ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ ଗତ 35 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ପଜିଟିଭଙ୍କ ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ
● କ୍ରମାଗତ 5 ସପ୍ତାହ ଧରି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇ ଚାଲିଛି
07 NOV 2020 11:42AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ ପ୍ରାୟ ଏକ ମାସ ହେଲା ଦୈନିକ ଭାରତରେ ଦେଖାଯାଉଥିବା ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହେଉଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 50,356 ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ 53,920 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 5 ସପ୍ତାହ ଧରି ଏହି ଧାରା ବଜାୟ ରହିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବା ଦିଗରେ ଏହା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନେଇଛି, ଯାହାକି ଏବେ 5.16 ଲକ୍ଷ ରହିଛି ।
ଗତ ପାଞ୍ଚ ସପ୍ତାହ ଧରି ଦୈନିକ ହାରାହାରି ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଚାଲିଛି । ଅକ୍ଟୋବର ମାସ ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ ଦୈନିକ ହାରାହାରି ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା 73 ହଜାର ଥିବା ବେଳେ ଏବେ ତାହା 46 ହଜାରକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ଥିବା କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 5,16,632ରେ ରହିଛି । ଏହା ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 6.11% ।
ଦେଶରେ ମୋଟ 78,19,886 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ଫଳରେ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 92.41%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏବେ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ରହିଛି 73,03,254 ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 79% ଆସିଛନ୍ତି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 11,060 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ରାଜ୍ୟରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 15,62,342କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଜାତୀୟ ଧାରାକୁ ବଜାୟ ରଖି 18 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥ ହାରରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇପାରୁଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 77% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାରେ କେରଳ ଓ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରକୁ ଦିଲ୍ଲୀ ପଛରେ ପକାଇଦେଇଛି । ଦିଲ୍ଲୀରେ 7178 ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ 7002 ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 6870 ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 577 ଜଣଙ୍କର କରୋନାରେ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଏଥିରୁ ପ୍ରାୟ 83% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 27.9%ରୁ ଅଧିକ ମୃତ୍ୟୁ (161 ମୃତ୍ୟୁ) ହୋଇଥିବା ବେଳ ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଯଥାକ୍ରମେ 64 ଓ 55 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
New Recoveries more than New Cases since the last 35 days
Trend of Continuous Decline in Active Cases sustained over the last 5 weeks
07 NOV 2020 11:42AM by PIB Delhi
India’s daily new recoveries have been exceeding the daily new cases since more than a month.
In contrast to 50,356 new reported cases, 53,920 cases have recovered in the last 24 hours. This trend has been observed for the last five weeks. This also played a pivotal role in pushing down the active caseload which is presently pegged at 5.16 lakh.
The last five weeks has seen a continuous decline in average daily new cases. The average daily new cases have declined to 46,000 cases from more than 73,000 average daily new cases in the first week of October.
The active cases, on a sustained decline as a result of the aforementioned trend, stand at 5,16,632 today. This figure translates to a mere 6.11%of India’s total positive cases.
The total recovered cases stand at 78,19,886 which has pushed the national Recovery Rate to 92.41%. The gap between Recovered cases and Active cases presently stands at 73,03,254.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra continues to have the maximum number of single day recoveries.11,060 recoveries have pushed up the State’s total recoveries to 15,62,342.
In keeping with the national trend, 18 States/UTs are reporting a higher recovery rate than the national average.
77% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi has overtaken Maharashtra and Kerala to report 7,178 cases in the last 24 hours. Kerala has recorded 7,002 new cases. Maharashtra reported 6,870 new cases yesterday.
577 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UTs account for nearly 83%. More than 27.9% of new fatalities reported are from Maharashtra (161 deaths). Delhi and West Bengal follows with 64 and 55 new deaths respectively.