প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বিশ্ব-ভারতী য়ুনিভর্সিতিগী চহি ১০০সুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি
22 DEC 2020 2:58PM by PIB Imphal
দিশেম্বর ২৪, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা বিশ্ব-ভারতী য়ুনিভর্সিতি,শান্তিনিকেতনগী চহি ১০০সুবা মপোক কুমওন থৌরমদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল অমসুং য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তরসু শরুক য়াগনি।
বিশ্ব-ভারতীগী মতাংদা
১৯২১দা গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরনা লিংখৎখিবা বিশ্ব-ভারতী অসি লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী লিরবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতি অমনি। ১৯৫১গী মেদা বিশ্ব-ভারতী অসি সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতি অমনি হায়না লাউথোকখি অমসুং সংসদকী এক্ত অমগী মখাদা ‘লৈবাক্কী মরুওইবা মহৈলোয়শঙ অমনি’ হায়না শকখঙখি। গুরুদেব তেগোরগী লাইরিক-লাইশু তাকপী-তম্বীবগী মওংশিং য়ুনিভর্সিতি অসিনা ইল্লি অমসুং মসি তপ্ন-তপ্না অনৌবা মতমগী য়ুনিভর্সিতিশিংগী মওংদা হোঙলক্লে। প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনিভর্সিতি অসিগী চান্সেল্লরনি।

Prime Minister's Office
PM to address centenary celebrations of Visva-Bharati University on 24 December
22 DEC 2020 2:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the centenary celebrations of the Visva-Bharati University, Shantiniketan on 24th December 2020 at 11 AM via video conferencing. The Governor of West Bengal and Union Education Minister will also be present on the occasion.
About Visva-Bharati
Founded by Gurudev Rabindranath Tagore in 1921, Visva-Bharati is also the oldest Central University in the country. In May 1951, Visva-Bharati was declared to be a Central University and "an Institution of National Importance" by an Act of Parliament. The University followed the pedagogy devised by Gurudev Tagore, though gradually it evolved in the format in which modern Universities developed elsewhere. The Prime Minister is the Chancellor of the University.