ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ହାସଲ
• ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 95 ପ୍ରତିଶତ ଟପିଲା, ଯାହା ବିଶ୍ୱରେ ସର୍ବାଧିକ
• ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3.4 ଲକ୍ଷ ତଳକୁ ଖସିଲା
• 161 ଦିନ ପରେ ଦୈନିକ 22,065 ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
15 DEC 2020 10:42AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ ବିରୋଧି ଲଢେଇରେ ଭାରତ ଅନେକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ନୂତନ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ମାମଲା 22,100 ତଳେ ରହିଛି । 161 ଦିନ ପରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 22,065ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । 7 ଜୁଲାଇ, 2020ରେ ନୂତନ ଯୋଡି ହୋଇଥିବା ମାମଲା 22,252 ଥିଲା ।
ପ୍ରତିଦିନ ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେବା ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ଯାହା ଫଳରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ତଳମୁହାଁ ହେବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ସଫଳତାରେ, ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବେ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇ 3.4 ଲକ୍ଷରୁ କମ୍ ସଂଖ୍ୟାରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହେଉଛି 3,39,820 ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ମୋଟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.43 ପ୍ରତିଶତରେ ରହିଛି ।
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 94 ଲକ୍ଷ (94,22,636) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ସକ୍ରିୟ ଏବଂ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 90,82,816ରେ ରହିଛି ।
ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 95.12% କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଅଧିକ ମାମଲା ଥିବା ଦେଶମାନଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଭାରତର ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବିଶ୍ୱରେ ସର୍ବାଧିକ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 34,477 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 74.24% 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4,610 ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ ସର୍ବାଧିକ ଦିନିକିଆ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଥିବା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । କେରଳରୁ 4,481 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ବେଳେ ଏହାରି ପଛକୁ ରହିଛି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ । ଏଠାରେ 2,980 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 73.52% 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 2,949 ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରୁ 2,707 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 354 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 79.66% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ସର୍ବାଧିକ 60 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ଉଭୟ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହାରି ପଛକୁ 43 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ସହିତ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers another landmark achievement: National Recovery Rate crosses 95%, one of the highest in the World
Active Cases further slide below 3.4 lakhs today
22,065 daily New Cases recorded after 161 days
15 DEC 2020 10:42AM by PIB Delhi
India has achieved several significant milestones in its fight against COVID.
The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen under 22,100. The daily new cases stand at 22,065 after 161 days. The new added cases were 22,252 on 7th July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, the active cases have drastically declined below 3.4 lakh. The total positive cases of the country are 3,39,820 and now comprise merely 3.43%of the total cases.
The slide in the active cases is supplemented by an exponential rise in the recoveries. The total recovered cases have crossed 94 lakhs (94,22,636).The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 90,82,816.
The national Recovery Rate has further escalated to 95.12%.
India’s Recovery Rate is one of the highest in the world for countries with high caseload.
34,477 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
74.24% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 4,610 newly recovered cases. 4,481people recovered in Kerala followed by 2,980 in West Bengal.
73.52% of the new cases are from 10 States and UTs.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at2,949. It is followed by Kerala with 2,707 new cases.
354 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.66% of these.
Maharashtra and Delhi both reported maximum casualties with 60 new deaths. West Bengal follows with 43 daily deaths.