Ministry of Health and Family Welfare
India records a new Milestone: Recovery Rate touches 90.00%
Active Caseload continues to slide, only 8.50% of Total Positive Cases
Less than 1000 deaths since last one week
Total number of labs exceeds 2000
25 OCT 2020 11:11AM by PIB Delhi
India has recorded another landmark achievement. The national Recovery Rate has touched 90% today. 62,077 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 50,129.
This achievement is matched by the downward spiral fall of the total active cases, which are maintained below the 7 lakh mark for the third successive day.
Presently the active cases comprise merely 8.50% of the total positive cases of the country standing at 6,68,154.
The total recovered cases also continue to rise. They are 70,78,123 so far. With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 64 lakh (64,09,969).
Less than 1000 deaths have been continuously reported since the last one week. The deaths are below the 1100 mark since 2nd October.
75% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, West Bengal, Delhi, Andhra Pradesh, Assam, Uttar Pradesh, and Chhattisgarh.
Maharashtra leads the tally with more than 10,000 single day recoveries.
50,129 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
79% of the new cases are from 10 States and UTs. Kerala continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 8,000 cases followed by Maharashtra with more than 6,000 cases.
578 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum to the new fatalities with 137 deaths.
India’s testing lab network has inked another achievement today. The total number of labs has crossed 2000. Starting from one lab in Pune, the number of labs stands at 2003 which includes 1126 Government laboratories and 877 Private laboratories.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ আৰু এক সাফল্যৰ মাইলৰ খুঁটি : সুস্থতাৰ হাৰ বৃদ্ধি ৯০ শতাংশলৈ বৃদ্ধি
নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ক্ৰমশঃ কমিছে, এই সংখ্যা মুঠ আক্ৰান্তৰ তুলনাত মাত্ৰ ৮.৫০ শতাংশ
দেশত বিগত এসপ্তাহত মৃত্যুৰ সংখ্যা ১ হাজাৰৰো কম
নমুনা পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ২ হাজাৰ অতিক্ৰম কৰিছে
25 OCT 2020 11:11AM by PIB Guwahati
ভাৰতে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে চলাই থকা যুদ্ধখনত আৰু এক সাফল্যৰ মাইলৰ খুঁটি স্পৰ্শ কৰিছে। আজি ৰাষ্ট্ৰীয় স্তৰত সুস্থতাৰ হাৰ বৃদ্ধি পাই হৈছে ৯০ শতাংশ। বিগত ২৪ ঘন্টাত ৬২,০৭৭ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে আৰু আক্ৰান্ত হৈছে ৫০,১২৯ জন লোক।
এই সাফল্য সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পোৱাৰ বাবেই সম্ভৱ হৈছে। আনকি, একেধাৰে তিনদিনলৈ সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৭ লাখতকৈ তলতে আছে।
বৰ্তমান দেশত মুঠ আক্ৰান্তৰ তুলনায় নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ হাৰ কেৱল ৮.৫০ শতাংশ। আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৬ লাখ ৬৮ হাজাৰ ১৫৪ গৰাকী।
দেশত ক’ৰোনাত সুস্থতাৰ সংখ্যাও ক্ৰমশঃ ঊৰ্ধ্বমুখী হৈছে। এইপৰ্যন্ত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৭০ লাখ ৭৮ হাজাৰ ১২৩ জন লোকে। সুস্থতাৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পোৱাৰ ফলত আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ মাজত পাৰ্থক্য ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পাইছে। বৰ্তমান এই পাৰ্থক্য বৃদ্ধি পাই হৈছে ৬৪ লাখ ৯ হাজাৰ ৯৬৯ গৰাকী।
দেশত বিগত এসপ্তাহত ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ সংখ্যা ধাৰাবাহিকভাৱে ১ হাজাৰৰ তলতেই আছে। বিগত ২ অক্টোবৰত ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ সংখ্যা ১,১০০ ৰো তললৈ নামিছিল।
সদ্য আৰোগ্য লাভকাৰীসকলৰ ৭৫ শতাংশই ১০খন ৰাজ্য / কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা। এইবোৰ হ’ল – মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, কেৰেলা, তামিলনাড়ু, পশ্চিমবঙ্গ, দিল্লী, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, অসম, উত্তৰপ্ৰদেশ আৰু ছট্টীশগড়।
একেদিনাই মহাৰাষ্ট্ৰৰ সৰ্বাধিক ১০ হাজাৰৰো অধিক ক’ৰোনা ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৫০,১২৯ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে।
ইয়াৰ ভিতৰত ৭৯ শতাংশই ১০ খন ৰাজ্য / কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা। কেৰেলাৰ পৰা অধিক সংখ্যক ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ হাৰ অব্যাহত আছে। এই ৰাজ্যৰ পৰা বিগত ২৪ ঘন্টাত ৮ হাজাৰ জনতকৈও অধিক লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে। মহাৰাষ্ট্ৰতে আক্ৰান্ত হৈছে ৬ হাজাৰৰো অধিক লোক।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৫৭৮ জন লোকৰ ক’ৰোনাজনিত কাৰণত মৃত্যুৰ খবৰ পোৱা গৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত প্ৰায় ৮০ শতাংশৰে মৃত্যু হৈছে ১০ খন ৰাজ্য / কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ পৰা।
মহাৰাষ্ট্ৰৰ পৰাই সৰ্বাধিক ১৩৭ জনৰ মৃত্যুৰ খবৰ পোৱা গৈছে।
ভাৰতৰ নমুনা পৰীক্ষাগাৰ নেটৱৰ্কত আৰু এক সাফল্য লাভ হৈছে। মুঠ নমুনা পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যাই ২ হাজাৰ অতিক্ৰম কৰিছে। পুণেত এটা নমুনা পৰীক্ষাগাৰৰে যি যাত্ৰা আৰম্ভ হৈছিল, আজি সেই সংখ্যা ২,০০৩ টা হৈছে। এই নমুনা পৰীক্ষাগাৰবোৰৰ ভিতৰত ১,১২৬ টা চৰকাৰী আৰু ৮৭৭ টা বেচৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰ।