প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এম.পি.শিংগীদমক্তা মথোল লোংবা ফ্লেৎশিং শঙ্গাখ্রে
১৭শুবা লোকসভানা হান্ননা পুৱারী ওইবা ৱারেপ কয়া লৌখ্রে
23 NOV 2020 11:54AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা এম.পি.শিংগী মথোল লোংবা ফ্লেৎশিং শঙ্গাখ্রে। ফ্লেৎশিং অসি নই দিল্লীগী দা. বি. দি. মার্গতা লৈবনি। চহি ৮০দগী হেন্না লিরবা অমনবা বঙ্গলো নিপান ফ্লেৎ ৭৬ শানবা নৌনা শেমজিন শাজিনখিবনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিংগীদমক্তা মথোল লোংবা ফ্লেৎশিংদা গ্রীন বিল্দিং নোর্মশিং য়াওহনখি। মহাক্না থজবা ফোংদোকখি মদুদি অনৌবা ফ্লেৎশিং অসিনা লৈগদৌরিবা অমদি এম.পি. পুম্নমকপু শোইদ-ঙামদনা অমদি মশা-মউ ফনা থমগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি এম.পি.শিংগী লৈফম অসি মতম কুইনদগী লৈরক্লবা সমস্যা অমনি, অদুবু হৌজিক্তি মসি লোইশিল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি চহি তরাগী খুজিং কয়া লিরবা সমস্যাশিং য়ৈথোক্তুনা থম্বগী মহুত্তা, মদুগী পাম্বৈ থিদোক্লবতদা লোইশিনবা ঙম্মি। মহাক্না দিল্লীদা অসিগুম্বা চহি কয়াদগী লোইশিন্দনা লৈরক্লবা, সরকার অসিনা তৌদুনা অমসুং অপীবা মতমগী মমাংদা লোইশিনখিবা কয়া পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী অতল বিহারী ভাজপেয়ীগী মতমদা, অম্বেদকর নেস্নেল মেমোরিয়েলগী মতাংদা ঙাংনবা হৌখি, মদু চহি ২৩ শাংনা ঙাইরক্লবা মতুংদা সরকার অসিনা শাখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কমিশনগী অনৌবা বিল্দিং, ইন্দিয়া গেৎকী মনাক্তা ৱার মেমোরিয়েল অমসুং নেস্নেল পুলিস মেমোরিয়েল সরকার অসিনা শাখিবা অদু মতম কুইনা পন্দুনা লৈরকখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি এম.পি. পুম্নমক্না পার্লিয়ামেন্তকী প্রদক্তিবিতীদা প্রদক্ত অমসুং প্রোসেস্তা পুক্নীং চংখি অমসুং মায়কৈ অসোমদা অনৌবা মতোন অমা লাম্বা ঙমখি। মহাক্না লোকসভাগী স্পীকরবু থাগৎখি মদুদি মহাক্না হাউস্তা মঙোন্দা শিন্নবা থবক্কীদমক প্রদক্তিব অমসুং প্রোসিদ্যুরেল ওইবা মওংদা পাংথোকখি। মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি মদুদি অনৌবা কাংলোনশিং অমসুং চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈ কয়ামরুমগা লোইননা লাইচৎ অসিগী মনুংদসু পার্লিয়ামেন্তকী থবক-থৌরম পাংথোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নোংজু মীফম নীংথিজনা পাংথোকপা ঙম্ননবা হাউস অনিমক্না চয়োলগী অরোইবা নুমিৎ ফাওবা থবক তৌখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি নহারোলশিংগীদমক্তা চহি ১৬-১৮ অসি য়াম্না মরুওইবা মতম্নি, ঐখোয়না ২০১৯গী মীখলগা লোইননা ১৬শুবা লোকসভাগী মতম মপুং ফাখ্রে অমসুং মতম অসি লৈবাক্কী খোংজেল অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা পুৱারী ওইবা মওংদা য়াম্না মরু ওই। মহাক্না হায়খি মদুদি ১৭শুবা লোকসভাগী মতম ২০১৯দা হৌখ্রে অমসুং লোকসভা অসিদা মতম অসিগী মনুংদা লৌখিবা ৱারেপশিং, লোকসভানা পুৱারী ওইবা ৱারেপ খরা লৌরে। মহাক্না থাজবা থমখি মদুদি মথংগী (১৮শুবা) লোকসভা অসিসু লৈবাক অসিবু অনৌবা চহি তরাগী খুজিং অমদা মাংদা পুখৎপদা য়াম্না মরুওইবা থৌদাং য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Multi Storeyed flats for Members of Parliament
17th Lok Sabha has already taken many historical decisions
23 NOV 2020 11:54AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Multi Storeyed flats for Members of Parliament through video conference, today. These flats are located at Dr B D Marg in New Delhi. Eight old bungalows, which were more than 80 years old, have been redeveloped to construct 76 flats.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said Green Building norms have been incorporated in this Multi Storeyed flats for the Members of Parliament. He hoped that these new flats will keep all the residents and the MPs safe and sound. He said accommodation for the Members of Parliament has been a long standing problem but it is now solved. He said decades old problems don’t end by avoiding them, but by finding solutions. He listed many such projects in Delhi which were incomplete for many years were taken up by this government and finished before the scheduled time. He said during the time of Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, the discussion of Ambedkar National Memorial started, it was built by this government after a long wait of 23 years. He said, the new building of the Central Information Commission, the War Memorial near India Gate and the National Police Memorial were built by this government which were pending for a long time.
The Prime Minister remarked that all the MPs have taken care of both the products and the process in the productivity of Parliament and have attained a new height in this direction. He praised the Lok Sabha Speaker for his stewardship of the house in a productive and procedurally sound way. He expressed happiness that Parliament proceedings continued even during the pandemic, with new regulations and several precautionary measures. He added that both houses worked even on weekends for ensuring smooth proceedings in the Monsoon Session.
He said as the age of 16-18 years is very important for the youth, we have completed the term of the 16th Lok Sabha with the 2019 election and this period has been historically significant for the progress and development of the country. He added that the term of the 17th Lok Sabha has started in 2019 and the decisions taken during this period in this Lok Sabha already, the Lok Sabha has undertaken some historic decisions. He expressed confidence that the next (18th) Lok Sabha will also play a very important role in taking the country forward into the new decade.