প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা খন্ননবা পার্তী পুম্নমক্কী মীফম পাংথোকখ্রে
লমদমসিদা শাবা য়াওনা পোতেন্সিএল ভেক্সিন নিপাল ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিঃ পি.এম.
লাক্লিবা চয়োল খরগী মনুংদা ভেক্সিন অসি ফংলবা য়াইঃ পি.এম.
অফবা অমদি অহোংবা ভেক্সিন শানবগীদমক মালেমনা ভারত্তা মিৎয়েং চংলক্লিঃ পি.এম.
04 DEC 2020 4:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা খন্ননবা পাংথোকপা পার্তী পুম্নমক্কী মীফমদা শরুক য়াখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকারনা মপুং ফাবা ভেক্সিনেসনগী স্ত্রেতেজী অমা শেমগৎলি। মহাক্না শাফু পীখি মদুদি মালেম অসিনা অফবা অমসুং অহোংবা ভেক্সিনগীদমক ভারত্তা মিৎয়েং থম্লক্লি।
ভারত কোবিত ভেক্সিনেসনগীদমক্তা শেম-শারে
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী অহমদাবাদ, পুনে অমসুং হাইদ্রাবাদকী ভেক্সিন মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতীশিংগী খোংচৎক খঙলক-উরকপশিং অদু শিয়র তৌখি, হায়খি মদুদি হৌজিক হৌজিক ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিবা পেতেন্সিএল ভেক্সিন নিপাল ফারত্তা শাগনি, মদুদা লমদম অসিদা পুথোকপা অমসুং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লাক্লিবা চয়োল খরগী মনুংদা ভেক্সিন অসি ফংলবা য়াই। সাইন্তিস্তশিংনা অয়াবা হেক পীরকপগা ভেক্সিনেসনগী খোংজং বারত্তা য়াম্না থুনা হৌরগনি। মরুওইনা হান্না ভেক্সিনেসন তৌগদবা কাংলুপশিংগী মতাংদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগা কুপ্না খন্নরি।
ভেক্সিনেসনগীদমক্তা ভারতকী ভেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসনগী এক্সপর্তাইজশিং, কেপাসিতী অমসুং লৈরিবা পাক-চাউরবা নেতৱর্ক্কী মতাংদা পল্লদুনা, পি.এম. মোদীনা হায়কি মদুদি মসিনা ঐখোয়দা কোবিদ ভেক্সিনগী থৌরাং য়াৎথোকপদা মতেং পাংগনি। রাজ্য সরকারশিংগা পুন্না শরুক য়ামিন্নদুনা অহেনবা কোল্দ চেন ইক্বুইপমেন্ত অমসুং অতৈ মথৌ তাবা লেজিস্তিকশিংসু ঐখোয়না শেমগৎকনি।
ভেক্সিনেসন কেম্পেনগী নেস্নেল এক্সপর্ত তীম শেম্লে
কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকার অনিমক্কী তেক্নিকেল এক্সপর্ত অমসুং ওফিসিএলশিং য়াওবা নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ অমা ভেক্সিনগা মরী লৈনবা খোংজংশিং পাংথোক্নবা শেম্লে। নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপনা লৈবাক অসিগী অমসুং লম লমগী মথৌ তাবা মতুং ইন্না পুন্না ৱারেপ লৌগনি।
ভারতনা হনবা লৈতবা থৌনাগা লোইননা লাইচৎকা মায়োক্নরি
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে মদুদি ভারত মচাশিংনা হনবা নাইদ্রবা থৌনাগা লোইননা লাইচৎ অসি মায়োক্নরি, মসিসু হায়খি মদুদি অপুনবা লানফম অসিদা ভারত মচাশিংগী খাংবা কনবা, থৌনা অমসুং তৌবা ঙম্বা মতৌ অদু চাংদমনীংঙাই লৈতবা অমদি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংনি। মহাক্না মসিসু ফোংদোকখি মদুদি ঐখোয়গী ভারত মচাসিংগী মতেং পাংবদা নত্তনা অতোপ্পা লৈবাকশিংগী মীওই কনবদসু অঙম্বা থাক্তা হোৎনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভেক্সিনেসনগী মতাং শন্দোরকপা য়াবা তোকঙাশিংগী মতাংদা চেকশিন্নবা ফোংদোক্লদুনা হায়কি মদুদি মদু মীয়াম অমসুং লৈবাক্কী মায়োক্তা ওইগনি। মহাক্না লুচিংবা পুম্নমক্তা লৈবাক অসিগী মীয়াম্বু হেন্না খঙহন্নবা অমসুং অসিগুম্বা তোকঙাশিং শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পার্তী পুম্নমক্কী লুচিংবশিংদা কোবিদ মায়োক্নবদা লৌরিবা মখোয়গী মমল য়াম্লবা থৌদাংগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিগা লোইননা, মহাক্না অমুক হন্না লৈবাক মীয়ামদা চেকশিন্না লৈনবা অমদি ভাইরস অসিগীদমক্তা লৈরিবা ঙাকথোক্নবা পাম্বৈশিং কোমথোকপা তৌদনবা খঙহনখি।
পোলিতিকেলগী লীদরশিংনা ৱা ঙাংবা
মীফম অদুদা ইন্দিয়ন নেস্নেল কংগ্রেস, ত্রিনামুল কংগ্রেস, দি.এম.কে., য়াই.এস.আর. কংগ্রেস পার্তী, জে.দি. (য়ু), বি.জে.দি., শিব সেনা, তি.আর.এস., বি.এস.পি., এস.পি., এ.আই.এ.দি.এম.কে., অমসুং বি.জে.পি. য়াওনা পোলিতিকেল পার্তীশিংনা শরুক য়াখি। লুচিংবশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা খোংজেল য়াংনা ভেক্সিনেসন তৌনবগীদমক্তা মপুং ফানা তেংবাং পীগনি হায়না ফোংদোকখি। মখোয়না লাইচৎ অসিবু মায়োক্নবদা প্রধান মন্ত্রীগী লীদরশিপ অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ভেক্সিন শানবগীদমক হোৎনরিবা সাইন্তিফিক কম্যুনিতীগা লোইননা ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
PM holds All Party Meeting to discuss Covid-19 vaccination strategy
Eight potential vaccines including three indigenous ones are in different stages of trial in India: PM
It is expected that the vaccine will be available in the coming few weeks: PM
World is looking towards India for the development of a safe and affordable Vaccine: PM
04 DEC 2020 4:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the All Party Meeting today via video conferencing to discuss the Covid-19 vaccination strategy in India. The meeting was also attended by the Union Defence Minister, Union Home Minister, Union Finance Minister, Union Minister for Rural Development, Union Minister for Social Justice and Empowerment and Union Minister for Parliamentary Affairs.
