ৰেচম মন্ত্ৰালয়
বস্ত্ৰ মন্ত্ৰালয়ে আৰম্ভ কৰিলে #Local4Diwali প্ৰচাৰ কাৰ্যসূচী
ভাৰতীয় হস্তশিল্প ক্ৰয় আৰু উপহাৰ দি দীপাৱলী পালন কৰাৰ আহ্বান সকলোকে
11 NOV 2020 1:15PM by PIB Guwahati
হস্তশিল্প হৈছে ভাৰতৰ গৌৰৱোজ্জ্বল সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ প্ৰতীক। আমাৰ দেশৰ জীৱিকা অৰ্জনৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ উৎস হ’ল এই হস্তশিল্পসমূহ। ইয়াৰ মাধ্যমেৰে মহিলাসকলৰ সবলীকৰণ নিশ্চিত হয়, কাৰণ হস্তশিল্পৰ সৈতে জড়িত শিল্পীসকল আৰু অন্যান্য কৰ্মীসকলৰ ৫৫ শতাংশই মহিলা।
ভাৰতীয় হস্তশিল্পৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি কৰিবৰ বাবে আৰু মানুহৰ মাজলৈ এই হস্তশিল্পবোৰ লৈ যোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সকলোকে আহ্বান জনাইছে। বস্ত্ৰ মন্ত্ৰালয়ে এই প্ৰসঙ্গত এক আহ্বান জনাইছে :-
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৯ নৱেম্বৰৰ আহ্বানত উৎসাহিত হৈ আহক, আমি সকলোৱেই স্থানীয় বস্ত্ৰশিল্প আৰু হস্তশিল্পৰ ব্যৱসায়লৈ সাহায্য আগবঢ়োৱাৰ বাবে আগুৱাই আহো।
মাটিৰ এগছি চাকি, দেশীয় পদ্ধতিৰে নিৰ্মিত পৰ্দা, বিচনা চাদৰ বা হস্তশিল্পৰ ঘৰ সজোৱা কিছু সামগ্ৰী, যিবোৰ আপুনি আপোনাৰ নিকট লোকসকলক উপহাৰ দিয়ে, এই দীপাৱলীত এই সকলোবোৰৰেই গুৰুত্ব আছে।
দীপাৱলীৰ বাবে হস্তশিল্পী আৰু স্থানীয় ক্ষুদ্ৰ ব্যৱসায়ীসকলক উৎসাহিত কৰিবলৈ আপোনাৰ টুইটাৰ, ফেচবুক আৰু ইনষ্টাগ্ৰামত #Local4Diwali ব্যৱহাৰ কৰক।
আপোনাৰ পছন্দৰ সামগ্ৰী - সেয়া পোচাক হ’বও পাৰে বা অন্য কোনো হস্তশিল্পৰ পণ্য হ’বও পাৰে, তাৰ এক ফটো তোলক। সেইটোক পোষ্ট কৰক, যিটো এই দীপাৱলী উপলক্ষে আপুনি কিনিছে।
যাৰ পৰা এই সামগ্ৰীবিধ কিনিছে, তেওঁৰ ছবিও #Local4Diwali-ত পোষ্ট কৰক। এইদৰে এইসকল লোকৰ সংকটৰ এই সময়ত তেওঁলোকৰ কাষত থাকক। আপোনাৰ সাহায্যৰ মাজেৰেই এইসকলে এই প্ৰয়োজনৰ সময়ত উপকৃত হ’ব, নিজৰ স্বাভাৱিক অৱস্থালৈ উভতি যাব পাৰিব।

Ministry of Textiles
Ministry of Textiles has launched a Campaign #Local4Diwali
Appeal to all to celebrate Diwali by buying and gifting Indian handicrafts
11 NOV 2020 1:15PM by PIB Delhi
Handicrafts is a symbol of India’s glorious cultural heritage and an important source of livelihood in the country. This sector is key to women’s empowerment as over 55% of all handicrafts artisans and allied workers are women.
The Prime Minister has urged that it should be our endeavour to use Indian handicrafts, and also communicate to more and more people about them.
Minister of Textiles in an appeal to all has stated:
“Inspired by the clarion call given by the Prime Minister on 9th of November, let’s come together to show our support for local textile and handicraft business. Be it the humble earthen Diya, the desi drape, home furnishings like bed sheets, curtains or handcrafted goods that you gift your near and dear ones; this Diwali make every purchase count. To encourage Diwali sales through weavers, artisans, local and small businesses please show your on Twitter, Facebook and Instagram and use the hashtag #Local4Diwali. Take a picture of your favourite article – be it clothing or a handicraft product you would like to gift or use at home for Diwali, tag the person you purchase it from and go #Local4Diwali. Let the trend help support sales in these challenging times; your support will help resurrect many an opportunities for those in need.”