মন্ত্রীমন্দল
ভারত অমসুং লাক্সেমবার্গ অনিগী মরক্তা নাকল অনিগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীন্নবা সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া(সেবি)না পুখৎলকপা ৱাফম মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
09 DEC 2020 3:50PM by PIB Imphal
সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া অমসুং ফাইনান্সিএল এন্দ কম্মিসন দে সর্ভিলিয়েন্স দু সেক্তিউয়র ফাইনান্সর(সি এস এস এফ),লাক্সেমবার্গ অনিগী মরক্তা নাকল অনিগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং(এম ও য়ু) অমা খুৎয়েক পীন্নবা সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া(সেবি)না পুখৎলকপা ৱাফম প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
পান্দমশিং
এম.ও.য়ু অসিনা সেকুরিতিশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতাংদা ঙমখৈ লান্না মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা য়ারি অমসুং তেক্নিকেলগী লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌনদুনা থবক ফজনা পাংথোক্নবা অমনা অমগী মতেং পাংনবা হেনগৎহনগনি অমসুং ভারত অমসুং লাক্সেমবার্গকী সেকুরিতি মার্কেতশিং ঙাক-শেন্নবা আইনশিং অমসুং চৎন-কাংলোনশিং নিংথিনা চৎহনবদা মতেং পাংগনি।
মরুওইবা কান্নবা: সেবিগুম্না এস.এস.এস.এফ অসি ইন্তরনেসনেল ওর্গনাইজেসন ওফ সেকুতিতিস কম্মিসন্স মল্তিলেতেরেল এম.ও.য়ু(ইসকো এম.এম.ও.য়ু)গী কো-শিঙ্গনেতোরি অমনি। অদুবু, ইসকো এম.এম.ও.য়ু অসি তেক্নিকেলগী মতেং পীনবগী খুদোংচাবা লৈতে। নাকল অনিগী মরক্তা খুৎয়েক পীন্নবা থৌরাং তৌরিবা এম.ও.য়ু অসিনা সেকুরিতিগী আইনশিং মপুংফানা চৎনহনবা অমসুং তেক্নিকেলগী মতেং পীন্নবা থবক পায়খৎপদা মতেং পাংগনি। তেক্নিকেলগী মতেং পীন্নবা থবক অসিনা কেপিতেল মার্কেতশিংগী মতাংদা ওথোরিতিশিং ৱা তান্নবা অমসুং স্তাফশিং ত্রেনিং পীবগী থবকশিংদা কান্নবা পীগনি।
নুঙগীৱারোল:
ভারত্তা সেকুরিতি মার্কেতশিং য়েংশিন্নবা সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া এক্ত, ১৯৯২গী মখাদা সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া(সেবি) লিংখৎখি। সেবিগী পান্দমদি ইনভেস্তরশিংগী য়াইফনবা থবক পায়খৎপা অমসুং ভারত্তা সেকুরিতি মার্কেতশিং য়েংশিনবা অমসুং ফগৎহনবনি। সেবিগী মরুওইবা থবকশিংগী মনুংদা সেকুরিতি মার্কেতশিংদা ময়াইদা লৈরগা থবক তৌরিবশিং রেজিস্তার তৌবা, নিয়ম শেম্বা অমসুং য়েংশিনবা; সেল্ফ-রিগুলেতরোরি ওর্গনাইজেসনশিং য়োকখৎপা অমসুং য়েংশিনবা; সেকুরিতি মার্কেতশিংদা অরানবা থবক পাংথোকশিং থিংবা অসিনি। ভারত নৎত্রগা মপান লৈবাকশিংদা ওইগেরা অসিগুম্বা ই-পাউ অসি মসি থবক ফজনা পাংথোক্নবা দরকার ওই।
লাক্সেমবার্গকী সেকুরিতিস এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া অমসুং ফাইনান্সিএল এন্দ কম্মিসন দে সর্ভিলিয়েন্স দু সেক্তিউয়র ফাইনান্সর(সি এস এস এফ) অসি লৈঙাক অমসুং শেন-থুমগী মনিংতম্বা লৈবা, দিশেম্বর ২৩, ১৯৯৮তা লিংখৎখিবা সরকারগী আইনগী বোদি অমনি। ইন্সুরেন্স সেক্তর খক নত্তনা লাক্সেমবার্গকী মরুওইবা শেন-থুমগী থবকশিং য়েংশিনবগী ওথোরিতি সি.এস.এস.এফনা ওইরি। সেকুরিতি মার্কেতশিংগী নিয়ম শেম্বা অমসুং য়েংশিনবগী থবকসু সি.এস.এস.এফনা পাংথোক্লি।

Cabinet
Cabinet approves the proposal of Securities & Exchange Board of India (SEBI) tosign Bilateral Memorandum of Understanding between India and Luxembourg
09 DEC 2020 3:50PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval for the proposal of Securities & Exchange Board of India (SEBI) to sign a bilateral Memorandum of Understanding (MOU) between Securities and Exchange Board of India and Financial and Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), Luxembourg.
Objectives
The MoU is likely to strengthen cross border cooperation in the area of securities regulations and facilitate mutual assistance, contribute towards efficient performance of the supervisory functions aid in imparting technical domain knowledge and enable effective enforcement of the laws and regulations governing the securities markets of India and Luxembourg.
Major impact:
CSSF, like SEBI, is a co-signatory to International Organization of Securities Commissions' Multilateral MOU (IOSCO MMoU). However, the IOSCO MMoU does not have under its scope the provision for technical assistance. The proposed bilateral MOU would, in addition to contributing towards strengthening the information sharing framework leading to effective enforcement of securities laws, also help in establishing a technical assistance programme. The technical assistance programme would benefit the Authorities by way of consultations on matters relating to capital markets, capacity building activities and training programmes for the staff.
Background
The Securities and Exchange Board of India (SEBI) was established under the Securities and Exchange Board of India Act, 1992 to regulate the securities markets in India. The objectives of the SEBI are to protect the interest of the investors and to regulate and promote development of securities markets in India. The main functions of SEBI include registration, regulation and supervision of intermediaries operating in the securities market; promoting and regulating self-regulatory organizations; prohibiting fraudulent and unfair trade practices relating to securities markets; and calling from or furnishing to other authorities, whether in India or abroad, such information as may be necessary for the efficient discharge of its functions.
The Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) of Luxembourg is a public law entity, with administrative and financial autonomy, established by the law of 23rd December 1998. The CSSF is the competent authority for the prudential supervision of the entire Luxembourg financial centre, except for the insurance sector. The CSSF is also legally responsible for the regulation and supervision of the securities market.