হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেস মশিং হন্থরকপগী খোঙজেল কাইহন্দ্রি
মালেমগী থাক্তা মিলিয়ন অমদা লৈবা কেস মশিং খ্বাইদগী নেম্বশিংগী মনুংদা চললি
থংন-থংননা হুনি শুবা নুমিৎ ফাওবদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৬কী মখাদা লৈরি
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭না লৈবাক্কী চাংচত্তগী মিলিয়ন অমদা লৈবা কেস মশিংদগী নেম্না লৈরি
01 NOV 2020 11:29AM by PIB Imphal
ভারতনা মখা তানা এক্তিব কেস হন্থরকপগী খোঙজেল চাং নাইনা রিপোর্ত তৌরি। থা অহুম্লোগী মতুংদা হুম্নি শুবা ওইনা এক্তিব কেস মশিং এক্তিব কেস লাখ ৬কী মখাদা লৈরি, খুমাং চাউশিন্না মশিং হন্থরকপগী চাং কাইহন্দ্রি।
হৌজিক্কী ওইনা, ভারতকী অপুনবা কেসলোদ অসি ৫,৭০,৪৫৮নি।
এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস মশিংদগী চাদা ৬.৯৭তমক তারি, মসিনা অপুনবা কেসকী চাদা পাবদা চাং নাইনা হন্থরকপা উৎলি।
হনবা লৈতনা মায় পাকপা অসি পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ হোস্পিতালশিংদা অমসুং হোম আইসোলেসন কেসশিংদা থাক ৱাংবা মেদিকেল কেয়র পীনবা কেন্দ্রগী তেস্ত মপুং ফানা তৌনবা, মতম চানা ত্রেকিং তৌনবা, অথুবদা হোস্পিতালদা পুখৎপা অমসুং স্তেন্দার্দ ত্রিৎমেন্ত প্রোতোকোল ঙাক্না চৎনবা লৌখৎপা খোঙথাংদা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগা অপুনবা ওইনা লৌখৎমিন্নবনা ওইহল্লকখিবনি।
এক্তিব কেস চাং নাইনা হাইথরকপগা লোইননা মিলিয়ন অমদা লৈবা ভারতকী কেস মশিংসু মালেমদা খ্বাইদগী নেম্না লৈরে। ভারতকী মিলিয়ন অমদা লৈবা কেসকী চাংচৎ অসি ৫,৯৩০নি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭না লৈবাক্কী চাংচত্তগী মিলিয়ন্দা লৈবা কেস মশিং নেম্লি।
ভারত্তা শিবগী মশিংসু চাং নাইনা হন্থরক্লি। হৌখিআ পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা মীওই ৪৭০ লৈখিদ্রে। ভারতকী মিলিয়ন অমদা শিবগী মশিং অসি মালেমদা খ্বাইদগী নেমদুনা ৮৮দা লৈরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২১না লৈবাক্কী চাংচত্তগী মিলিয়ন অমদা শিবগী মশিং নেম্লি।
এক্তিব কেসকী চাদা লৈবা মশিংদা হন্থরক্লিবসি নাবা ফগৎলকপগী মশিংনা য়ামখৎলকপগীনি। অপুনবা নাবা ফখ্রবগী মশিং অসি ৭৪,৯১,৫১৩নি। নাবা ফরবা অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবনা লাখ ৬৯ (৬৯,২১,০৫৫) লানখ্রে।
নাবা ফরবগী মশিং হেনগৎলকপনা, হায়রিবা খেন্নবসি পাকথোক্লকপনি।
নাবা ফবগী চাং ৱাংখৎলকপনা লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং চাদা ৯১.৫৪ য়ৌহনখিবনি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ৫৮,৬৮৪নাবা ফখি অমসুং দিসচার্জ তৌখি অদুগা কনফার্ম্দ কেস মশিংনা ৪৬,৯৬৩দা লৈরি।
অনৌবা নাবা ফরবগী কেসকী চাদা ৭৬না রাজ্য/য়ু.তি. ত১০দগী লাকপনি।
কর্নাতাকা, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রনা অনৌবা নাবা ফরবগী কেস মশিংদা নোংমদা ৭,০০০দগী হেন্না হাপকৎলি। দিল্লী অমসুং নোংচুপ বেঙ্গালনা অনৌবা নাবা ফরবগী কেসতা ৪,০০০দগী হেন্না হাপচিল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কনফার্ম্দ কেস ৪৬,৯৬৩ লাকখি।
মসিগী মনুংদা চাদা ৭৭না রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী লাকপনি। কেরলানা অনৌবা কেস মশিং ৭,০০০দগীনা হেন্না লাক্তুনা ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লি, মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রা অমসুং দিল্লীনা কেস ৫০০০ লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা শিবগী কেস ৪৭০ লাকখি। মসিগী মনুংদগী চাদা ৭৮না রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী লাকখি।
অনৌবা শিবগী মশিংদা চাদা ১৫না মহারাস্ত্রদগী লাকখি (৭৪ শিবা)।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of declining Active Cases
Continues to have one of the lowest cases per million globally
Active caseload below 6 lakh for the third consecutive day
17 States/UTs have cases per million lower than the national average
01 NOV 2020 11:29AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases. For the third day after the active cases dropped below the 6 lakh mark after nearly three months, the progressive decline has been maintained .
Presently India’s total active caseload is 5,70,458.
The active cases have dropped to only 6.97% of the total positive cases of the country demonstrating a steady falling percentage of the total cases.
This sustained achievement is the result of collaborative action by States/UTs under the Centre's strategy of comprehensive testing, timely tracking, quick hospitalization and adherence to the Standard Treatment Protocol which has ensured a standardised quality of medical care across the public and private hospitals and for the home isolation cases.
The trajectory of the active caseload across different States/UTs has been diverse demonstrating their focused efforts and gradual progress in their fight against COVID19. Karnataka has reported a steep decline in the active cases in the past 24 hours.
With the consistent decline in the active cases, the cases per million in India are among lowest in the world. India’s average cases per million stand at 5,930.
17 States/UTs have cases per million lower than the national average.
There has been a steady decline in the number of deaths in India. 470 deaths have been reported in the last 24 hours in the country. India’s deaths per million population is one of the lowest in the world and stand at 88.
21 States/UTs have deaths per million lower than the national average.
The declining trend of the percentage active cases is commensurately supported by rising percentage of recovered cases. The total recovered cases stand at 74,91,513. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 69 lakh (69,21,055).
With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 91.54%. 58,684 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 46,963.
76% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Karnataka, Kerala and Maharashtra have contributed the maximum to the new recovered cases with more than 7,000 single day recoveries. Delhi and West Bengal, both have added more than 4,000 to the new recoveries.
46,963 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
77% of these are from 10 States and UTs. Kerala is still reporting a very high number of new cases with more than 7,000 cases followed by Maharashtra and Delhi with more than 5,000 cases.
470 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 78% are concentrated in ten States/UTs.
More than 15% of new fatalities reported are from Maharashtra (74 deaths).