হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ২.৮১ লাখ ওইদুনা অপুনবা কেসকী ২.৭৮% খক্তা ওইরি
পুন্না ফগৎখিবা করোর ০.৯৭গী মথক্তা রেজিস্তর তৌরকখি
25 DEC 2020 11:35AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ৩%গী মখাদা হায়থদুনা অপুনবা কেসশিংগী ২.৭৮% খক্তা ওইরি।
নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংদগী মশিং হেনবগী খোঙচৎ অসি মখা চত্থদুনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক্কী ওইনা ঙসি ২,৮১,৯১৯দা লৈহনবা ঙমখ্রে।
হৌখিবা নুমিৎ ২৮ অসিদা খোঙচৎ অসি মখা চত্থদুনা ভারতনা হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী নুংতিগী ফগৎলকপশিং হেনবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
হায়রিবা মতম অসিমক্তদা ভারত্তা মীওই ২৩,০৬৭ কোবিদনা পোজিতিব ওইবা থেংনখি অমরোমদনা মীওই ২৪,৬৬১ নৌনা ফগৎপগী রেজিস্তর তৌখি। মসিনা মরম ওইরগা হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী পুন্না কেস ১,৯৩০ হন্থহনবা ঙমখি।
মালেমদা ভারতনা মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেসশিংদা ৱেস্তর্ন হেমিস্ফিয়রগী অতোপ্পা লৈবাক কয়াদগী খ্বাইদগী তাবা (৭,৩৫২) অমা ওইখি। মালেমগী ওইনা মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনা কেসশিংগী চাংচৎ অসি ৯,৯৩১ ওইখি।
ঙসি নাবা ফগৎপগী চাং অসি ৯৫.৭৭%দা হেনগৎখ্রে। অপুনবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অসি করোর ০.৯৭ (৯৭,১৭,৮৩৪) ওইখি। নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওই ৯৪,৩৫,৯১৫ ওইরি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৫.৮৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী ফগৎলকপা মীওইগী মশিং ৪,৮০১ ওইদুনা কেরেলানা মাংজিল থারি অমরোমদা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,১৭১ ফগৎখিবগী রেকোর্দ তৌখি। ৱেস্ত বেঙ্গলদা অতোপ্পা ২,০৫৪ ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখি।
নৌবা কেসশিংগী ৭৭.৩৮%দি দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা কেস ৫,১৭৭ রিপোর্ত তৌরকখি। ঙরাং মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৩,৫৮০ রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা অনৌবা কেস ১,৫৯০ রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৩৬ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মখোয়গী ৮১.৫৫%দি দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
নৌনা শীখিবগী ২৬.৪৮%দি মহারাস্ত্রদগী ওইদুনা শীখিবা ৮৯ রিপোর্ত তৌরকখি। দিল্লীদা শীখিবগী মশিং ৩৭ ওইখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা নৌনা শীখিবা ৩২ রিপোর্ত তৌরকখি।
মালেমগা চাংদম্নবদা ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবগী কেস অসি খ্বাইদগী তাবা ওইখি (১০৬)। ভারতকী কেস ফেতেতিতী রেৎ অসি ১.৪৫% হৌজিক্কী ওইনা ওইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload of 2.81 lakh now only 2.78% of Total Cases
More than 0.97 Cr Cumulative Recoveries registered
25 DEC 2020 11:35AM by PIB Delhi
India’s active caseload has further slipped under 3% today, comprising merely 2.78% of the total cases.
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 2,81,919 today.
Continuing with the trend of the last 28 days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours.
While 23,067 persons in India were found to be COVID positive, 24,661 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 1,930 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
India continues to have one of the lowest cases per million population in the world (7,352) much lower than many other countries of the Western Hemisphere. The global average of cases per million population is 9,931.
The Recovery Rate has improved to 95.77% today. The cumulative recovered cases stand at 0.97 cr (97,17,834). The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 94,35,915.
75.86% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 4,801 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 3,171 recoveries. West Bengal registered another 2,054 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 77.38% of the new cases.
Kerala reported 5,177 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered another 3,580 new cases yesterday while West Bengal recorded 1,590 new cases.
336 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 81.55% of them are from Ten States/UTs.
26.48% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 89 deaths. Delhi also saw a fatality count of 37 while West Bengal reported 32 new deaths.
When compared globally, India has one of the lowest case fatalities per million population (106). India’s Case Fatality Rate is 1.45% presently.