Prime Minister's Office
PM addresses 17th ASEAN India Summit
12 NOV 2020 10:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today participated in the 17thASEAN-India Summit at the invitation of H.E. Nguyen Xuan Phuc, Prime Minister of Vietnam, the current Chair of ASEAN.The Summit, which saw the participation of all ten ASEAN Member States, was conducted in virtual format.
Speaking at the Summit, Prime Minister underlined the centrality of ASEAN in India's Act East Policy. He noted that a cohesive, responsive and prosperous ASEAN is central to India's Indo-Pacific Vision and contributes to Security And Growth for All in the Region (SAGAR). The Prime Minister underscored the importance of strengthening convergence between India's Indo-Pacific Oceans Initiative and the ASEAN Outlook on Indo-Pacific, to ensure a free, open, inclusive and rules-based Indo-Pacific region. He also invited the ASEAN countries to cooperate on various pillars of India’s Indo-Pacific Oceans Initiative (IPOI).
On COVID-19, the Prime Minister highlighted India's response and broader support to the international community, and welcomed ASEAN's initiatives to fight the pandemic. Prime Minister announced a contribution of US$ 1 million to the COVID-19 ASEAN Response Fund.
The Prime Minister also underscored the importance of greater physical and digital connectivity between ASEAN and India and reiterated India's offer of US$ 1 billion Line of Credit to support ASEAN connectivity. On trade and investment, he underlined the importance of diversification and resilience of supply chains for post-COVID economic recovery.
The ASEAN leaders acknowledged India’s contribution towards promoting peace and stability in the region and welcomed India’s support to ASEAN centrality. The Leaders also welcomed the adoption of the new ASEAN-India Plan of Action for 2021-2025.
The discussions also covered regional and international issues of common interest and concern, including South China Sea and terrorism. Both sides noted the importance of promoting a rules-based order in the region including through upholding adherence to international law, especially the UNCLOS. The leaders affirmed the importance of maintaining and promoting peace, stability, safety and security in the South China Sea,and ensuring freedom of navigation and overflight.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৭শুবা আসিয়ান ইন্দিয়া সম্মিততা পি.এম.না ৱা ঙাংখ্রে
12 NOV 2020 10:34PM by PIB Imphal
হৌজিক হৌজিক আসিয়ানগী চীয়র ফম পাইরিবা ভিয়েতনামগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. ঙুয়েন য়ুৱান ফুকনা হায়জরকপদগী ঙসি পাংথোকখিবা ১৭শুবা আসিয়ান-ইন্দিয়া সম্মিততা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শরুক য়াখ্রে৷ আসিয়ানগী মেম্বর স্তেত তরানা শরুক য়াদুনা সম্মিত অদু ভর্চুয়েল্লী ওইনা পাংথোকখ্রে৷
সম্মিত অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ইন্দিয়াগী এক্ত ইস্ত পোলিসীদা আসিয়ান অসি য়াম্না মরু ওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ ইন্দিয়াগী ইন্দো-পেসিফিক ভিজন্দা পুন্না থবক তৌমিন্নবা, মথৌ মশক খঙবা অমসুং চাওখৎপা আসিয়ান অমা মরু ওই হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে অমসুং সেক্যুরিতী অমসুং গ্রোথ ফোর ওল ইন দি রিজন(সাগর)দা অচৌবা থৌদাং লৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ ফ্রি, ওপন, ইনক্লুসিব অমসুং রুল-বেস ইন্দো-পেসিফিক রিজন অমা ওইননবা ইন্দিয়াগী ইন্দো পেসিফিক ওসিন্স ইনfসিয়েতিব অমসুং ইন্দো-পেসিফিক্তা আসিয়ান আউতলুক অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অদু ফহনবা য়াম্না মরু ওই হায়না প্রধান অদুনা ফোংদোকখ্রে৷ ইন্দিয়াগী ইন্দো-পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিয়েতিব(আই.পি.ও.আই.)গী তোঙান তোঙানবা পিল্লরশিং অদুদা মতেং পাংন্নবা আসিয়ানগী লৈবাকশিংদা মহাক্না হায়জখ্রে৷
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ইন্তরনেস্নেল কম্ম্যুনিতীদা ইন্দিয়াগী রেস্পোন্স অমসুং সপোর্ত অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে অমসুং লাইনা-লাইনা অসি থেংন্নবা আসিয়ানগী ইনিসিয়েতিবশিং অদুবুসু মহাক্না তরাম্না ওকখ্রে৷ প্রাধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯ আসিয়ান রেস্পোন্স ফন্দদা য়ু.এস. $ মিলিয়ন ১ হাপ্লগনি হায়না লাওথোকখ্রে৷
আসিয়ান অমসুং ইন্দিয়া অনিগী মরক্তা গ্রেতর ফিজিকেল অমসুং দিজিতেল কন্নেক্তিবিতীগী মরু ওইবা অদু প্রধান মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখ্রে অমসুং আসিয়ান কন্নেক্তিবিতী অসি সপোর্ত তৌনবা লাইন ওফ ক্রেদিততা ইন্দিয়ানা পীখিবা য়ু.এস. $ বিলিয়ন ১ অদু অমুক হন্না প্রধান মন্ত্রী অসিনা পনখ্রে৷ ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্তদা পোস্ত-কোবিদ ইকোনোমিক রিকোভরীগীদমক সপ্লাই চেনগী দাইভর্সিফিকেসন অমসুং রিসাইলেন্সকী তঙাই ফদবা অদু মহাক্না পনখ্রে৷
রিজন অসিদা শান্তি অমসুং স্তেবিলিতী লৈহন্নবা ইন্দিয়াগী কন্ত্রিব্যুসন অদু আসিয়ান লিদরশিংনা মশক খঙখ্রে অমসুং আসিয়ান সেন্ত্রেলিতীদা ইন্দিয়াগী সপোর্ত অদুসু তরাম্না ওকখ্রে৷ ২০২১-২০২৫গী অনৌবা আসিয়ান-ইন্দিয়া প্লান ওফ এক্সন চৎনবা অসিগীদমক লিদরশিং অসিনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷
খন্না-নৈনবগী থৌরম অসিদা কম্মন ইন্তরেস্ত অমসুং কন্সর্নগী রিজনেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল ইসুশিং খুদম ওইনা সাউথ চাইনা সী অমসুং তেরোরিজম অসিগী মতাংদসু খন্না নৈনবা অসিদা য়াওখ্রে৷ ইন্তরনেস্নেল লো মরু ওইনা য়ু.এন.সি.এল.ও.এস. অসিদা সপোর্ত পীদুনা রিজন অসিদা রুল-বেজ ওর্দর অমা য়োকখৎপগী তঙাই ফদবা অদু নাকল অনিমক্না পুথোরকখ্রে৷ সাউথ চাইনা সীদা শান্তি, স্তেবিলিতী, সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী লৈহনবগী তঙাই ফদবা অমসুং নেভিগেসন অমসুং ওভরফ্লাইত্তা অথিংবা থমদনবা লিদরশিং অদুনা ফোংদোকখ্রে৷