Ministry of Health and Family Welfare
Landmark peak in India's Covid19 trajectory- Daily new cases drop to 18,732 after 6 months
Active Caseload slips to 2.78 Lakh after 170 days
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Delhi
India has scaled a significant peak in the fight against the global pandemic.
Daily new caseload dropped below 19,000 after 6 months. 18,732 were added to the national tally in the last 24 hours. The new added cases were 18,653 on 1st July, 2020.
India’s total Active Caseload has fallen to 2.78 lakh (2,78,690) today. This is the lowest after 170 days. The total active cases were 2,76,682 on 10th July, 2020.
The country has reported a trend of sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 2.74% of India’s Total Positive Cases.
21,430 cases recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 2,977 from the total active caseload.
The total recovered cases stand at 97,61,538. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, is nearing 95 lakhs and presently stands at 94,82,848.
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.82% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
72.37% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 3,782 newly recovered cases. 1,861 people recovered in West Bengal followed by 1,764 in Chhattisgarh.
76.52% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 3,527. It is followed by Maharashtra with 2,854 new cases.
279 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.27% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (60). West Bengal and Delhi follow with 33 and 23 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোবিদ‌১৯ ত্রেজেক্তরীদা মরু ওইবা পন্দুম অমা য়ৌখ্রে – নুংতিগী থেংনবা কেসশিং থা ৬কী মতুংদা ১৮,৭৩২দা হায়থখ্রে
নুমিৎ ১৭০নিগী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ২.৭৮তা হায়থখ্রে
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Imphal
ভারতনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগা লান্থেংনবদা শীংথানিংঙাই ওইবা পন্দুপ অমা য়ৌবা ঙমখ্রে
নুংতিগী থেংনবা কেসলোদ অসি থা ৬কী মরুংদা ১৯,০০০গী মখাদা হায়থখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক্কী লৈরিবা মশিংদা ১৮,৭৩২ হাপচিনখি। জুলাই ১, ২০২০দা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিং অসি ১৮,৬৫৩ ওইখি।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ২.৮ (২,৭৮,৬৯০)দা হায়থখি। মসি নুমিৎ ১৭০গী মতুংদা খ্বাইদগী তাবনি। অপুনবা এক্তিব কেসশিং অসি জুলাই ১০, ২০২০দা ২,৭৬,৬৮২ ওইখি।
অসিগী এক্তিব কেসশিংদা লেপ্তনা হন্থরকপগী খোঙচৎ অমগী রিপোর্ত তৌরকখি। ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসো ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ২.৭৪% খক্তনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২১,৪৩০ ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। মসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী ২,৯৭৭ হন্থহনবা ঙমখি।
পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেসশিং ৯৭,৬১, ৫৩৮ শুখ্রে। নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা লাখ ৯৫ নকশিল্লক্লি অমসুং হৌজিক ৯৪,৮২,৮৪৮দা লৈরি।
নৌনা ফগৎখিবশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী হেনগৎলক্তুনা খেন্নবা লৈরকপা অসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ঙাই ৯৫.৮২%দা হেনগৎহনখ্রে। নাবা ফগৎলকপনা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংদগী হেল্লকপনা মখা তানা খেনবা হেল্লক্লি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭২.৩৭%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবা উবা ফংখি।
কেরেলানা কেস ৩,৭৮২ নৌনা ফগৎখিবগা লোইননা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপগী রিপোর্ত তৌরকখি। ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ১,৮৬১ ফগৎখি মতুদা ছত্তিসগরদা মীওই ১,৭৫৩ ফগৎখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৬.৫২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৩,৫২৭ ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রিপোর্ত তৌরকখি। অনৌবা কেস ২,৮৫৪গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২৭৯ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা শীখিবগী ৭৫.২৭%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৬০)। নুংতিগী শীবা ৩৩ অমসুং ২৩গা লোইননা মথং শিৎনা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং দিল্লীনা মতুং ইন্নখি।