Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates to & fro Sea-plane Service between Kevadia and Sabarmati Riverfront in Ahmedabad
31 OCT 2020 2:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister inaugurated Water Aerodrome at Kevadia and the Sea-plane Service connecting Statue of Unity in Kevadia with Sabarmati Riverfront in Ahmedabad.
Shri Modi also inaugurated Water Aerodrome in Sabarmati Riverfront in Ahmedabad and the SeaPlane Service from Sabarmati Riverfront to Kevadia. These are part of a series of Water Aerodromes being planned to bring the last mile connectivity.
Seaplanes have the ability to land and take-off from water thus offering access to areas that do not have landing strips or runways. Thus it can help in connecting the geographies/regions that have challenges owing to its topography and bring the remotest parts of India into the mainstream aviation network without the high cost of building airports and runways. These smaller fixed wing airplanes can land on water bodies like lakes, backwaters and dams, gravel and grass, thus offering easy access to numerous tourist spots as well.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কেৱরিয়াগা অহমদাবাদকী সবর্মতি রিবরফ্রন্তকী মরক্তা চত্থোক চৎশিন তৌনবা সি-প্লেন সর্ভিস শঙ্গাখ্রে
31 OCT 2020 2:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা কেৱরিয়াদা ৱাতর এরোদ্রোম অমসুং কেৱরিয়াগী স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীগা অহমদাবাদকী সবর্মতি রিবরফ্রন্তকা ফাওনহনগদবা সি-পলেন সর্ভিস শঙ্গাখ্রে।
শ্রী মোদীনা অহমদাবাদকী সবর্মতি রিবরফ্রন্তকী ৱাতর এরোদ্রোম অমসুং সবর্মতি রিবরফ্রন্ততগী কেৱরিয় ফাওবগী সিপ্লেন সর্ভিসসু শঙ্গাখি। মসি লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী লৈহন্নবা থৌরাং তৌখিবা ৱাতর এরোদ্রোমশিংগী সিরিজকী শরুক্নি।
সিপ্লেনশিং অসিনা ঈশিংদা লেন্দ তৌবা অমসুং তেক-ওফ তৌবা ঙমহন্নদুনা লেন্দিং স্ত্রাইপশিং নত্ত্রগা রনৱেশিং লৈতবা মফমশিংগা ফাওনহল্লগনি। তোপোগ্রাফীনা মরম ওইদুনা খুদোংচাদবা জিওগ্রাফীশিং/ রিজনশিং ফাওনহনবদা মতেং পাংবা য়ারগনি অমসুং ভারতকী অরাপ্পা মফমশিং অদু শেল চংবা এয়রপোর্তশিং অমসুং রনৱেশিং শাবা য়াওদনা মেনস্ত্রীম এভিএসন নেৎৱার্ক্তা পুশিনবা ঙম্লগনি। মসিগী অপীকপা ফিক্স ৱিং এয়রপ্লেনশিং অসি পাৎশিং, বেকৱাতরশিং অমসুং দামশিংগুম্বা ঈশিংগী ইপাকশিং, গ্রেবেল অমসুং গ্রাস্তা লেন্দ তৌবা য়াদুনা মশিং য়াম্লবা লমকোয়ফমশিংদা অরাইবা মওংদা চৎপা ফংহল্লি।