হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা নুমিৎ ৩৫সিদগী নৌনা ফগৎলকপা মীশিংনা অনৌবা কেস মশীংদগী হেন্দুনা চৎলি
হৌখিবা চয়োল ৫সিদগী হৌজিক নারিবা মীশিং অসুম অসুম হন্থরকপগী মওং লৈরি
07 NOV 2020 11:42AM by PIB Imphal
ভারতকী ওইনা থা অমা হেনবসিদা নৌনা ফগৎলকপা মীশিংনা নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা নাবা মীশিং ৫০,৩৫৬কা য়েংনবদা মীওই ৫৩,৯২০ নাবা ফগৎলকখি‍। হায়রিবা মওং অসি হৌখিবা চয়োল ৫সিদগী উবা ফংলি‍। মসিনা হৌজিক নারিবা মীশিং হন্থহনবদসু মরুওইবা থৌদাং য়াদুনা হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ৫.১৬ লৈরি‍।‍।
হৌখিবা চয়োল ৫সিদা নুংতিগী নৌনা থেংনবা অনাবা মীশিং অসুম অসুম হন্থরকপগী মওং অমা উবা ফংলি‍। হায়রিবা চাংচত্তা নোংমদা নৌনা নারকপা মীশিং অসি ওক্তোবরগী অহানবা চয়োলদা চাংচত্তা নোংমদা থেংনবা অনৌবা কেস মশীং ৭৩,০০০ ওইরমবদগী হৌজিক ৪৬,০০০তা হন্থরে‍‍।
মথক্তা পনখিবা মওং অসিগী মহৈনা হৌজিক নারিবা মীশিং চাং নাইনা হন্থরক্তুনা ঙসি ৫,১৬,৬৩২ ওইরে‍। হায়রিবা মীশিংসি ভারতকী অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ৬.১১ খক্তনি‍।
অপুনবা ফগৎখ্রবা মীশিং ৭৮,১৯,৮৮৬ ওইদুনা লৈবাক্কী ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯২.৪১ ওইরি‍। ফখ্রবা মীশিংগা হৌজিক নারিবা মীশিংগা অনিগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা হৌজিক ৭৩,০৩,২৫৪ ওইরে‍।
নৌনা ফখিবা মীশিংগী চাদা ৭৯দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা নৈশিন্দুনা লৈবা থেংনৈ‍।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা ফগৎলকপা মীশিং খ্বাইদগী য়ামবা ওইরি‍। মীওই ১১,০৬০ ফগৎখিদুনা স্তেত অদুগী অপুনবা ফখ্রবা মীশিং ১৫,৬২,৩৪২ য়ৌখ্রে‍।
লৈবাক্কী লৈরিবা ফীভমসিগী চুননা, স্তেত/য়ু.তি. ১৮না লৈবাক্কী চাংচত্তগী ৱাংনা ফগৎলকপগী চাং পাউদম্লক্লি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৭তি স্তেত অমদি য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
দিল্লীনা মহারাস্ত্র অমদি কেরলাদগী হেনগৎখিদুনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা কেস ৭,১৭৮ পাউদম্লকখি‍। কেরলাদা অনৌবা কেস মশিং ৭,০০২ থেংনখি‍। মহারাস্ত্রতা ঙরাং অনৌবা কেস মশিং ৬,৮৭০ পাউদম্লকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ৫৭৭ নৌনা শিখিবগী পাউ লাকখি‍।
মসিগী মনুংদা স্তেত/য়ু.তি. তরানা চাদা ৮৩গী ময়াদা ওইখি‍। নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ২৭.৯ হেনবদি মহারাস্ত্রদা থেংনখি‍ (মীশিং ১৬১ শিদুনা)‍। দিল্লী অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীওই ৬৪ অমদি ৫৫ শিদুনা মতুং ইল্লি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
New Recoveries more than New Cases since the last 35 days
Trend of Continuous Decline in Active Cases sustained over the last 5 weeks
07 NOV 2020 11:42AM by PIB Delhi
India’s daily new recoveries have been exceeding the daily new cases since more than a month.
In contrast to 50,356 new reported cases, 53,920 cases have recovered in the last 24 hours. This trend has been observed for the last five weeks. This also played a pivotal role in pushing down the active caseload which is presently pegged at 5.16 lakh.
The last five weeks has seen a continuous decline in average daily new cases. The average daily new cases have declined to 46,000 cases from more than 73,000 average daily new cases in the first week of October.
The active cases, on a sustained decline as a result of the aforementioned trend, stand at 5,16,632 today. This figure translates to a mere 6.11%of India’s total positive cases.
The total recovered cases stand at 78,19,886 which has pushed the national Recovery Rate to 92.41%. The gap between Recovered cases and Active cases presently stands at 73,03,254.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra continues to have the maximum number of single day recoveries.11,060 recoveries have pushed up the State’s total recoveries to 15,62,342.
In keeping with the national trend, 18 States/UTs are reporting a higher recovery rate than the national average.
77% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi has overtaken Maharashtra and Kerala to report 7,178 cases in the last 24 hours. Kerala has recorded 7,002 new cases. Maharashtra reported 6,870 new cases yesterday.
577 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UTs account for nearly 83%. More than 27.9% of new fatalities reported are from Maharashtra (161 deaths). Delhi and West Bengal follows with 64 and 55 new deaths respectively.