হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা এক্তিব কেসকী মশিং চাং নাইনা হন্থরকপগী ফিভম ঙাক্লি
নুমিৎ অনি থঙন-থঙনবা এক্তিব কেস অসি লাখ ৭.৫গী মখাদা লৈরি
রাজ্য/য়ু.তি. ১৪দা শিবগী চাং অসি ১%দগী তাথনা লৈরি
21 OCT 2020 11:28AM by PIB Imphal
ভারতনা এক্তিব কেসকী মশিং চাং নাইনা হন্থরকপগী ফিভম ঙাকপা ওইনা নুমিৎ অনি থঙন-থঙননা এক্তিব কেস মশিং অসি লাখ ৭.৫গী মখাদা লৈরি।
কোবিদকী অনাবশিংনা নুমিৎ খুদিংগী মশিং য়াম্না নাবা ফগৎলকপগা লোয়ননা ভারতকী নোঙমদা মীশিং য়াম্না নাবা ফবগী ফিভম অসি মখা তানা লেপ্তনা চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা মীওই ৬১,৭৭৫ নাবা ফখি অমসুং নৌনা লাকখিবা কেস মশিংনা ৫৪,০৪৪খক ওইখি। মসিগী ফিভম অসি হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা তেস্ত মশিং ১০,৮৩,৬০৮ পাঙথোকখ্রবা মতুংদনি।
তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রীৎকী থৌরাংশিং মাই-পাক্না চত্থবগা লোয়ননা মতিক চানা লায়েংহৌবা অসিনা শিবগী চাংদা লেপ্তনা হন্থরকপা ঙম্লিবনি। নেস্নেল কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি ঙসি ১.৫১%দা তাথখ্রে।
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা সি.এফ.আর. অসি ১%গী মখাদা পুরক্নবা পান্দম থম্নবা খঙহনখ্রে। হৌজিক-হৌজিক রাজ্য/য়ু.তি. ১৪দা শিবগী চাং অসি ১%দগী তাথনা লৈরি।
ভারতকী নাবা ফবগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি ফাওবদা ৬৭,৯৫,১০৩ ওইরি। নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং হেনগৎলকপদগী লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফবগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎহল্লিবনি অমসুং মসি য়াম্না থুনা ৮৯% (৮৮.৮১%) য়ৌগদৌরে।
অনৌবা নাবা ফবশিংগী ৭৭%তি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী উবা ফংই।
করনাতকানা অনৌবা নাবা ফবগী মশিং ৮৫০০ হেন্না লৈদুনা মহারাস্ত্রাদগী হেনখ্রে। মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলানা অনৌবা নাবা ফবগী মশিং ৭০০০ হেন্না লৈদুনা তুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা অনৌবা কেস ৫৪,০৪৪ লাকখি।
মসিদগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রাদগী অনৌবা কেস ৮০০০ হেন্না লাকখি। কেরলা অমসুং করনাতকানা ৬০০০ হেন্না লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৭১৭ লৈখিদে।
অনৌবা লৈখিদবশিং অসিদগী ৮২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
ঙরাং লৈখিদবা মীওইশিংদগী ২৯%দি মহারাস্ত্রাদগী মীওই ২১৩ লৈখিদবগা লোয়ননা ওইখি অমসুং করনাতকাদগী মীওই ৬৬ ওইদুনা তুং ইল্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains the continued trend of consistent decline in Active Cases
For the 2nd successive day, Active Cases below 7.5 lakh
14 States/UTs have achieved Case Fatality Rate of less than 1%
21 OCT 2020 11:28AM by PIB Delhi
India has sustained its trend of maintaining the active cases below the 7.5 lakh mark for the 2nd successive day.
With a high number of COVID patients recovering every day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues. 61,775 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country whereas the new confirmed cases are only 54,044. This is when 10,83,608 tests have been conducted in the last 24 hours in the country.
Successful implementation of TEST, TRACK and TREAT strategy along with timely and appropriate treatment has led to the consistent slide in the Fatality Rate. The national Case Fatality Rate (CFR) has fallen to 1.51% today.
The Centre has advised States/UTs to aim at bringing down the the CFR to below 1%. Presently 14 States/UTs are reporting Case Fatality Rate less than 1%.
India’s total recoveries stands at 67,95,103 today. Higher number of single day recoveries has resulted in continuous increase in the national recovery rate, which is fast approaching 89% (88.81%).
77% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Karnataka outnumbered Maharashtra in new recovered cases with more than 8,500 new recoveries. Maharashtra and Kerala both contribute more than 7,000 to the new recoveries.
54,044 new cases were registered in the last 24 hours in the country.
78% of these are concentrated in ten States/UT. Maharashtra contributed more than 8,000 to the new cases. Karnataka and Kerala, both contributed more than 6,000.
717 deaths have been registered in the past 24 hours.
82% of new deaths are reported from 10 States and UTs.
29% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 213 deaths followed by Karnataka with 66 deaths.