ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର କୋଭିଡ-19 ପଥରେ ନୂତନ ଶିଖର; 6 ମାସ ପରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 18,732 କୁ ହ୍ରାସ
170 ଦିନ ପରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଖସିଲା 2.78 ଲକ୍ଷକୁ
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Bhubaneswar
ବିଶ୍ୱ ମହାମାରୀ ବିରୋଧି ଲଢେଇରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶିଖରକୁ ଛୁଇଁଛି ।
6 ମାସ ପରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 19,000 ତଳକୁ ଖସିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ 18,732 ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଜୁଲାଇ 1, 2020 ରେ ନୂତନ ଭାବେ ଯୋଡି ହୋଇଥିବା ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 18,653 ଥିଲା ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2.78 ଲକ୍ଷ (2,78,690) କୁ ଖସି ଆସିଛି । 170 ଦିନ ପରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ ଅଟେ । ଜୁଲାଇ 10, 2020 ରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2,76,682 ଥିଲା ।
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସର ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.74 ପ୍ରତିଶତ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 21,430 ସଂଖ୍ୟକ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇ ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଠାରୁ 2,977 ସଂଖ୍ୟାର ହ୍ରାସ ଘଟାଇଛି ।
ମୋଟ ସୁସ୍ଥତା ମାମଲା 97,61,538 ରେ ରହିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ, ଯାହା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି, ତାହା ଆଜି ପାଖାପାଖି 95 ଲକ୍ଷ (94,82,848) ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ନୂତନ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟର ପାର୍ଥକ୍ୟ ଆଜି ସୁସ୍ଥତା ହାରକୁ 95.82 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି । ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି, କାରଣ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହୁଛି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 72.37 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
3,782 ଟି ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ କେରଳ ସବୁଠାରୁ ଆଗରେ ଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 1,861 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ପଛକୁ ଛତିଶଗଡରୁ 1,764 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 76.52 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେରଳ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ 3,527 ନୂତନ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଦୈନିକ 2,854 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ଦର୍ଶାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 279 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ହାର 75.27% ରହିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 60 ଥିବାବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 33 ଏବଂ 23 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Landmark peak in India's Covid19 trajectory- Daily new cases drop to 18,732 after 6 months
Active Caseload slips to 2.78 Lakh after 170 days
27 DEC 2020 10:53AM by PIB Delhi
India has scaled a significant peak in the fight against the global pandemic.
Daily new caseload dropped below 19,000 after 6 months. 18,732 were added to the national tally in the last 24 hours. The new added cases were 18,653 on 1st July, 2020.
India’s total Active Caseload has fallen to 2.78 lakh (2,78,690) today. This is the lowest after 170 days. The total active cases were 2,76,682 on 10th July, 2020.
The country has reported a trend of sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 2.74% of India’s Total Positive Cases.
21,430 cases recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 2,977 from the total active caseload.
The total recovered cases stand at 97,61,538. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, is nearing 95 lakhs and presently stands at 94,82,848.
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 95.82% today. This difference is continuously growing as the recoveries outpace the daily new cases.
72.37% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 3,782 newly recovered cases. 1,861 people recovered in West Bengal followed by 1,764 in Chhattisgarh.
76.52% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 3,527. It is followed by Maharashtra with 2,854 new cases.
279 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.27% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (60). West Bengal and Delhi follow with 33 and 23 daily deaths, respectively.