হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী নুতিগী ওইবা অনৌবা কেস লিশিং ৪০গী মখাদা রিপোর্ত তৌরি
এক্তিব কেসলোদ হন্থরক্লি, এক্তিব কেস লাখ ৪.৪গী মখাদা রেকোর্দ লৈরি
নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিবকী চাং অসি ৪%গী মখাদা ওইদুনা ৩.৪৫%দা লৈরি
24 NOV 2020 12:34PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা নুমিৎ ৬নিগী মতুংদা নুতিগী ওইবা অনৌবা কেস ৪০,০০০ মখাদা লৈরি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা নুংতিগী ওইবা অনৌবা কেস অসি ৩৭,৯৭৫তা লৈরি। নবেম্বর ৮দগী হৌখিবা নুমিৎ ১৭নি অসিদা পরিং ওইনা অনৌবা কেস লেঙদনা ৫০,০০০গী মখাদা লৈরি।
ইন্দিয়াগী ওইনা তেস্ত তৌনবা মচাক অসি মশক থোক্না লিংখৎতুনা লৈবাক শিন-থুংনা লেব ২,১৩৪ লৈরি। হারিবা অসি নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত মিলিয়ন অমা তৌননবা পান্দম্দা থমখিবনি, পুং ২৪ অসিগী মনুংদা সেম্পল ১০,৯৯,৫৪৫ তেস্ত তৌখি। ইন্দিয়াগী ওইনা অপুনবা তেস্ত করোর ১৩.৩ (১৩,৩৬,৮২৫) তৌখি।
চাংচৎতা নুমিৎ খুদিংগী লাখ ১০ হেন্না তেস্ত তৌখি হায়রিবা অসিনা রেত অসি অনেম্বা থাক্তা থম্লি অমসুং চৎলিবা অসি মখা তানা চৎলি হায়বা তাক্লি।
ঙসিগী ওইনা লৈবাক্কী ওইবা হেনগৎলক্লিবা পোজিতিবিতি রেৎ অসি ৬.৮৭%নি। নুতিগী ওইবা পোজিতিবিতি রেৎ অসি ৩.৪৫% ওইরি। তেস্তকী মশিং হেনগৎহনবা অসিনা পোজিতিবিতি রেৎ অসি নেম্নবা ওইরি।
তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসি তেস্ত ৯৬,৮৭১দা হেনগৎলি।
চয়োল খর অসিদা এক্তিব কেসকী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হায়থরক্লি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা কেস ৪২,৩১৪ অনাবা ফদুনা ময়ুমদা হনখ্রে।
এক্তিব কেসলোদ অসি ৪,৩৮,৬৬৭দা তারক্লি। হৌজিক ওইরিবা ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেসতগী ৪.৭৮% ওইদুনা কার্ব ওইনা হাইথরক্লি।
অনাবা ফবগী চাং অসিসু ৯৩.৭৬% দা হেনগৎলক্লি। ঙসি ফাওবদা অনাবা ফবা অসি ৮৬,০৪,৯৫৫ ওইরি।
অনৌবা ফগৎলকপা ৭৫.৭১% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা কুংনা লৈবা উরি।
দিল্লীনা অনৌবা ফগৎলকপা অসি নোংমতদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা ৭,২১৬গী রিপোর্ত লৈরি। কেরলাদনা মীওই ৫,৪২৫ অনাবা ফখি মসিগী হেক মখাদা মহারাস্ত্রানা ৩,৭২৯ ওইরি।
অনৌবা কেস ৭৭.০৪% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দগীনি।
দিল্লীনা অনৌবা ফগৎলকপা অসি নোংমতদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা ৪,৪৫৪গী রিপোর্ত লৈরি। মসিগী হেক মখাদা মহারাস্ত্রানা ৪,১৫৩ ওইরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবগী কেস ৪৮০গী রিপোর্ত লৈরি।
অনৌবা অনৌবা অশিবা ৭৩.৫৪% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দগীনি। দিল্লীদা খ্বাইদগী য়াম্না অশিবা থেংনরি (১২১)। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং মহারাস্ত্রানা নুতিগী শিবা ৪৭ অমসুং ৩০ মথংশিৎনা ওইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 40K Daily New Cases
Active Caseload continues to shrink, less than 4.4 lakh active cases recorded
Daily Positivity Rate dips below 4%- stands at 3.45%
24 NOV 2020 12:34PM by PIB Delhi
India has registered less than 40,000 daily new cases after six days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 37,975. For the last 17 days in a row, daily new cases have been sustained below the 50,000 mark, since 8th November.
India’s testing infrastructure has seen a significant boost with 2,134 labs across the country. Keeping in line with its commitment to conduct more than one million tests every day, 10,99,545 samples were tested in the last 24 hours. India’s total cumulative tests cross 13.3 cr (13,36,82,275).
An average of more than 10 lakh tests conducted daily has ensured that the cumulative positivity rate is sustained at low levels and is presently following a downward trajectory.
The cumulative national Positivity Rate stands at 6.87% today, less than the 7% mark. The daily positivity rate is just 3.45%. Higher volumes of testing eventually lead to low Positivity Rate.
The tests per million (TPM) has increased to 96,871 tests.
There has been a sustained decrease in the number of active cases over the past few weeks.
42,314 cases recovered and discharged in the last 24 hours.
The Active Caseload has fallen to 4,38,667. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases stands at 4.78%, following a declining curve.
The Recovery Rate has also increased to 93.76%. Total Recoveries as of today are 86,04,955 .
75.71% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 7,216 newly recovered cases. 5,425 people recovered in Kerala followed by 3,729 in Maharashtra.
77.04% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi continues to report the highest daily new cases at 4,454. Delhi is followed by Maharashta with 4,153 new cases.
480 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 73.54% of new deaths. Delhi saw the maximum casualties (121). West Bengal and Maharashtra follow with 47 and 30 daily deaths, respectively.