The Prime Minister said that the government is developing a comprehensive vaccination strategy. He emphasised that the world is looking towards India for the development of a safe and affordable vaccine.
India is ready for Covid Vaccination
The Prime Minister shared his experience of visiting the vaccine manufacturing facilities in Ahmedabad, Pune, and Hyderabad, informing that about eight potential vaccines, currently in different stages of trial, will be manufactured in India, that includes the three indigenous vaccines.
The Prime Minister said that it is expected that the vaccine will be available in the coming few weeks. The vaccination campaign will kickstart in India as soon as the vaccine is approved by the scientists. The Central government is working in close coordination with the State governments to identify the priority groups for vaccination that will include Health Workers, Frontline workers and high-risk individuals viz the aged population cohort and people with comorbidities.
In an effort to administer the vaccine in an efficient, smooth & transparent manner, database of healthcare and frontline workers, augmentation of cold chains and procurement of syringes and needles are in advanced stages of preparation.
Underlining India's vaccine distribution expertise, capacity and presence of an experienced and vast network for vaccination, the Prime Minister said that this will help us in streamlining Covid vaccination. Collaboration with State Governments will be established for additional cold chain equipment and other such logistical requirements.
The digital platform for vaccine administration and distribution (Covid-19 Vaccine Information Network Co-WIN) is prepared and is being tested in collaboration with the State and District Level authorities and other stakeholders.
National Expert Group constituted for vaccination campaign
A National Expert Group that includes technical experts and officials of both the Central Government and State Governments, has been constituted to shoulder the responsibility of the campaign related to the vaccine. The National Expert Group will take decisions collectively as per national and regional requirements.
India fought the Pandemic with indomitable will
The Prime Minister mentioned that Indians have fought this pandemic with indomitable will, noting that the restraint, courage, and strength of Indians has been incomparable and unprecedented during this entire battle. He added that we not only helped our fellow Indians but also made every effort to save the citizens of other countries as well. Also, the scientific methodology adopted by India led to increased testing in India, which not only reduced the positivity rate but also reduced the covid mortality rate.
The Prime Minister cautioned against rumors that may be spread about vaccination, saying that it would be against both public interest and national interest. He called upon all the leaders to make the citizens of the country more aware, and prevent any such rumors from spreading.
The Prime Minister thanked the leaders of all parties for their valuable contribution in the fight against Covid. He said that Jan Andolan& Jan Bhagidari with support of all political parties is the key for success of India’s vaccination effort. Along with this, he again appealed to the citizens to be constantly alert and not let the guard down in following the preventive measures against the virus.
Leaders of political parties speak
Political parties that participated in the meeting included among others, the Indian National Congress, Trinamool Congress, DMK, YSR Congress Party, JD(U), BJD, Shiv Sena, TRS, BSP, SP, AIADMK and BJP. The leaders assured the Prime Minister of their full support to ensure efficient and speedy vaccination. They hailed the leadership of the Prime Minister in tackling the pandemic and praised the scientific community as well as vaccine manufacturers for their efforts in vaccine development.
The Union Health Secretary made a presentation highlighting the situation of Covid-19 in the country. An overview of the global vaccine landscape as well as India's progress in the entire gamut of vaccine distribution and beneficiary management was shared.