হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা তেস্ত করোর ১৩গী মথক্তা তৌখিবগা লোইননা মরু ওইবা তানফম অমা লানখ্রে
তেস্ত মশিং ৱাংনা তৌবনা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহল্লি
এক্তিব কেসলোদনা অপুনবা কেসশিংগী ৪.৮৬%দগী তাখ্রে
21 NOV 2020 11:44AM by PIB Imphal
মালেমগী লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা ভারতনা অতোপ্পা মরু ওইবা তানফম অমসু লানখ্রে। নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত মিলিয়ন অমগী মথক্তা পাঙথোক্নবা লৌখিবা ৱারেপ অদুগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১০,৬৬,০২২ তেস্ত তৌদুনা ভারতকী পুন্নবা তেস্ত তৌখিবা অসি ১৩,০৬,৫৭,৮০৮ শুখ্রে।
হান্নগী তেস্ত করোর অমা অসি নুমিৎ ১০ খক্তদা পাঙথোকখিবনি।
নুংতিগী চাংচৎ ওইনা তেস্ত লাখ ১০গী মথক্তা তৌবা অসিনা পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি অনেম্বা থাকশিংদা লৈহনবা ঙমখি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা অনেম্বা ত্রেজেক্তরী অমদা চৎলি। লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি ঙসি ৬.৯৩% শুদুনা ৭%গী মখাদা লৈখ্রে। ঙরাংগী ওইনা নুংতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৪.৩৪% খক্তা ওইখি। তেস্ত তৌবগী মশিং ৱাংবনা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমহল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৬,২৩২ কোবিদনা নাবা থেংনখি। নুংতিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৪.৩৪% ওইবা অসিনা পোপুলেসন্দগী মশিং য়াম্না তেস্ত তৌদুনা কেসশিং অসি খঙদোকপা ঙমখিবনি হায়বা তাক্লি। য়ুরোপকী অমসুং অমেরিকাগী লৈবাকশিংদা নুংতিগী কেসশিং মখা তানা হেনগৎলকপগা লোইননা ভারতনা লাইনা অসিগী ত্রেজেক্তরী অসি কন্ত্রোল তৌদুনা থম্নবা চেকশিল থৌরাংগী খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎলি। ভারতকী অৱাং থংবা রাজ্য খরদা কোবিদকী কেসশিং হেনগৎলকপা অসি য়েংলগা কেন্দ্রনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা চেকশিন্নবা খঙহনখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ২৪না ভারতকী অপুনবদগী মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্ত অসি হেন্না পাঙথোকখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১২গী মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্ত অসিনা লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎতগী তাখি অমসুং মখোয়গী তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎহন্নবা খঙহনখ্রে।
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা কেসলোদ ৪,৩৯,৭৪৭ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৪.৮৬% ওইরি অমসুং ৫%গী মখাদা লৈহনবা ঙমখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা ৪৯,৭১৫ নৌনা নাবা ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌদুনা পুন্নবা নাবা ফগৎলকখিবা অসি ৮৪,৭৮,১২৪ শুখ্রে। ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৬৭%দা হেনগৎখ্রে। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ৮০,৩৮,৩৭ শুখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৭৮.১৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
দিল্লীদা মীওই ৮,৭৭৫ কোবিদতগী নাবা ফগৎলকখ্রে। মহারাস্ত্র অমসুং কেরেলাদা মথং শিৎনবা ৬,৯৪৫ অমসুং ৬,৩৯৮ নৌনা নাবা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখি।
অনৌনা কেসশিংগী ৭৭.৬৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদা কেস ৬,৬০৮ রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলানা অনৌবা কেস ৬,০২৮ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ঙরাং মহারাস্ত্রনা নুংতিগী থেংনবা কেস ৫,৬৪০ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবগী কেস ৫৬৪দা ৮২.৬২%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
১৫৫ শীখিবগা লোইননা নৌনা শীখিবগী ২৭.৪৮%দি মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌরকখি। দিল্লীদসু শীখিবগী মশিং অসি ফিগর অহুম ওইদুনা ১১৮ ওইখিবগা লোইননা শীখিবগী অতোপ্পা ২০.৯২% ওইখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Landmark Milestone in Testing with more than 13 cr tests
High volumes of Testing ensure falling Positivity Rate
Active Caseload falls to 4.86% of Total Cases
21 NOV 2020 11:44AM by PIB Delhi
India has crossed yet another landmark milestone in the fight against the global pandemic. Keeping in line with its commitment to conduct more than one million tests every day, 10,66,022 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 13,06,57,808.
The last one crore tests were conducted in a span of just 10 days.
An average of more than 10L tests conducted daily has ensured that the cumulative positivity rate is sustained at low levels and is presently following a downward trajectory. The cumulative national Positivity Rate stands at 6.93% today, less than the 7% mark. The daily positivity rate yesterday was just 4.34%. Higher volumes of testing eventually lead to low Positivity rate.
In the last 24 hours, 46,232 persons were found to be infected with COVIDThe Daily Positivity Rate of 4.34% point out that a comparatively huge volume was tested to detect these cases from the population. With a continuous surge in daily cases in European and the American countries, India is taking all cautionary steps to bring the trajectory of the disease under control. In view of the increase in COVID cases of some of the north Indian States, the Centre has advised all states and UTs to ramp up testing.
24 States/UTs have a conducted more tests per million population than India as a whole.
12 States/UTs have lower tests per million than national average, and have been advised to substantially ramp up the levels of testing.
India’s present active caseload of 4,39,747comprises 4.86% of India’s Total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
India has registered 49,715 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 84,78,124. The Recovery Rate has improved to 93.67% today.The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 80,38,377.
78.19% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Delhi saw 8,775 persons recovering from COVID. Maharashtra and Kerala reported 6,945 and 6,398 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 77.69%of the new cases.
Delhi reported 6,608 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 6,028 new cases while Maharashtra reported 5,640 daily cases yesterday.
82.62% of the 564 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
27.48% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 155 deaths. Delhi also saw a three figure fatality count of 118 contributing another 20.92% of the fatalities.