প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ২২দা উত্তর প্রদেশকী বিন্ধ্যাচল রিজনদা রুরেল দ্রিঙ্কিং ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি
20 NOV 2020 2:12PM by PIB Imphal
মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা নবেম্বর ২২গী অয়ুক পুং ১১.৩০ তাবা মতমদা উত্তর প্রদেশকী বিন্ধ্যাচল রিজনগী মির্জাপুর অমসুং সোনভদ্রা জিলাশিংদা রুরেল দ্রিঙ্কিং ৱাতর সপ্লাই প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ভিলেজ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন কম্মিতি/ পানি সমিতি মেম্বরশিংগা লোইননা ৱারীসু শাগনি। থৌরম অসিদা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োজি অদিত্যানাথসু শরুক য়াগনি।
প্রোজেক্তশিং অসিনা খুঙ্গংগী য়ুমথোং ২,৯৯৫ পুম্নমক্তা য়ুমদা তোতি ঈশিং ফংহনগনি অমসুং জিলাশিং অং ং জিলাপুম্নমক্তা য়ুমদা তোতি ঈ/ পানি সমিতি মেম্বরসিগী মীশিং লাখ ৪২রোমদা কান্নবা ফংহল্লগনি। খুঙ্গংশিং অসিদা ভিলেজ ৱাতর এন্দ সেনিতেসন কম্মিতি/ পানি সমিতি শেমখ্রে, মখোয়না চল্লাইবা অমসুং য়েংশিনবগী থবক পুম্নমক্কী থৌদাং লৌগনি। প্রোজেক্তশিং অসিদা পুন্না চংগদবা চাউরাকপা শেল অসি লুপা করোর ৫,৫৫৫.৩৮নি। প্রোজেক্তশিং অসি থা ২৪গী মনুংদা লোইশিন্নবা থৌরাং তৌখি।
জল জীবন মিসনগী মতাংদা
লাল কিলাগী লানবন্দা প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৯গী অগস্ত ১৫দা লাউথোকখিবা, জল জীবন মিসন অসিনা ২০২৪ ফাওবদা লৈবাক অসিগী খুঙ্গংগী য়ুম খুদিংমক্তা ফঙ্কস্নেল হাউসহোল্দ তেপ কন্নেক্সনশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মিসন অসি অগস্ত ২০১৯দা লাউথোকখিবা মতমদা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর ১৮.৯৩গী মনুংদা য়ুমথোং করোর ৩.২৩দা খক্তা তোতি ঈশিং তাখি হায়বদি লাক্কদৌরিবা চহি ৪ অসিদা য়ুমথোং করোর ১৫.৭০দা তোতি ঈশিং ফংহনগনি হায়বনি। হৌখিবা থা ১৫ অসিদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ লৈজরবসু য়ুমথোং করোর ২.৬৩দা তোতি ঈশিং ফংহনখ্রে অমসুং হৌজিক্কী ওইনা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর ৫.৮৬ (৩০.৬%)দি তোতি ঈশিং ফংলে।

Prime Minister's Office
PM to lay the foundation stone of rural drinking water supply projects in Vindhyachal region of Uttar Pradesh on 22nd November
20 NOV 2020 2:12PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone of rural drinking water supply projects in Mirzapur and Sonbhadra districts of Vindhyachal region of Uttar Pradesh on 22nd November at 11:30 AM via video conferencing. The Prime Minister will also interact with Village Water & Sanitation Committee/ Paani Samiti Members during the event. The Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath will also be present on the occasion.
The projects will provide household tap water connections in all rural households of 2,995 villages and will benefit about 42 lakh population of these districts. Village Water and Sanitation Committees/ Paani Samiti have been constituted in all these villages, who will shoulder the responsibility of operation and maintenance. The total estimated cost of the projects is Rs 5,555.38 Crore. The projects are planned to be completed in 24 months.
About Jal Jeevan Mission
Announced on 15 August, 2019 by the Prime Minister from the ramparts of Red Fort, Jal Jeevan Mission aims to provide functional household tap connections to every rural home of the country by 2024. At the time of announcement of the mission in August, 2019, out of 18.93 Crore rural households, only 3.23 Crore households (17%) had tap water connections, i.e. 15.70 Crore to be provided with tap connections in next 4 years. In the last 15 months, despite Covid-19 pandemic, 2.63 Crore households have been given tap water connections and at present about 5.86 Crore (30.67%) rural households are having tap water connections.