ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସାଂସଦମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ବହୁତଳ ବିଶିଷ୍ଟ ଫ୍ଲାଟ୍ ଉଦଘାଟନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
● ସପ୍ତଦଶ ଲୋକସଭା ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନେକ ଐତିହାସିକ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 NOV 2020 11:54AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡ଼ିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ସାଂସଦମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ନିର୍ମିତ ବହୁତଳ ଫ୍ଲାଟଗୁଡ଼ିକର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । ଏହିସବୁ ଫ୍ଲାଟ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଡକ୍ଟର ବି ଡ଼ି ମାର୍ଗରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି । 80 ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ପୁରୁଣା ଆଠଟି ବଙ୍ଗଳାକୁ ଭାଙ୍ଗି ଏହା ସ୍ଥାନରେ ସେଠାରେ ମୋଟ 76ଟି ଫ୍ଲାଟ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି ।
ଏହି ଅବସରରେ ଉଦବୋଧନ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଯେ ସଂସଦର ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତଳବିଶିଷ୍ଟ ଫ୍ଲାଟରେ ହରିତ ଭବନଗୁଡ଼ିକୁ ସମ୍ପ୍ରତି ସାମିଲ କରାଯାଇଛି । ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ସେ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହିସବୁ ଫ୍ଲାଟ୍ ସମସ୍ତ ନବୀଶ ଏବଂ ସଂସଦ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବ । ସେ କହିଲେ ଯେ ସାଂସଦମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଆବାସୀୟ ସମସ୍ୟା ଢ଼େର୍ ପୁରୁଣା । ଏହାର ସମାଧାନ କରାଯାଇ ନଥିଲା । କିନ୍ତୁ ଏବେ ଆଉ ଏହି ସମସ୍ୟା ରହିବ ନାହିଁ । ସରକାର ତାହାର ସ୍ଥାୟୀ ସମାଧାନ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଯେ ଦଶନ୍ଧି ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଲାଗି ରହିଥିବା ଏହି ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିବା ନିମନ୍ତେ ସରକାର ଗୁରୁତ୍ୱର ସହ ଚିନ୍ତା କରିବା ସହ ଏଭଳି ଫ୍ଲାଟ ନିର୍ମାଣ କରିଛନ୍ତି । ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂରେଇ ଦେଲେ ତାହାର ସମାଧାନ ହୋଇଯିବ ନାହିଁ । ଏହାର ସମାଧାନ ସୂତ୍ର ବାହାର କରାଯିବା ଉଚିତ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଯେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ତାଙ୍କ ସରକାର ଏଭଳି ଅନେକ ପରିଯୋଜନା ଯାହାକି କେବଳ ଶିଳାନ୍ୟାସ ଅବସ୍ଥାରେ କିମ୍ବା ଅର୍ଦ୍ଧ ନିର୍ମିତ ଅବସ୍ଥାରେ ପଡ଼ି ରହିଥିଲା ସେସବୁକୁ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ କରୁଛନ୍ତି । ଯେଉଁସବୁ ପ୍ରକଳ୍ପ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ଅର୍ଦ୍ଧନିର୍ମିତ ଅବସ୍ଥାରେ ପଡ଼ି ରହିଥିଲା ସେସବୁକୁ ଏକ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ସୀମା ପୂର୍ବରୁ ସରକାର ଶେଷ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଲେ ଯେ ଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଟଳ ବିହାରୀ ବାଜପେୟୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ଆମ୍ବେଦକର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ସ୍ମାରକ ନିର୍ମାଣ ସମ୍ପର୍କରେ ବିଚାର ବିମର୍ଶ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା । ଦୀର୍ଘ 23 ବର୍ଷର ପ୍ରତୀକ୍ଷା ପରେ ଏହି ସରକାର ସେ ସ୍ମାରକକୁ ନିର୍ମାଣ କରିଛନ୍ତି । କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସୂଚନା ଆୟୋଗର ନୂତନ ଭବନ, ଇଣ୍ଡିଆ ଗେଟ ନିକଟରେ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକ ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ପୁଲିସ ସ୍ମାରକ ନିର୍ମାଣ ତାଙ୍କ ସରକାର ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ତାହା ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇନଥିଲା ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ ଯେ ସଂସଦର ଉପଯୋଗିତା ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସେ ସମସ୍ତ ଧ୍ୟାନ ରଖିଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ଠୋସ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଦ୍ୱାରା ସଦନକୁ ଚଳାଇବା ସକାଶେ ଲୋକସଭା ଅଧ୍ୟକ୍ଷଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ସେ କହିଲେ ଯେ ଏହା ବେଶ୍ ଖୁସିର କଥା ଯେ କରୋନା ମହାମାରୀ ସ୍ଥିତିରେ ସୁଦ୍ଧା ସଂସଦର କାର୍ଯ୍ୟ ନୂତନ ନିୟମ ଅନୁସାରେ ସୁଚାରୁରୂପେ ଜାରି ରହିଛି ଏବଂ ଅନେକ ଐତିହାସିକ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରଯାଇଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଯେ ମୌସୁମୀ ଅଧିବେଶନ ସମୟରେ ଗୃହର କାର୍ଯ୍ୟ ସୁଚାରୁରୂପେ ପରିଚାଳନା ନିମନ୍ତେ ଉଭୟ ସଦନ ସପ୍ତାହାନ୍ତରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ ଯେ ଦେଶର ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ନିମନ୍ତେ 16-18 ବର୍ଷର ଆୟୁସୀମା ବେଶ୍ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଇଥାଏ । ସେ କହିଲେ ଯେ 2019ର ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ସହିତ ଆମେ 16ତମ ଲୋକସଭାର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛୁ ଏବଂ ଏହି ଅବଧି ଦେଶର ପ୍ରଗତି ଓ ବିକାଶ ନିମନ୍ତେ ଯେତିକି ଐତିହାସିକ ସେତିକି ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ସେ କହିଲେ ଯେ ସପ୍ତଦଶ ଲୋକସଭାର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ 2019 ମସିହାରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ଏବଂ ଏହି ଅବଧିରେ ଲୋକସଭା ଏଯାବତ୍ ଅନେକ ଐତିହାସିକ ନିର୍ଣ୍ଣୟ ଗ୍ରହଣ କରିସାରିଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୃଢ଼ତା ବ୍ୟକ୍ତ କରି କହିଲେ ଯେ ଆଗାମୀ (ଅଷ୍ଟାଦଶ) ଲୋକସଭା ମଧ୍ୟ ନୂତନ ଦଶକରେ ଦେଶକୁ ଆଗକୁ ଆଗେଇ ନେବା ଦିଗରେ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବ ।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Multi Storeyed flats for Members of Parliament
17th Lok Sabha has already taken many historical decisions
23 NOV 2020 11:54AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Multi Storeyed flats for Members of Parliament through video conference, today. These flats are located at Dr B D Marg in New Delhi. Eight old bungalows, which were more than 80 years old, have been redeveloped to construct 76 flats.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said Green Building norms have been incorporated in this Multi Storeyed flats for the Members of Parliament. He hoped that these new flats will keep all the residents and the MPs safe and sound. He said accommodation for the Members of Parliament has been a long standing problem but it is now solved. He said decades old problems don’t end by avoiding them, but by finding solutions. He listed many such projects in Delhi which were incomplete for many years were taken up by this government and finished before the scheduled time. He said during the time of Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, the discussion of Ambedkar National Memorial started, it was built by this government after a long wait of 23 years. He said, the new building of the Central Information Commission, the War Memorial near India Gate and the National Police Memorial were built by this government which were pending for a long time.
The Prime Minister remarked that all the MPs have taken care of both the products and the process in the productivity of Parliament and have attained a new height in this direction. He praised the Lok Sabha Speaker for his stewardship of the house in a productive and procedurally sound way. He expressed happiness that Parliament proceedings continued even during the pandemic, with new regulations and several precautionary measures. He added that both houses worked even on weekends for ensuring smooth proceedings in the Monsoon Session.
He said as the age of 16-18 years is very important for the youth, we have completed the term of the 16th Lok Sabha with the 2019 election and this period has been historically significant for the progress and development of the country. He added that the term of the 17th Lok Sabha has started in 2019 and the decisions taken during this period in this Lok Sabha already, the Lok Sabha has undertaken some historic decisions. He expressed confidence that the next (18th) Lok Sabha will also play a very important role in taking the country forward into the new decade.