ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2.81 ଲକ୍ଷ ରହିଛି, ଯାହାକି
ବର୍ତ୍ତମାନ ମୋଟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.78 ପ୍ରତିଶତ
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 0.97 କୋଟି ରୁ ଅଧିକ
25 DEC 2020 11:35AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.78% ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଆଜି ଏହା 2,81,919ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 28 ଦିନର ଧାରାକୁ ଜାରି ରଖି, ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥତା ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାର ରିପୋର୍ଟ ନଜରକୁ ଆସିଛି ।
ଭାରତରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 23,067 ଜଣଙ୍କ କୋଭିଡ ପଜିଟିଭ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 24,661 ଜଣ ନୂତନ ଭାବେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ 1,930 ସଂଖ୍ୟକ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦେଶ ତୁଳନାରେ ଭାରତରେ ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ମାମଲା (7,352) ରହିଛି । ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ବିଶ୍ଵରେ ହାରାହାରି ମାମଲା ହେଉଛି 9,931 ।
ଭାରତର ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଆଜି 95.77% କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 0.97 କୋଟି (97,17,834) ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 94,35,915 ରହିଛି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 75.86% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେରଳରୁ 4,801 ଜଣ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 3,171 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି । ସେହିଭଳି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଦୈନିକ ଆଉ 2,054 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ 77.38 ପ୍ରତିଶତ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ଯୋଡି ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳ 5,177 ନୂତନ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଛି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଗତକାଲି ଆଉ 3,580 ନୂତନ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 1,590 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 336 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 81.55% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି ।
ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା 26.48% ଅର୍ଥାତ 89 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ହୋଇଥିବା ଦର୍ଶାଯାଇଛି । ଦିଲ୍ଲୀରେ ମଧ୍ୟ 37 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 32 ଜଣଙ୍କର ନୂତନ ଭାବେ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଯେତେବେଳେ ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରରେ ତୁଳନା କରାଯାଏ, ଭାରତରେ ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ମୃତ୍ୟୁହାର ରହିଛି (106) । ଭାରତର ମୃତ୍ୟୁ ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ 1.45% ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload of 2.81 lakh now only 2.78% of Total Cases
More than 0.97 Cr Cumulative Recoveries registered
25 DEC 2020 11:35AM by PIB Delhi
India’s active caseload has further slipped under 3% today, comprising merely 2.78% of the total cases.
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 2,81,919 today.
Continuing with the trend of the last 28 days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours.
While 23,067 persons in India were found to be COVID positive, 24,661 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 1,930 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
India continues to have one of the lowest cases per million population in the world (7,352) much lower than many other countries of the Western Hemisphere. The global average of cases per million population is 9,931.
The Recovery Rate has improved to 95.77% today. The cumulative recovered cases stand at 0.97 cr (97,17,834). The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 94,35,915.
75.86% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 4,801 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 3,171 recoveries. West Bengal registered another 2,054 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 77.38% of the new cases.
Kerala reported 5,177 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered another 3,580 new cases yesterday while West Bengal recorded 1,590 new cases.
336 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 81.55% of them are from Ten States/UTs.
26.48% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 89 deaths. Delhi also saw a fatality count of 37 while West Bengal reported 32 new deaths.
When compared globally, India has one of the lowest case fatalities per million population (106). India’s Case Fatality Rate is 1.45% presently.