হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেস অতৎ অখম লৈতনা চাং নাইনা হাইথরক্লি
নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা এক্তিব কেসকী মশিং লাখ ৮গী মখাদা লৈরে
রাজ্য/য়ু.তি. ২২না এক্তিব কেস ২০,০০০গী মখাদা লৈরি
18 OCT 2020 10:56AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেস লেপ্পা লৈতনা চাং নাইনা হাইথরকপগী রিপোর্ত লাকপা লেপত্রি। এক্তিব কেসশিং অসি নিনিশুবা ওইনা থংন-থংননা লাখ ৮গী মখাদা লৈদুনা ৭,৮৩,৩১১দা লৈরে। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১০.৪৫ খক্তমক ওইরে।
লৈবাক অসিগী খোংচৎ অসি কায়দনা, রাজ্য/য়ু.তি. ২২না এক্তিব কেস ২০,০০০গী মখাদা লৈরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩না এক্তিব কেস ২০,০০০দগীদি হেল্লি অদুবু ৫০,০০০দগীদি তারি, রাজ্য/য়ু.তি. ৩না এক্তিব কেস ৫০,০০০গী মথক্তা লৈরি।
এক্তিব কেসকী চাং নেম্থরক্লিবা অসি নাবা ফগৎলকপগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপনা ওইহল্লক্লিবনি। অপুনবা নাবা ফরবগী মশিং ৬৫,৯৭,২০৯নি। নাবা ফরবগী মশিংগা এক্তিব কেসকগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবসি লাখ ৫৮ (৫৮,১৩,৮৯৮) নি। লৈবাক্কী ওইনা নাবা ফরবা মশিং অসি মখা তানা চাদা ৮৮.০৩ ওইরে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদনা নারবা মীওই ৭২,৬১৪না নাবা ফখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে অদুগা অনৌবা কন্ফার্ম্দ কেস মশিংনা ৬১,৮৭১দা লৈরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী অনৌবা নাবা ফরবা কেসকী চাদা ৭৯না য়েংশিল্লি।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা ১৪,০০০ নাবা ফদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি।
অনৌবা কন্ফার্ম্দ কেসকী চাদা ৭৯না রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী লাক্লি।
মহারাস্ত্রনা মখা তানা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লাকপা ওইদুনা কেস ১০,০০০ লাকপগী রিপোর্ত তৌরি মসিগী তুংদা কেরলানা কেস ৯,০০০ লাক্তুনা মতুংদা চেল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈখিদবা মশিং ১০৩৩ লাকখি।
মসিগী মনুংদগী চাদা ৮৬না রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী লাকপনি। লৈখিদবগী চাদা ৪৪না মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌরি (৪৬৩ লৈখিদবা)।

Ministry of Health and Family Welfare
India on a steady trajectory of sustained fall in Active Cases
Number of Active Cases below 8 lakh for the second day
22 States/UTs have less than 20,000 Active Cases
18 OCT 2020 10:56AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases. The active cases are less than 8 lakh for the second consecutive day and stand at 7,83,311. The active cases now comprise 10.45% of the total positive cases of the country.
Following the national trend, 22 States/UTs have less than 20,000 active cases.
13 States/UTs have more than 20,000 but less than 50,000 active cases, while 3 States/UTs have more than 50,000 active cases.
The declining trend of the active cases is complemented by the unbroken rising number of recovered cases. The total recovered cases stand at 65,97,209. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 58 lakh (58,13,898). The national Recovery Rate has further improved to 88.03%.
72,614 COVID patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 61,871.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum with more than 14,000 single day recovery.
61,871 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
79% of the new cases are from 10 States and UTs.
Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Kerala with more than 9,000 cases.
1033case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UTs account for nearly 86%. More than 44% of new fatalities reported are from Maharashtra (463 deaths).