হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ১৩৮গী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা লাখ ৪.০৩দা তারকখ্রে
ফখিবা অপুনবা মশিংনা লাখ ৯১ হেনখ্রে
মমাংগী চয়োলদা ভারততা মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদু মালেম অসিদা খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মনুংদা অমনি
06 DEC 2020 11:34AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অদু ঙসি লাখ ৪.০৩(৪,০৩,২৪৮)দা তারকখ্রে৷ মসি নুমিৎ ১৩৮গী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি৷ ২০২০গী জুলাই ২১ ফাওবদা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অদু ৪,০২,৫২৯ ওইখি৷
মমাংগী নুমিৎ ৯নিগী লৈরিবা ত্রেন্দ অসি মখা চৎথরকপা ওইনা মমাংগী পুং ২৪গী মনুংদা ভারততা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদুদগী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা অসিদগী ফরকপগী চাং অদুনা হেল্লি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস মশিং অসিদগী লাইনা অসিদগী ফরকপগী মশিং অসিনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী হেল্লকপা অসিনা ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা পোজিতিব কেস অদুগী ৪.১৮% ওইদুনা লেপ্পা লৈতনা ভারতকী এক্তিব কেস লোদ অসি হন্থরকখ্রে৷
ভারততা মীওই ৩৬,০১১ কোবিদ লাইনা নারকপা মতমদা হায়রিবা মতম অদুমক্তদা লাইনা অসিদগী নৌনা মীওই ৪১,৯৭০ ফরে হায়না রেজিস্তর তৌখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকপা অসিনা অপুনবা এক্তিব কেস মশিংদা ৬,৪৪১ হায়থরকপা ঙমখিবনি৷
মমাংগী নুমিৎ তরেৎনি অসিদা ভারততা মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদু ১৮৬নি৷ মসি মালেম অসিগী খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মনুংদা অমনি৷
লাইনা অসিনা নাবা অনৌবা কেস মশিং অসিদগী ফরকপগী মশিং অসিনা হেনবা অসিনা ঙসিদি রিকোভরীগী চাং অদু ৯৪.৩৭% য়ৌরে৷
লাইনা অসিদগী ফবা অপুনবা কেস মশিং অদু লাখ ৯১(৯১,০০,৭৯২) হেল্লে৷ লাইনা অসিদগী ফখ্রবা কেস মশিং অমসুং এক্তিব কেস মশিং অসিগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদু তপ্না তপ্না হেঙ্গলক্তুনা ঙসিদি লাখ ৮৭(৮৬,৯৭,৫৪৪) য়ৌরে৷
লাইনা অসিদগী ফরকপা অনৌবা কেস মশিং অদু রাজ্য/যু.তি. ১০দগীনি৷
মহারাস্ত্রনা নোংমদা লাইনা অসিদগী অনৌবা মীওই ৫,৮৩৪ ফহন্দুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ফহনবা ঙম্বা রাজ্য ওইরে৷ কেরলানা মীওই ৫,৮২০ লাইনা অসিদগী ফহন্দুনা নক্ননা মতুং ইল্লি৷ দিল্লীনা নৌনা মীওই ৪,৯১৬ ফহনবা ঙম্লে হায়না রেজিস্তর তৌখ্রে৷
অনৌবা কেস মশিংগী ৭৫.৭০%দি রাজ্য ১০ অমসুং যু.তি.শিং অসিদগীনি৷
কেরলাদা নোংমদা অনৌবা কেস মশিং ৫,৮৪৮ লাক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাই হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ মহারাস্ত্রদনা নোংমদা অনৌবা কেস মশিং ৪,৯২২ লাকখি অমসুং দিল্লীদনা অনৌবা কেস মশিং ৩,৪১৯ লাকখি৷
মমাংগী পুং ২৪ অসিদা কেস ফেতেলিতী ৪৮২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷
লাইনা অসিদগী নৌনা শিরকপগী ৭৯.০৫%দি রাজ্য ১০ অমসুং য়ু.তি.শিং ওই৷ মহারাস্ত্রনা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না(৯৫) শিখি৷ দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা মীওই ৭৭ অমসুং ৪৯ শিখি৷
মমাংগী চয়োল অসিদা মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী শিখ্রে হায়না রেজিস্তর তৌখিবা মশিং অসি গ্লোবেল্লী ওইনা চাংদম্নবা মতমদা ভারত অসি মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা মীওই ৩ শিদুনা খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মনুংদা অমা ওইরে হায়না উৎলে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India's Active Caseload further contracts to 4.03 Lakh after 138 days
Total Recoveries surpass 91 lakh
New Cases per million population in India in the last week one of the lowest in the world
06 DEC 2020 11:34AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has significantly fallen to 4.03 lakh (4,03,248) today. This is the lowest after 138 days. The total active cases were 4,02,529 on 21st July, 2020.
Continuing with the trend of the last nine days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently consists of just 4.18% of the Total Positive Cases.
While 36,011 persons in India were found to be infected with COVID, 41,970 new recoveries were registered during the same period. The new recoveries have led to a net decline of 6,441 in the Total Active cases.
New cases per million population in India in the last seven days are 186. It is one of the lowest in the world.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.37% today.
The total recovered cases have crossed 91 lakh (91,00,792). The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing is nearing 87 lakh (86,97,544) today.
76.6% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,834 newly recovered cases. Kerala follows closely with 5,820 new recoveries. Delhi registered 4,916 new recoveries.
75.70% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,848. It is followed by Maharashtra with 4,922 new cases. Delhi recorded 3,419 new cases.
482 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.05% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (95). Delhi and West Bengal follow with 77 and 49 daily deaths, respectively.
The daily registered deaths per million population during the past week when compared globally demonstrate that India has one of the lowest at 3 deaths/million population.