হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
তপ্না-তপ্না হন্থরক্তুনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা লাখ ৩.০৮দা হন্থখ্রে
ভারতকী তেস্তিংদা চাউনা হেনগৎলকপা; তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা করোর ১৬ হেনখ্রে
লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাং ৬.২৫%দা তাথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৫গী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তারি
19 DEC 2020 11:17AM by PIB Imphal
হৌখিবা চয়োল খরা অসিদা লেপ্তনা লাক্লিবা মওং অসি তপ্না-তপ্না ঙাক্তুনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৩.০৯%দা তাথখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী নুংতিগী নৌনা ফগৎলকপশিংনা হেনবগী রিপোর্ত তৌরকখি। নুংতিগী থেংনবা কেসশিংদগী নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা হেনবগী মওং অসিনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা হন্থরক্তুনা ঙসি ৩,০৮,৭৫১দা লৈখ্রে।
অমরোমদা হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা কোবিদ পোজিতিব ওইবা মীওই ২৫,১৪২ থেংনখি, হায়রিবা মতম অসিদা মীওই ২৯,৮৮৫ নৌনা ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখি। নুংতিগী থেংনবা এক্তিব কেসশিং অসি তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী মওং অমদা লাক্লি। মসিনা মরম ওইরগা হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতগী কেস ৫,০৮০ হন্থহনবা ঙমখি।
এক্তিব কেসশিং হন্থরক্লিবা অসিনা ভারতকী এক্তিব কেসশিংগী পর মিলিয়ন পোপুলেসন (২২৩) অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবশিংদা য়াওবা ঙমহনখি।
ভারতনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসি থেংনবদা অতোপ্পা মাই পাকপগী পন্দুপ অমসু ফংবা ঙমখ্রে। তেস্ত তৌখিবগী অপুনবনা করোর ১৬ হেনবা ঙমখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১১,৭১,৮৬৮ তেস্ত তৌখি মসিনা ভারতকী অপুনবা তেস্ত তৌখিবগী মশিং ১৬,০০,৯০,৫১৪ য়ৌহনবা ঙমখি। ভারতকী নুংতিগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি লাখ ১৫ য়ৌখ্রে।
পুন্না অমদি পাক শন্না লেপ্তবা মওংদা তেস্ত তৌবনা পোজিতিব ওইবগী চাংদা হন্থহনবা ঙমখি। ঙসি অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং ৬.২৫% ওইখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৫গী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি লৈবাক্কী চাংচৎতগী তারি।
পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেসশিং লাখ ৯৫.৫ (৯৫,৫০,৭১২) হেনখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৫.৪৬%দা হেনগৎখ্রে, হায়রিবা অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা ওইরি। নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯২,৪১,৯৬১ ওইরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৪গী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯০%গী মথক্তা ওইরি।
নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৪.৯৭%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী কেরেলাদা মীওই ৪,৭০১ নাবা ফগৎখি। মহারাস্ত্র অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদগী মথং শিৎনবা নৌনা ফগৎখিবা ৪,৪৬৭ অমসুং ২,৭২৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৩.৫৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদগী কেস ৫,৪৫৬ রিপোর্ত তৌরকখি। ৱেস্ত বেঙ্গলনা অনৌবা কেস ২,২৩৯ অমদি মহারাস্ত্রনা নুংতিগী থেংনবা কেস ১,৯৬০ ঙরাং রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবগী কেস ৩৪৭গী ৭৮.৯৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রনা নুংতিগী নৌনা শীখিবগী মশিং অসি শীখিবা ৭৫ ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি। ৱেস্ত বেঙ্গলদসু শীখিবগী মশিং ৪২ ওইখি।

Ministry of Health and Family Welfare
On a steady decline, India's Active Caseload further contracts to 3.08 Lakh
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests cross 16 Cr
National Positivity Rate drops to 6.25%
15 States/UTs have Positivity Rate less than national average
19 DEC 2020 11:17AM by PIB Delhi
Steadily following the trend set over the past few weeks, India’s active caseload has fallen to 3.09% of the total active cases.
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 3,08,751 today.
While 25,152 persons in were found to be COVID positive in the country in the past 24 hours, 29,885 new recoveries were registered during the same period. The daily active cases have been following a steadily declining trend. This has led to a net decline of 5,080 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
The declining active cases have ensured that the active cases per million population in India (223) are amongst the lowest in the world.
India has achieved another landmark milestone in its fight against the global pandemic. The cumulative testing has crossed 16 Cr.
11,71,868 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 16,00,90,514. India’s daily testing capacity has been boosted to 15 lakh.
Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate. The cumulative Positivity Rate stands at 6.25% as of today.
15 States/UTs have positivity rate less than the national average.
The total recovered cases have surpassed 95.5 lakh (95,50,712) today. The Recovery Rate has improved to 95.46%, which is amongst the highest globally. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 92,41,961.
34 States/UTs have Recovery Rate more than 90%.
74.97% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Kerala saw 4,701 persons recovering from COVID. Maharashtra and West Bengal reported 4,467 and 2,729 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 73.58% of the new cases.
Kerala reported 5,456 cases in the last 24 hours. West Bengal recorded 2,239 new cases while Maharashtra reported 1,960 daily cases yesterday.
78.96% of the 347 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum new daily deaths with 75 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 42.