্টাত ২১,৪৩০জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷ ইয়াৰ ফলত নতুন আক্ৰান্ততকৈ ২,৯৭৭জন অধিক আৰোগ্য হৈছে৷
দেশত মুঠ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ সংখ্যা ৯৭,৬১,৫৩৮জন হৈছে৷ বৰ্তমান মুঠ আৰোগ্য আৰু চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ৯৪,৮২,৮৪৮জনলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷
এই বৰ্ধিত ব্যৱধানৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৫.৮২শতাংশলৈ উন্নীত হৈছে৷
নতুন আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৭২.৩৭%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷ ইয়াৰে ভিতৰদ কেৰালাত সৰ্বাধিক ৩,৭৮২জনৰ বিপৰীতে পশ্চিমবংগ আৰু চত্তীশগড়ত ক্ৰমে ১,৮৬১ আৰু ১,৭৬৪জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৭৬.৫২%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
ইয়াৰে ভিতৰত কেৰালাত সৰ্বাধিক ৩,৫২৭জনৰ লগতে মহাৰাষ্ট্ৰত ২,৮৫৪জন লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ২৭৯জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে.
ইয়াৰে ৭৫.২৭%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৬০জনৰ লগতে পশ্চিমবংগ আৰু দিল্লীত ক্ৰমে ৩৩ আৰু ২৩জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
Landmark peak in India's Covid19 trajectory- Daily new cases drop to 18,732 after 6 months
Active Caseload slips to 2.78 Lakh after 170 days
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Delhi
India has scaled a significant peak in the fight against the global pandemic.
Daily new caseload dropped below 19,000 after 6 months. 18,732 were added to the national tally in the last 24 hours. The new added cases were 18,653 on 1st July, 2020.
India’s total Active Caseload has fallen to 2.78 lakh (2,78,690) today. This is the lowest after 170 days. The total active cases were 2,76,682 on 10th July, 2020.
The country has reported a trend of sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 2.74% of India’s Total Positive Cases.
21,430 cases recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 2,977 from the total active caseload.
The total recovered cases stand at 97,61,538. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, is nearing 95 lakhs and presently stands at 94,82,848.
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.82% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
72.37% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 3,782 newly recovered cases. 1,861 people recovered in West Bengal followed by 1,764 in Chhattisgarh.
76.52% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 3,527. It is followed by Maharashtra with 2,854 new cases.
279 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.27% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (60). West Bengal and Delhi follow with 33 and 23 daily deaths, respectively.