প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্রতিৱন্ধী দিৱসত প্রধানমন্ত্রীৰ বাৰ্তা
03 DEC 2020 10:05AM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্রতিৱন্ধী দিৱস উপলক্ষে কয়, “ বিশেষভাৱে সক্ষম লোকসকলৰ বাবে ক’ভিডৰ পাছত বিশ্বত সমন্বিত, আয়ত্ত্বাধীন আৰু সুস্থিৰ পৰিৱেশৰ বাবে সুন্দৰ ভৱিষ্যৎ গঢ় দিয়া”-ৰাষ্ট্রসংঘৰ এই বছৰৰ চিন্তাধাৰাৰ সৈতে সংগতি ৰাখি আমাৰ বিশেষভাৱে সক্ষম (দিব্যাংগ) ভাই-ভনীসকলৰ বাবে সুযোগ আৰু সকলো স্থানলৈ যোৱাৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ বাবে আহক একেলগে কাম কৰো৷ বিশেষভাৱে সক্ষম ভাই-ভনীসকলৰ প্রাণৱন্ত স্বভাৱ আৰু মনোবলে আমাক অনুপ্রাণিত কৰে। সুগম ভাৰতৰ উদ্যোগত যথেষ্ট পদক্ষেপ লোৱা হৈছে, যিবোৰে আমাৰ বিশেষভাৱে সক্ষম (দিব্যাংগ) ভাই-ভনীসকলৰ জীৱনত ইতিবাচক পৰিৱর্তন সাধন কৰিব৷“

Prime Minister's Office
PM’s message on International Day of Persons with Disabilities
03 DEC 2020 10:05AM by PIB Delhi
On the International Day of Persons with Disabilities, Prime Minister Narendra Modi said,
“In line with the year’s United Nation’s theme of “Building Back Better: toward a disability-inclusive, accessible and sustainable post COVID-19 World”, let us collectively keep working towards ensuring opportunity and improving accessibility for our Divyang sisters and brothers.
The resilience and fortitude of persons with disabilities inspires us. Under the Accessible India initiative, numerous measures have been taken that ensure there is a positive change in the lives of our Divyang sisters and brothers”.