হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা অতোপ্পা মশক থোকপা মফম য়ৌবগী রেজিস্তর তৌখ্রে: লৈবাক অসিদা ফগৎলকপগী চাং ৯৫% য়ৌরে, মেলেমগী মনুংদা খ্বাইদগী ৱাংবা অমা ওইখ্রে
এক্তিব কেস অসি ঙসি মখা তানা লাখ ৩.৪ মখাদা লৈরি
নুমিৎ ১৬১গী মতুংদা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস ২২,০৬৫ রেকোর্দ তৌরে
15 DEC 2020 10:42AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদকা লোয়ননা লান্থেংনবদা মখল কয়াগী মশক থোকপা মফম অমা কনবা ঙম্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা খংদোক্লবা অনৌবা কেসশিং অসি ২২,১০০ মখাদা লৈরি। নুমিৎ ১৬১নিগী মনুংদা নুমিৎ খুদিংগী লৈরিবা অনৌবা কেসশিং অসি ২২,০৬৫নি। ২০২০গী জুলাইগী অনৌবা কেস হাপচিনখিবা অসি ২২,২৫২নি।
http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001YN82.jpgকোবিদকী অনাবা ফগৎলকপগী মশীং নুমিৎ খুদিংগী য়াম্না হেনগৎলকপা অমসুং শিবগী চাং অশি লেঙদনা অশুম তাথরকপা অসিনা ভারতকী ওইনা এক্তিব কেস রেজিস্তর তৌবা হন্থরক্লি।
অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা, এক্তিব কেস অসি য়াম্না শাথিনা লাখ ৩.৪গী মখাদা হাইথরক্লি। লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসশিং অসি ৩,৩৯,৮২০নি অমসুং অপুনবা কেসিশিং অসি ৩.৩৪% খক্তা ঙাইরে।
এক্তিব কেস অসিদা হায়থরকপা অসিনা অনাবা ফগৎলকপদা এক্সপোনেসিএল ওইনা হাইদগৎলক্লি। অপুনবা অনাবা ফখিবা কেস অসি লাখ ৯৪ (৯৪,২২,৬৩৬) লানখ্রে। এক্তিব কেস অমসুং অনাবা ফখিবা কেস অসি লেপ্পা লৈতনা ৯০,৮২,৮১৬দা খেন্নবা লৈরি।
লৈবাক্কী ওইবা অনাবা ফগৎলকপা অসি মখা তানা লেপ্পা লৈতনা ৯৫.১২%দা হেনগৎলক্লি।।
কেসলোদ ৱাংনা লৈবা লৈবৈকশিংগা চাংদম্নবদা ভারতকী অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মালেমগী মনুংদা খ্বাইদগী ৱাংনা লৈবা অমনি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ৩৪,৪৭৭ অনাবা ফগৎখি অমসুং ময়ুমদা হনখি।
অনৌবা ফগৎলকপগী কেস ৭৪.২৪% অমদি স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রানা নোংমদা অনৌবা ফগৎলকপগী কেসশিং ৪,৬১০ ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা রিপোর্ত লৈরি।
কেরলাদা ফখিবা ৪,৪৮১ অমসুং কেরলাদা ২,৯৮০না ৱেস্ত বেঙ্গালদা মতুং ইন্দুনা চৎলি।
অনৌবা কেসশিং ৭৩.৫২% অমদি স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রানা নোংমদা অনৌবা কেসশিং ২,৯৪৯ ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা রিপোর্ত লৈরি। কেরলানা অনৌবা কেস ২,৭০৭ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবা কেস ৩৫৪গী পাউদম লৈরি।
মসিদা ৭৯.৬৬% অমদি স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রা অমসুং দিল্লী অনিনা নৌনা অশিবা ৬০ ওইদুনা অসি-অনা খ্বাইদগী য়াম্বগী পাউদম লৈরি। ৱেস্ত বেঙ্গালনা ৪৩ শিবগা লোয়ননা মতুং ইল্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers another landmark achievement: National Recovery Rate crosses 95%, one of the highest in the World
Active Cases further slide below 3.4 lakhs today
22,065 daily New Cases recorded after 161 days
15 DEC 2020 10:42AM by PIB Delhi
India has achieved several significant milestones in its fight against COVID.
The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen under 22,100. The daily new cases stand at 22,065 after 161 days. The new added cases were 22,252 on 7th July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, the active cases have drastically declined below 3.4 lakh. The total positive cases of the country are 3,39,820 and now comprise merely 3.43%of the total cases.
The slide in the active cases is supplemented by an exponential rise in the recoveries. The total recovered cases have crossed 94 lakhs (94,22,636).The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 90,82,816.
The national Recovery Rate has further escalated to 95.12%.
India’s Recovery Rate is one of the highest in the world for countries with high caseload.
34,477 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
74.24% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 4,610 newly recovered cases. 4,481people recovered in Kerala followed by 2,980 in West Bengal.
73.52% of the new cases are from 10 States and UTs.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at2,949. It is followed by Kerala with 2,707 new cases.
354 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.66% of these.
Maharashtra and Delhi both reported maximum casualties with 60 new deaths. West Bengal follows with 43 daily deaths.