মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলগী মীফম্না আই.সি.এ.আই., ভারত অমসুং সি.পি.এ., পপুৱা ন্যু গিনিয়াগী মরক্তা এম.ও.য়ু.গী অয়াবা পীখ্রে
21 OCT 2020 3:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলগী মীফম্না ইন্সতিত্যুৎ ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং সর্তিফাইদ প্রেক্তিসিং একাউন্তেন্ত, পপুৱা ন্যু গিনিয়া (সি.পি.এ. পি.এন.জি.)গী মরক্তা পপুৱা ন্যু গিনিয়াদা লৈবা কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং একাউন্তিং, ফাইনান্সিএল অমসুং ওদিৎ নোলেজদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা অয়াবা পীখ্রে।
থবক্তা ওন্থোক্নবগী থৌরাং অমসুং পান্দমশিং:
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং সর্তিফাইদ একাউন্তেন্ত ওফ পপুৱা ন্যু গিনিয়া (সি.পি.এ. পি.এন.জি.)না মখাগীশিং অসিদা পুন্না থবক তৌমিন্নগনিঃ
১. তেক্নিকেল ইভেন্ত, সেমিনার অমসুং কন্ফরেন্সশিং পি.এন.জি.দা পাংথোকপা
২. কোর্পোরেৎ গবর্নান্স, তেক্নিকেল রিসর্চ অমসুং ইদভাইস, ক্বালিতী এসুরেন্স, ফোরেন্সিক একাউন্তিং, কন্তিন্যুইং প্রোফেস্নেল দিবেলপমেন্ত (সি.পি.দি.) অমসুং অতোপ্পা ৱাখল মান্নবা হীরমশিংদা অঙম্বা থাক্তা মতেং পীনবা অমসুং মরী শাগৎপা।
৩. অথিংবা লৈতবা একাউন্তেন্সীগী শিনফমগা মরী লৈনবা ইনফোর্মেসনশিং ভারত অমসুং পি.এন.জি. অমসুং মালেমগী থাক্তা তঙাইফদবা লৈরকপা মতমদা লান্নবা, সি.পি.এ., পি.এন.জি. একজামিনেসনগী অখন্নবা হীরমশিংগী মোদ্যুল শাগৎপা।
৪. মহৈরোই অমসুং ফেকল্তীশিংগী একচেঞ্জগী থৌরমশিং পাঙথোকপা।
৫. পি.এন.জি.দা একাউন্তিং, ফাইনান্স অমসুং ওদিৎকী হীরমদা অতেনবা প্রোফেসনেল কোর্সশিং পীবা।
মরুওইবা ইথিলঃ
ইন্দিয়ন চার্তর্দ একাউন্তেন্ত (সি.এ.)গী লমদা লৈরিবা মীওইশিংনা লোকেল বিজিনেস কম্ম্যুনিতী অমসুং স্তেকহোল্দরশিংবু ফাইনান্সিএল রিপোর্তিংগী মতাংদা মতেং পাংবীরি অমসুং মসিবু অদুক্কী মতীক ৱাংনা থাংগৎলি। লানখৎলক্লিবা এম.ও.য়ু. অসিনা পপুৱা ন্যু গিনিয়াদা লৈবা ভারতকী চার্তর্দ একাউন্তেন্তশিংদা পোজিতিব ওইবা মমি অমা তাহন্নবা হোৎনবদা মতেং পাংলি অমসুং থাজবা পীনবা হোৎনবদা মতেং পাংগনি। আই.সি.এ.আই.গী ওইবা ওস্ত্রেলাসিয়া-ওসিনিয়াগী লমদা মপাঙ্গল কল্লবা মেম্বরশিপ ৩০০০ হেন্না লৈ অমসুং হায়রিবসি পি.এন.জি.গী চেপ্তরসু কোনশিল্লি। সি.পি.এ., পি.এন.জি.দা মতেং পীনবগীদমক খুৎয়েক পীনগদবা এম.ও.য়ূ. অসিনা লমদম অসিগী আই.সি.এ.আই.গী মীহুৎশিংদা কান্নবা ফংহনগনি অমসুং আই.সি.এ.আই.গী মীহুৎশিংগী তুংদা অহেনবা কান্নবা কয়া লাক্কনি হায়না থাজরি।
হৌরকফম
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চার্তর্দ একাউন্ত ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি "চার্তর্দ একাউন্তেন্ত এক্ত ১৯৪৯"গী মখাদা ভারতকী চার্তর্দ একাউন্তেন্তশিংগী শিনফম য়েংশিন্নবা লিংখৎখিবা স্তেত্যুতরী বোদী অমনি। সর্তিফাইদ প্রেক্তিসিং একাউন্তেন্ত পপুৱা ন্যু গিনিয়া (সি.পি.এ. পি.এন.জি.) অসি একাউন্তেন্ত এক্ত, ১৯৯৬কী মখাদা একাউন্তিং অমসুং ওদিতিংগী থাক লেপ্নবা অমসুং পপুৱা ন্যু গিনিয়াদা একাউন্তেন্সীগী শিনফম অসি হেন্না লৈরক্নবগীদমক লিংখৎখিবা মশক নাইবা একাউন্তিং প্রোফেসনেল বোদী অমনি।

Cabinet
Cabinet approvesMoU between ICAI, India and CPA, Papua New Guinea
21 OCT 2020 3:25PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved Memorandum of Understanding between the Institute of Chartered Accounts of India (ICAI) and the Certified Practising Accountants, Papua New Guinea (CPA PNG)to work together in capacity building and strengthening the Accounting, Financial and Audit Knowledge base in Papua New Guinea.
Implementation strategy and Targets:
Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and Certified Practising Accountants Papua New Guinea (CPA PNG) will work together for the following:
1. To hold and conduct technical events, seminars and conferences in PNG,
2. Establishing possible cooperation and collaboration in areas of Corporate Governance, technical research and advice, quality assurance, forensic accounting, Continuing Professional Development (CPD) and other subjects of mutual interest.
3. Share available unrestricted information concerning the accountancy profession in India and PNG and internationally when required, develop the modules for specific subjects for CPA, PNG Examination.
4. To have students and faculty exchange programs.
5. Offer short term professional courses in the domain of accounting, finance and audit in PNG.
Major Impact:
The Indian Chartered Accountants (CA) fraternity is helping the local business community and stakeholders on Financial Reporting matters and is held in high esteem. The proposed MoU is expected to consolidate the trust and help to build positive image for Indian Chartered Accountants in Papua New Guinea.ICAI has a strong membership of over 3000 members in Australasia-Oceania Region comprising its chapter in PNG. The contemplated MoU for providing assistance to CPA, PNG shall benefit the ICAI members in the region and would provide an additional impetus to the prospects of the ICAI members.
Background
The Institute of Chartered Accounts of India (ICAI) is a statutory body established under “The Chartered Accountants Act, 1949” to regulate the profession of Chartered Accountants in India. Certified Practising Accountants Papua New Guinea (CPA PNG) is premier Accounting Professional Body established under the Accountants Act, 1996 to set accounting and auditing standards and to promote the interests of the accountancy profession in Papua New Guinea.