Ministry of Health and Family Welfare
On a steady decline, India's Active Caseload further contracts to 3.08 Lakh
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests cross 16 Cr
National Positivity Rate drops to 6.25%
15 States/UTs have Positivity Rate less than national average
19 DEC 2020 11:17AM by PIB Delhi
Steadily following the trend set over the past few weeks, India’s active caseload has fallen to 3.09% of the total active cases.
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 3,08,751 today.
While 25,152 persons in were found to be COVID positive in the country in the past 24 hours, 29,885 new recoveries were registered during the same period. The daily active cases have been following a steadily declining trend. This has led to a net decline of 5,080 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
The declining active cases have ensured that the active cases per million population in India (223) are amongst the lowest in the world.
India has achieved another landmark milestone in its fight against the global pandemic. The cumulative testing has crossed 16 Cr.
11,71,868 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 16,00,90,514. India’s daily testing capacity has been boosted to 15 lakh.
Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate. The cumulative Positivity Rate stands at 6.25% as of today.
15 States/UTs have positivity rate less than the national average.
The total recovered cases have surpassed 95.5 lakh (95,50,712) today. The Recovery Rate has improved to 95.46%, which is amongst the highest globally. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 92,41,961.
34 States/UTs have Recovery Rate more than 90%.
74.97% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Kerala saw 4,701 persons recovering from COVID. Maharashtra and West Bengal reported 4,467 and 2,729 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 73.58% of the new cases.
Kerala reported 5,456 cases in the last 24 hours. West Bengal recorded 2,239 new cases while Maharashtra reported 1,960 daily cases yesterday.
78.96% of the 347 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum new daily deaths with 75 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 42.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3.08 ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଲା
ଭାରତର ପରୀକ୍ଷଣରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଘଟି 16 କୋଟି ଟପିଲା
ଜାତୀୟ ପଜିଟିଭ ହାର 6.25% କୁ ଖସିଲା
15 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ପଜିଟିଭ ହାର ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ କମ
19 DEC 2020 11:17AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 3.09% କୁ ଖସି ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଭାରତ ଅଧିକ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପଞ୍ଜୀକୃତ କରିଛି । ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହେଉଥିବାରୁ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ଯାହା ଆଜି 3,08,751ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 25,152 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମିତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି, ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ 29,885 ଜଣ ନୂତନ ଭାବେ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି । ଦୈନିକ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ଯୋଗୁଁ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା 5,080 ହ୍ରାସ ପାଇଛି |
ଭାରତରେ ପ୍ରତି ନିୟୁତ ଜନସଂଖ୍ୟା (223) ରେ ବିଶ୍ଵର ସର୍ବନିମ୍ନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଦେଖା ଦେଉଛି
କରୋନା ମହାମାରୀ ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଭାରତ ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି । ଭାରତର ସମୁଦାୟ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା 16 କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 11,71,868 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା ଯାହା ଫଳରେ ଭାରତର ସମୁଦାୟ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା 16,00,90,514କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଭାରତର ଦୈନିକ ପରୀକ୍ଷା କ୍ଷମତା 15 ଲକ୍ଷକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି ।
ସ୍ଥାୟୀ ଭିତ୍ତିରେ ବିସ୍ତୃତ ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ପରୀକ୍ଷଣ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହାରକୁ ହ୍ରାସ କରିଛି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହାର ଆଜି ସୁଦ୍ଧା 6.25%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଜାତୀୟ ହାର ତୁଳନାରେ 15 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସକ୍ରିୟ ହାର କମ ।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଆଜି 95.5 ଲକ୍ଷ (95,50,712) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ସୁସ୍ଥତା ହାର 95.46% କୁ ଉନ୍ନତ ହୋଇଛି, ଯାହା ସର୍ବଭାରତୀୟ ସ୍ତରରେ ସର୍ବୋଚ୍ଚ । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 92,41,961 ରେ ସ୍ଥିର ହୋଇ ରହିଛି ।
34 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ 90% ରୁ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ରହିଛି ।
ନୂତନ ସୁସ୍ଥତା ହାର 74.97%, ଯାହା ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
କେରଳରେ 4,701 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବାର ଖବର ମିଳିଛି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 4,467 ଏବଂ 2,729 ନୂତନ ଭାବେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ନୂତନ ମାମଲା 73.58 ପ୍ରତିଶତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳ 5,456 ନୂତନ ମାମଲା ଦର୍ଶାଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ 2,239 ନୂତନ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରିଛି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଗତକାଲି 1,960 ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା 347 ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲାର 78.96 ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 75 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ସେହିଭଳି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ମଧ୍ୟ 42 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।