রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.তি.ঐচ.)না দি.এল., আর.সি., পর্মিৎনচিংবা গারীগী চে-চাংশিংগী চৎনবা য়াবগী মতম অসি মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোকখ্রে
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না চৎনগদবা কাঙলোনশিং ফোঙখ্রে; রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা কাঙলোনশিং অসি নীংথিজনা ইন্নবা হায়খ্রে
27 DEC 2020 2:55PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.তি.ঐচ.)না কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অসি য়েংলদুনা দি.এল., আর.সি., পর্মিৎনচিংবা গারীগী চে-চাংশিংগী চৎনবা য়াবগী মতম অসি মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোকখ্রে। মন্ত্রালয়না হীরম অসিগী মতাংদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরতরীশিংগী লৈঙাক্লোইশিংগী ওইবা দাইরেক্তরী অমা ফোঙখ্রে।
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না মমাংদসু মার্চ ৩০, ২০২০; জুন ৯, ২০২০ অমসুং ওগস্ত ২৪, ২০২০দা মোতোর ভাহিকল এক্ত, ১৯৮৮ অমসুং সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুল্স, ১৯৮৯গা মরী লৈনবা চে-চাংশিংগী চৎনবগী মতম শাংদোকপগী মতাংদা এদভাইজরী থোকখিবা লৈখ্রে। ফিৎনেসকী চৎনবা য়াবগী মতম, পর্মিৎ (মখল খুদিংমক্কী), লাইসেন্স, রেজিস্ত্রেসন নত্ত্রগা অতোপ্পা মরী লৈনবা চে-চাংশিং অসি দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা চৎনবা য়াই হায়না লৌগনি হায়না মমাংদা হায়খিবনি।
এদভাইজরী অসিনা অসুম্না হায়রি, “কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংবগী তঙাই ফদবা লৈরিবশিং অসি খন্নরদুনা মথক্তা পল্লিবা চে-চাংশিং অসিগী চৎনবা য়াবগী মতম অসি মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবনি হায়বা লৌবা য়াগনি। মসিগী মনুংদা ফেব্রুৱারি ১, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা অমসুং মার্চ ৩১, ২০২০দা চৎনবা য়াবগী মতম লোইগদবা চে-চাং পুম্নমক য়াওগনি”।
মসিনা মখা তানা অসুম্না হায়রি, “থবক পাঙথোক্কদবা মরী লৈনবা মীওইশিংনা অসিগুম্বা চে-চাংশিং অসি চৎনবা য়ারি হায়না লৌগদবনি। মসিনা মীয়াম্না সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎনা-চৎনা ত্রান্সপোর্তকা মরী লৈনবা সেবাশিং ফংহনবদা তেংবাংগনি”।
রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরতরীশিংনা কোবিদকী লাইচৎকী লুরবা মতমগী মনুং অসিদা থবক তৌজরিবা মীয়াম, ত্রান্সপোর্তকী থবক তৌরিবা মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা তোঙান-তোঙানবা লুপশিংদা অৱাবা হেন্না পীদনবা অমসুং খুদোংচাদবা লৈহন্দনবা মসিগী এদভাইজরী অসি ময়েক চপ-চানা অমসুং নীংথিজনা ইনগদবনি হায়না মন্ত্রালয়না হায়খি।

Ministry of Road Transport & Highways
Union Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) extends validity of Vehicular documents like DLs, RCs, Permits etc till 31st March 2021
MoRTH issues advisory; asks States/UTs to implement advisory issued in letter & spirit
27 DEC 2020 2:55PM by PIB Delhi
The Union Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) has extended the validity of vehicular documents like DLs, RCs, Permits etc till 31st Mach 2021 in the light of need to prevent spread of Covid -19. Ministry has today issued a directory to the States and Union Territory administrations in the regard.
MoRTH had earlier issued advisories dated 30th March, 2020, 9th June, 2020 and 24th Aug 2020 regarding extension of validity of documents related to Motor Vehicles Act, 1988 and Central Motor Vehicle Rules, 1989. It was advised that the validity of Fitness, Permit (all types), License, Registration or any other concerned document(s) may be treated to be valid till 31st December 2020.
The advisory says, “Taking into consideration the need to prevent the spread of COVID-19 , it is further advised that the validity of all of the above referred documents may be treated to be valid till 31st March 2021. This covers all documents whose validity has expired since 1st Feb, 2020 or would expire by 31st March 2021.”
It adds, “Enforcement authorities are advised to treat such documents valid till 31st of March 2021. This will help out citizens in availing transport related services, while maintaining social distancing.”
All the States and Union Territories, Union Ministry said, are requested to implement this advisory in letter and spirit
so that the citizens, the transporters and various other organizations which are operating under this difficult time during Covid Pandemic may not get harassed or face difficulties.